va-models Pitts z EPP
va-models Pitts z EPP
Va -models Pitts
Dobrý den. Má někdo prosím nějaké zkuženosti s tímto letadlem ? Jedná se mi o úpravy-např. osadit křídla uhlíkem atd. Díky Zdenda ksanddy@centrum.cz
http://www.va-models.com/eshop1/index.p ... ts_id=1292
Dobrý den. Má někdo prosím nějaké zkuženosti s tímto letadlem ? Jedná se mi o úpravy-např. osadit křídla uhlíkem atd. Díky Zdenda ksanddy@centrum.cz
http://www.va-models.com/eshop1/index.p ... ts_id=1292
když jsem se narodil,dal mi doktor do zad herdu ...divnej to svět...a to jsem ho viděl prvně
-
Abu
- Kontaktovat uživatele:
Mam Shark 1000, ktery je docela dost podobny. Koupil jsem ho uz litanyho (od Wrouma) a ten velmi moudre vsechny ty hlinikovy draty vyhodil a nahradil 2mm uhlikem. Myslim ze se to vyplati, letadlo ma za sebou spoustu havarek a vzdy slo vpohode opravit. Ten hlinik se pri rane zohyba a uz nikdy nepujde poradne narovnat
A chce to pouzit nejaky trosku silnejsi serva, mam tam 4x Carson 9g, a uz trochu nestihaji, presto ze na kridylka jsou pouzity dve. Mozna neco 12g by bylo lepsi, ma to fakt velky placacky.
Jinak Pitts je moc peknej, az Shark jednou vypusti dusi (nebo se mi prestane libit), tak Pitts je horky kanditat.
A chce to pouzit nejaky trosku silnejsi serva, mam tam 4x Carson 9g, a uz trochu nestihaji, presto ze na kridylka jsou pouzity dve. Mozna neco 12g by bylo lepsi, ma to fakt velky placacky.
Jinak Pitts je moc peknej, az Shark jednou vypusti dusi (nebo se mi prestane libit), tak Pitts je horky kanditat.
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
- honzajs
- Kontaktovat uživatele:
Pitts S2CX
Letu Zdar,
mám ho někdy od vánoc. Hliník nahraď uhlíkem. do křídel jsem zalepil po celé deélce taky uhlíkovou tyčku 2mm.
serva HD 16g
motor: Turnigy e-drive 2815/09
regl BASIC 40 A od Bidy
baterky RAy 2600mAh 3sp1
vrtule 11x4,7
problémem je podvozek, který se rád ohýbá, resp.pilot, který s tím pere o zem
tak 5 min. akrobaci a dalších 5 min na vychladnutí
Jo, je poteba si hlídat těžiště vhodným rozmístěním serv. Obecne na křidélka a výškovku silnější, na směrovku mám slabší HS 51 ?
mám ho někdy od vánoc. Hliník nahraď uhlíkem. do křídel jsem zalepil po celé deélce taky uhlíkovou tyčku 2mm.
serva HD 16g
motor: Turnigy e-drive 2815/09
regl BASIC 40 A od Bidy
baterky RAy 2600mAh 3sp1
vrtule 11x4,7
problémem je podvozek, který se rád ohýbá, resp.pilot, který s tím pere o zem
tak 5 min. akrobaci a dalších 5 min na vychladnutí
Jo, je poteba si hlídat těžiště vhodným rozmístěním serv. Obecne na křidélka a výškovku silnější, na směrovku mám slabší HS 51 ?
MENTOR, PROXIMA II, Sprinter
Pokud ten Pitts má letové vlastnosti min. na úrovni Ulti 1000(což předpokládám), pak to bude vynikající stroj. Co se těch výztuh týká, taky jsem zastáncem uhlíku, ale v případě Ulti 1000 mi ty hliníkové dráty plně postačují. Můj Ulti má za sebou spoustu pádů a všechny dráty jsou původní a rovné. Myslím, že lepit navíc stojinu do křídla nemá v tomto případě význam. Pozornost je nutné věnovat výběru pohonu. Ty doporučené motory jsou jen tak tak.
- LosNegros
- Kontaktovat uživatele:
Všechny dráty jsem nahradil uhlíkem.
Do dorního křídla jsemna doporučení dal po celé délce uhlíkové pásky 5 mm.
Serva jsem dal, co doporučujou.
Serva směrovky a výškovky jsem dal do zadní části kabiny, neníto ale asi dost dobré řešení, musel jsem dovažovat.
Motor POT200 (jeto dost málo), mám objednanej motor TR 3536 1100 kv.
Tak jsem zvědav.
Vyměnil jsem kolečka za větší, tuším o průměru 60.
Ještě jsem přidal pilota, aby ta kabina nebyla tak prázdná.
Celková váha 810g
Do dorního křídla jsemna doporučení dal po celé délce uhlíkové pásky 5 mm.
Serva jsem dal, co doporučujou.
Serva směrovky a výškovky jsem dal do zadní části kabiny, neníto ale asi dost dobré řešení, musel jsem dovažovat.
Motor POT200 (jeto dost málo), mám objednanej motor TR 3536 1100 kv.
Tak jsem zvědav.
Vyměnil jsem kolečka za větší, tuším o průměru 60.
Ještě jsem přidal pilota, aby ta kabina nebyla tak prázdná.
Celková váha 810g
EasyStar, Toro900, P51D Mustang - LM,
Pitts 2SCX - VA, Flash - RC Faktory, YAK55 3DProfile - Hyperion
Všechny v aktivní službě
mám ty kuličky rád
Všechny v aktivní službě
mám ty kuličky rád
EPP + uhlík dává vynikájící vlastnosti kompozitních materiálů. Je to tuhé a pevné. Křídlo je namáháno pouze a výlučně v jednom směru, proto nejlepší řešení je vyztužit uhlíkovou pásnicí (4 až 5 mm), nejlépe však dvojicí uhlíkových pásnic proti sobě a samozřejmě zalepit do zářezu LA tmelem navýšku. To proti pro jednoplošník, s dvouplošníkem nemám zkušenosti, asi bych to tak udělal u obou křídel, nebo y jedné strany u každého křídla jinam. Pásnice nedávat až do kraje, dal bych to tak 10 cm (u rozpětí 1m) od konce křídel, ten konec už nic nenese. Do skříňového trupu se mi osvědčily uhlíkové tyče 1,5 mm zalepené po dvou z každé strany trupu po dvou, aby udělaly v průřezu zhruba čtverec. Trup je namáhán všemi směry. Hliník tam nedávej, to se vůbec nedá srovnat. Hliník je jenm bezvýznamná zátěž navíc. Kdo ho tam má a nemá problémy, tak ho asi vůbec nepotřebuje.
Z hliníku už se dneska nedělají ani příbory.
no měl jsem tam motor asi 200W a na lipolky 3 S ,2 400 mAh jsem ho upekl...
ted tam mám cca 450W a je to paráda-nemusím dovažovat čumák
Lítá jak pomalu tak kolmo nahoru jako střela... Mám problém s podvozkem-je tam úplně vyšlochtanej-pár přistání do trávy-ohnutí a narovnání...a je to
Tak nevím,jak ho mám pořešit.
Lítá jak pomalu tak kolmo nahoru jako střela... Mám problém s podvozkem-je tam úplně vyšlochtanej-pár přistání do trávy-ohnutí a narovnání...a je to
když jsem se narodil,dal mi doktor do zad herdu ...divnej to svět...a to jsem ho viděl prvně
-
rampa_mckvak
- Bydliště: Někde na okraji Mléčné dráhy, kousíček za Alfa Centauri. A tam někde je Lounsko
Taky často rovnám dráty - podvozek. No v poslední době už míň (musím se pochválit
). Ohnul jsem je trochu do předu a takhle "vydrží více". Taky záleží jak se s tím přistává. Stačí trénovat a trénovat a nepřistávat do vysoké trávy. Když člověk ví jak na to, je to v poho.
Podvozek je asi největší slabina Pittse.
Podvozek je asi největší slabina Pittse.
Co neubrzdíš neukecáš.
-
Abu
- Kontaktovat uživatele:
Jo ten uhlikac je z jednoho kusu. Dela se vic velikosti, tak musis vybrat tu spravnou, akorat uz si presne nepamatuju ktera to byla.
Pripevneny je to tak, ze jsem do trupu zalepil kostku z EPP, do ni vyriznul diru zprava doleva, do toho zasunul podvozek a zalepil, asi epoxidem ? Od te doby na to nebylo potreba sahnout (2 sezony).
Pripevneny je to tak, ze jsem do trupu zalepil kostku z EPP, do ni vyriznul diru zprava doleva, do toho zasunul podvozek a zalepil, asi epoxidem ? Od te doby na to nebylo potreba sahnout (2 sezony).
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
- LosNegros
- Kontaktovat uživatele:
Abu píše:Jo ten uhlikac je z jednoho kusu. Dela se vic velikosti, tak musis vybrat tu spravnou, akorat uz si presne nepamatuju ktera to byla.
Já o tom už taky přemýšlel.
Nevíte někdo jaká by to byla velikost?
Jak se do toho potom uchycujou kolečka? šroubkem?
Všechny v aktivní službě
mám ty kuličky rád
Všechny v aktivní službě
mám ty kuličky rád
- LosNegros
- Kontaktovat uživatele:
ksanddy píše:no měl jsem tam motor asi 200W a na lipolky 3 S ,2 400 mAh jsem ho upekl...
Lítá jak pomalu tak kolmo nahoru jako střela... Mám problém s podvozkem-je tam úplně vyšlochtanej-pár přistání do trávy-ohnutí a narovnání...a je to![]()
Mohl bych se tě zeptat, jakej jsi použil motor, regul a vrtuly - ta silnější verze
Všechny v aktivní službě
mám ty kuličky rád
Všechny v aktivní službě
mám ty kuličky rád
- LosNegros
- Kontaktovat uživatele:
aja píše:EPP + uhlík dává vynikájící vlastnosti kompozitních materiálů. Je to tuhé a pevné. Křídlo je namáháno pouze a výlučně v jednom směru, proto nejlepší řešení je vyztužit uhlíkovou pásnicí (4 až 5 mm), nejlépe však dvojicí uhlíkových pásnic proti sobě a samozřejmě zalepit do zářezu LA tmelem navýšku. To proti pro jednoplošník, s dvouplošníkem nemám zkušenosti, asi bych to tak udělal u obou křídel, nebo y jedné strany u každého křídla jinam. Pásnice nedávat až do kraje, dal bych to tak 10 cm (u rozpětí 1m) od konce křídel, ten konec už nic nenese. Do skříňového trupu se mi osvědčily uhlíkové tyče 1,5 mm zalepené po dvou z každé strany trupu po dvou, aby udělaly v průřezu zhruba čtverec. Trup je namáhán všemi směry. Hliník tam nedávej, to se vůbec nedá srovnat. Hliník je jenm bezvýznamná zátěž navíc. Kdo ho tam má a nemá problémy, tak ho asi vůbec nepotřebuje.
To s tím uhlíkem je pravda.
Po delší době mě došlo, že ty pásnice jsem neměl dávat dvě vedle sebe, ale proti sobě. Teď už to bohužel nenapravím - chtělo to při stavbě.
Ten hliník dávaj do stavebnice, aby to bylo levnější, radši bych si malinko připlatil abych nemusel schánět ten uhlík (na Chomutovsku je to bída s modelářskejma obchodama) - stejně to skoro všichni mění.
Všechny v aktivní službě
mám ty kuličky rád
Všechny v aktivní službě
mám ty kuličky rád