Adrenaline Rush - Stevens Aero
Mimochodem, plan je "public":
http://www.microflight.se/steven/sa-hotliner.pdf
Tak nejak me pripada ze by se to melo dat celkem snadno postavit i bez stavebnice...
Tak nejak me pripada ze by se to melo dat celkem snadno postavit i bez stavebnice...
Rajny píše:jinak jak si rikal o tom vzepeti, tak v navodu to je, je to krok 3
To jo, to jsem taky četl. Jinak bych o tom ani nepřemýšlel. Co mi nesedělo bylo to, že na to tam rýha udělaná nejni...
Už jsem to vyřešil (odměřil, vyřízl). Jinak to vzepětí, pokud jsem to správně přepočítal z palců, by mělo být na každé straně cca. 3 mm.
Luzr píše:Mimochodem, plan je "public":
Ten plán je regulérně public i ke stažení přímo ze stránek stevens aero model. A ano, jistě by se to dalo postavit i na koleně. Toto kupované řešení má tu výhodu, že máš tak nějak vše pohromadě, bižu apod, a navíc ještě laserem vyřezané díly. Pro někoho banalita, pro někoho (jako třeba mě) ne.
Lukash píše:Luzr píše:Mimochodem, plan je "public":
Ten plán je regulérně public i ke stažení přímo ze stránek stevens aero model. A ano, jistě by se to dalo postavit i na koleně. Toto kupované řešení má tu výhodu, že máš tak nějak vše pohromadě, bižu apod, a navíc ještě laserem vyřezané díly. Pro někoho banalita, pro někoho (jako třeba mě) ne.
Urcite, odkaz jsem poslal protoze to je moc pekny ero tak abych ostatnim usetril hledani
Lukash píše:Rajny: Pak to vyblejskni...
Už na tom makáš? Já brousím jak vzteklej. Doufám, že nebudu zas pro smích, takovej profil ještě nikdo neviděl
ja dneska vecer odjizdim na vikend na chatu, takze se do toho vrhnu az pristi tejden, navic me to potrva hodne dlouho, navic s moji sikovnosti bych skoro nepochyboval, ze si ho objednam znovu, az to cely znicim
urcite to prubezne dokumentuj a pis rady ohledne stevby
a na vejskovce budes delat jakej profil? smerovku nechas tak jak je? a pri to vzepeti si nariz jakou stranu?
Cus, na vejškovce jen zaoblím hrany, směrovku nechám jak je. To vzepětí se udělá jednoduše - vyměříš střed křídla a zezhora tam uděláš rýhu. Zvedneš jednu polovinu křídla a zakápneš to vteřiňákem. Je to popsaný v návodu, neni to žádnej problém...
Jinak s tou šikovností na tom budem asi podobně
Ale nějak se začít musí, ne? 
Jinak s tou šikovností na tom budem asi podobně
Lukash píše:Cus, na vejškovce jen zaoblím hrany, směrovku nechám jak je. To vzepětí se udělá jednoduše - vyměříš střed křídla a zezhora tam uděláš rýhu. Zvedneš jednu polovinu křídla a zakápneš to vteřiňákem. Je to popsaný v návodu, neni to žádnej problém...
Hele, asi to je optický klam, ale mě na těch fotkách přijde že to vzepětí je dolů. Je to možný?
Tak mám za sebou první zálet. A můžu říct, že jsem z toho slušně vyklepanej. Proběhlo asi šest minut čistýho pekla
Ani ne tak z rychlosti, jako spíš toho, že model je ve vzduchu opravdu mizerně čitelnej. Před dalším záletem musím dodělat nějaký výrazný rychlý pruhy. Další věcí bylo, že foukal docela vítr a bylo potřeba neustále korigovat boční náklony. Co se týče rychlosti, tak to není žádnej šlágr. Nevím čím to je, možná éro vyšlo moc těžký (netuším jak, nemám váhu), nebo je zvolený pohon celkem mizerný. Zkusím dát místo vrtule 3020 vrtuli 3030 a uvidí se. A s dvojčlánkem by to asi ani neletělo, nebudu zkoušet. Jinak byl motor docela rozpálenej, nevím jestli vydrží větší vrtuli. Když ho spálím, koupím nějaký lepší.
Jinak ale hodnotím celý zálet pozitivně, přece jen nedošlo k žádnému crashtestu
Jo, a zajímavá věc je, že letadlo nebylo třeba vůbec trimovat. Jak jsem ho postavil tak letělo. Horší je, že těžiště vyšlo moc vepředu. Takže baterii mám hned za motorem na tý uhlíkový trubce
Ani ne tak z rychlosti, jako spíš toho, že model je ve vzduchu opravdu mizerně čitelnej. Před dalším záletem musím dodělat nějaký výrazný rychlý pruhy. Další věcí bylo, že foukal docela vítr a bylo potřeba neustále korigovat boční náklony. Co se týče rychlosti, tak to není žádnej šlágr. Nevím čím to je, možná éro vyšlo moc těžký (netuším jak, nemám váhu), nebo je zvolený pohon celkem mizerný. Zkusím dát místo vrtule 3020 vrtuli 3030 a uvidí se. A s dvojčlánkem by to asi ani neletělo, nebudu zkoušet. Jinak byl motor docela rozpálenej, nevím jestli vydrží větší vrtuli. Když ho spálím, koupím nějaký lepší.
Jinak ale hodnotím celý zálet pozitivně, přece jen nedošlo k žádnému crashtestu
Jo, a zajímavá věc je, že letadlo nebylo třeba vůbec trimovat. Jak jsem ho postavil tak letělo. Horší je, že těžiště vyšlo moc vepředu. Takže baterii mám hned za motorem na tý uhlíkový trubce