Kolegové,
poraďte mi, jak by jste dali motor dozadu na 2,2m samokřídlo? já jsem včera udělal balzopřekližkový pilon, cca 7cm vysoký, motor mám stříďák - oběžku, tak ho chci upevnit tak, aby vrtule byla těsně za křídlem.
Ale co NATOČENÍ A NAKLOPENÍ MOTORU A VRTULE? jak to mám natočit?
A dál - co s vyvážením? po pravdě řečeno, nevím ani kde je vyvažovací bod... [b]
A Poslední otázka - jak uchytáváte baterky do samokřídla? [/b]
aha, takže osu motoru nechám rovnoběžně se spojem křídel, co se týče stranového (ne)natočení a ve vodorovné ose se asi budu držet spodní hrany profilu?
Dokonce už jsem na tom modelu našel značku vyvažovacího bodu! Kam dáváš baterky? dovnitř nebo raději ven na nějaké lože? a když ven, tak nad kžídlo nebo pod?
S tím ti nepomůžu, nevím, nicméně bych je schoval-nebude odpor, ale zase aby byli ofukované -nehřáli se takže do nějaké kapsy ale at jedna strana je nezakrytá-to jsou všeobecná doporučení, měl jsi to vyfotit, nebo na to dát odkazaby ostatní věděli co máš, a co by mohli poradit
Takhle mám baterie v EPP samokřídle XL star. Udělal jsem z kousku balsy jakési dvířka a polepil barevnou lepenkou. Lepenka je součastně pantem dvířek. Máš sice křídlo konstrukční, ale možná je to taky jakási inspirace. Tady to je : http://galerie.rcserver.cz/index.php?ac ... e=&id=2392
chlapi, tak jsem to včera zkusi. bez vyosení. křaplo to na zem a nabilo čumák. podle vyvažovacího bodu to ale bylo vyváženo dobře, tak nechápu. Pošlu sem fotky, ať mi poradíte co a jak. Zatím zdar a díky!!
Taky jsem řešil něco podobného: http://www.rcmania.cz/modules.php?name= ... ht=#227601 Nakonec jsem to dovážil na těžiště přepočítané pomocí doporučeného programu, nastavil evolventy pár stupňů nahoru a hodil směrem lehce nahoru a ono to letělo přesně jak mělo. Vyosení motoru začni řešit až ti to dobře poletí bez něj.
tyjo, co je to za programek? je nekde ke stazeni? anebo jestli je free, ze by jsi mi ho prosim hodil do mailiku? nakonec mozna opravdu bude spatne teziste a proto to leti rypakem doluu.
Baterku bych dal pro jistotu nahoru. Nikdy nevíš kam to může spadnout a nahoře je lépe chráněna (pokud se nezřítíš na zádech ). To jak to má TG je velmi dobré řešení. Hlavně tu baterku umístit tak, aby při případném čelním nárazu a akceleraci kupředu se nemohla o něco prorazit.
Jojo, já jsem na plackoletu Komet měl těžiště přesně podle plánku na větší a těžší a s profilem model a vůbec to neletělo, musel jsem ho posunout cca 15% hloubky dozadu. COž se mi sice šiklo, ale překvapilo mě to