Jeti Duplex nebo Spektrum ??? Pomooc

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
Ondra Easy Fly

Jeti Duplex nebo Spektrum ??? Pomooc

#1 Příspěvek od Ondra Easy Fly »

zdravím , pánové pomozte mi se rozmyslet , potřebuju modul do optica 6 a samozdřejme přijímače, někdo říka Jeti nekdo spektrum nevím :?: :?:
arda1
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od arda1 »

Kolik do toho míníš investovat a co plánuješ za modely?
ICQ 638556901
1138
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od 1138 »

Katana VA * Blade Freeair * Puding * Filip 400 sport - 6EX Fasst
Ondra Easy Fly

#4 Příspěvek od Ondra Easy Fly »

no koli, koli bude potřeba , 4-5 tis. lítám El.větrově 3metrovky , a heliny ,
lepis

#5 Příspěvek od lepis »

na heliny se hodi telemetrie coz je duplex ale kdyz mas tolik penez ja bych sel do fasttu muj nazor
Ondra Easy Fly

#6 Příspěvek od Ondra Easy Fly »

ja jsem nakloněnej pro ten duplex , nebo už jsem to mel skoro koupený, nezi tím nekdo povídal že měli ,nebo nají nejaký problém z příjímačema , , a do větronu v pohode jo ,?
zdzd

#7 Příspěvek od zdzd »

Ondra Easy Fly píše:ja jsem nakloněnej pro ten duplex , nebo už jsem to mel skoro koupený, nezi tím nekdo povídal že měli ,nebo nají nejaký problém z příjímačema , , a do větronu v pohode jo ,?

V helinách došlo opakovaně k úmrtím osmikanálových přijímačů Duplex. Mají špatně ošetřené antény proti vlivům statického napětí, které vzniká na helině. Nově na ně začali dávat izolační smršťovačku, ale její vliv je asi jen symbolický. Skutečná příčina odstraněna není a výboje na helině přeskakují i centimetry. Ze smršťovačky budou mít nejspíš legraci.
lepis

#8 Příspěvek od lepis »

aha tak to ti moc dekuju to jsem sam nevedel tak jdi do spektrum
JMalik

Re: Jeti Duplex nebo Spektrum ??? Pomooc

#9 Příspěvek od JMalik »

Ondra Easy Fly píše:zdravím , pánové pomozte mi se rozmyslet , potřebuju modul do optica 6 a samozdřejme přijímače, někdo říka Jeti nekdo spektrum nevím :?: :?:

Pokud nelétáš vrtulníky a VYŽADUJEŠ obousměrný přenos, tak Duplexe. Pokud to máš jenom než se rozhodneš pro jiný Tx tak snad Spectrum. I ten Duplex bych bral v tomto případě hodně s rezervou. Na vrtulník bych byl dost opatrný ( já bych to tam nedal). Na velké větroně Ti Optik nebude stačit.(p. Pastyřík by Ti dokázal, že to dá jakž takž dohromady, ale je to šíleně krkolomné, prakticky dost nepoužitelné).
Dnes je to opravdu na zvážení, jestli to ještě chvíli nepřežít na třeba těch 35MHz a počkat a koupit kompetní systém jednoho výrobce. Dost si zminimalizuješ problémy.
Až to přečteš, tak se nad tím zkus zamyslet.
arda1
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od arda1 »

Pokud bych kupoval 2.4G bez ohledu na finanční stránku a požadoval nejvyšší možnost spolehlivost tak FASST. Pokud bych požadoval obousměrnou komunikaci tak možná Duplex ale raději bych si asi počkal na to s čím vyleze Hitec. :wink:
ICQ 638556901
JMalik

#11 Příspěvek od JMalik »

arda1 píše:Pokud bych kupoval 2.4G bez ohledu na finanční stránku a požadoval nejvyšší možnost spolehlivost tak FASST. Pokud bych požadoval obousměrnou komunikaci tak možná Duplex ale raději bych si asi počkal na to s čím vyleze Hitec. :wink:

Shodou okolností u mě byl včera kamarád. Má Duplexe, má Optika...Zkusili jsme prodiskutovat jak dostat z Optika s Duplexem 8 kanálů pro řízení funkcí větroně. Jde to. Oba jsme se ale shodli, že pokud by bylo nutné něco změnit na letišti, asi by jsme to rozšlapali.
Opravdu bych zvolil systém jednoho výrobce, pokud by to bylo z finančních důvodů jem trochu možné. Pro to, co chceš létat, Ti Optik postupně nebude stačit.
georg
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od georg »

Pokud bude fachat systém od Hitecu, tak si počkat na Auroru. Byl jsem z ní docela překvapenej. SUper ovládání, to se musí nechat.
kanál: 40 Mhz-81, 54, 53 a 2.4 Ghz Jeti DUPLEX
Modeláři Točná
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“