Spektrum vs Duplex

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Zpráva
Autor
JMalik

#31 Příspěvek od JMalik »

LV píše:Mlčeti zlato :wink:

Čteš co napsal JENDA01 na to, když reaguji na cora a píšu, že odběr cca100mA Duplexu se mi zdá v normě?
Eh škoda slov.
LV
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od LV »

JMalik píše:

Čteš co napsal JENDA01 na to, když reaguji na cora a píšu, že odběr cca100mA Duplexu se mi zdá v normě?
Eh škoda slov.

Reagoval som na TG :idea:
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
LV
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od LV »

JMalik píše:

Eh škoda slov.

:roll: :roll: :roll:
LV píše:
TG píše:Při čtení různých informací o přijímačích jsem někde u spektrumu narazil na informaci : přijímač s omezeným dosahem.
To stačilo k tomu, abych se dál spektrem nezabýval /nebudu si přece kupovat něco co neudrží spolehlivé spojení kvůli dosahu/.

Ďalší RADCA :roll:
Mlčeti zlato :wink:
www.elektromodely.sk
Jameson
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od Jameson »

Toto je len môj osobný názor a neručím za jeho správnosť:

Mám Duplex a dvoch kamarátov s FASST a jedného so Spektrom. Pre VEĽKÉ lietadlá a 100% spoľahlivosť by som volil jednoznačne Futabu. Systém poskakovania medzi všetkými kanálmi je mi sympatický a je overený. Daňou za tento konzervatívny prístup sú však veľmi drahé prijímače a absencia telemetrie.

Pre "bežné" použitie (gumy, modely do 2m) je lepší Duplex - jednak univerzálnosťou použitia (môžete ho použiť aj v rádiách bez výmenných modulov), nižšiu cenou prijímačov (na tých rádio vždy preplatíte, len si to pri kúpe nie každý uvedomuje) a bonbóniku v podobe telemetrie. Duplex má výhodu aj v možnosti jednoduchého použitia dvoch frekvencií v jednom rádiu (u mňa 40MHz a 2,4GHz), len pozor na legalitu.

Spektrum by som používal iba na hračky. Jeho výhodou je nízka cena, jednoduché ovládanie (Futaba by sa mohla učiť), ale čosi som teraz začul o nových sériach, nekompatibilných s pôvodnými. Tak pozor na to...
LV
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od LV »

Jameson píše:
Spektrum by som používal iba na hračky.

Ja osobne by som si do Tabloida dal určite radšej DSM2 ako Duplex (mám FASST)
www.elektromodely.sk
Kovboj

#36 Příspěvek od Kovboj »

Jameson píše:Spektrum by som používal iba na hračky. Jeho výhodou je nízka cena, jednoduché ovládanie (Futaba by sa mohla učiť), ale čosi som teraz začul o nových sériach, nekompatibilných s pôvodnými. Tak pozor na to...

No tomu začátku se jde asi jen smát.

A ta nekompatibita je jen u vysílačů od JR určených pro JAPONSKÝ trh, který má jiné normy a zákony než zbytek světa a není už kompatibilní se Spektrem - nefunguje už v normě DSM2, ale DSM J. Je to asi jako nadávat na to, že americká elektrická síť 110V/60Hz má úplně jiné zástrčky než evropská 230V/50Hz a proto je nejlepší se na elektřinu vykašlat a vrátit se k páře ;-)
Gummi

#37 Příspěvek od Gummi »

"Preskakovanie" mezi všema kanálama nemá nic společného
s absencí telemetrie.
corsair
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od corsair »

Tak já si taky přihodím, jeden s našich nejmaketářů-dle mého názoru má duplex, kamarád s 4 metrovým dvoujplochem má duplex, další má malá pouze tří metrová letadla taky duplex-i když první má MC 24 ASI, druhej nějakou vymakanou Futabu a třetí MX 22. Prostě podle těch jsem si vzal Duplex. Dál to neřeším.
georg
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od georg »

Mám Duplex bez jediného problému. Akorát v lednu jak bylo stahování té vadné série, tak jsem musel taky posílat svůj modul. Byl doma myslim do 14 dní, před tím ani po tom jsem neměl problém. Ani jediný výpadek fakt paráda. Doporučuji všem, mám k tomu i MVario a super věcička. Včerejší termika byla fakt luxusní, super se s tim hledá.
kanál: 40 Mhz-81, 54, 53 a 2.4 Ghz Jeti DUPLEX
Modeláři Točná
pepin

#40 Příspěvek od pepin »

v zacatcich nastupu 2.4-spektrum vysel clanek od jednoho z modelaru,test ve vetsim modelu vetrone dopadl katastrofalne,naprosto neovladatelne ero se zritilo,verdikt byl jasny,2.4 je blbost a nefunguje to.po case jsem s nim zavedl na tuto prihodu rec,zavada se nakonec obevila uplne jinde,vadne servo,opravny clanek uz samozrejme nevysel.ja osobne jsem mel velkou cast elektro problemu diky prasackemu samo domo letovani ruznych konektoru a vypinacu,osobne si myslim,ze toto je i duvod strachu z assana,cenova dostupnost ho predurcuje zacatecnikum,pamatuji na dobu,kdy by po havarii uz nekteri z modelaru havarovany prijimac do era nedali,mnoho zavad by melo byt spis pojmenovano-MLATIL JSEM S TIM TAK DLOUHO,AZ TO PRESTALO FUNGOVAT. :wink:
zdzd

#41 Příspěvek od zdzd »

Řekl bych, že nejčastější případ je: "Zprasil jsem to tak, že to nikdy ani fugovat nemohlo!"

Už jsem viděl RX accu v kleci, Tamyia konektory pro odběr cca. 30A ke kablu namačkané kombinačkami, křídlo náběžkou dozadu...

Lidi jsou schopni neuvěřitelných zvěrstev.
JENDA01

#42 Příspěvek od JENDA01 »

georg píše:Mám Duplex bez jediného problému. Akorát v lednu jak bylo stahování té vadné série, tak jsem musel taky posílat svůj modul. Byl doma myslim do 14 dní, před tím ani po tom jsem neměl problém. Ani jediný výpadek fakt paráda. Doporučuji všem, mám k tomu i MVario a super věcička. Včerejší termika byla fakt luxusní, super se s tim hledá.

Ahoj,
Mám duplex od začátku prodeje (výstava model hobby ) 1x v EVO 9,
1x v ECLIPSE -7 žádný potíže . Tohoto času jsem si pořídil MUI-75A
V této aplikaci neřeším -regulátory- kapacitu- čas a bůhví co ještě .
Nastavím na požadovano hodnotu jdu nahoru MUI mi zapípá že je čas jít dolu jdu dolu a hotovo. Žádný řešení jestli mi včas vypne régl ,jestli mi zůstane dostatek zbytkové kapacity a pod. lahůdky.Pro Li -Fe A 123
naprosto ideální. Regl mám za pár šupů ( radši jsem vrazil pěníze do MUI
než do nějakého superregulátoru.) a lítám na příjmačovky . To je nejjistější -BEC.

Jenda
siki
Kontaktovat uživatele:

-

#43 Příspěvek od siki »

Ještě bych se vrátil k tomuto:
Druhá vec proti ASSAN hovorí, že pri zapnutí si vyberie jeden alebo už dva kanály a tie má napevno. Jednoduché, ale keď niekto dolezie na letisko s 2g4 kamerou, zhodí ma. To radšej 40MHz FM, s tým som už roky nezažil ani len kopanec a o kanály sa dohadujeme, je to iné ako na 2g4 kde sa zapínajú veci bez opýtania.

Předem říkám, že na problematiku wifi nejsem odborník, ale mám takovou představu, že tohle nemůže vůbec vadit. Přenos dat u systému s FM a u 2,4GHz snad funguje úplně jinak, ne? Jistě, i wifi je rozdělena do určitých kanálů (tuším, že v ČR do 14), ale to snad neznamená, že v jednom kanálu nemůže pracovat více zařízení. Sice si "lezou do zelí", to však podle mě má vliv jen na snížení přenosové rychlosti a to u zařízení pro řízení modelu nebude zas až tak podstatné (předpokládám, že je potřeba bitová rychlost řádově kb/s). Je tady nějakej odborník, co by to dokázal osvětit?
Gummi

Re: -

#44 Příspěvek od Gummi »

siki píše:Ještě bych se vrátil k tomuto:
Druhá vec proti ASSAN hovorí, že pri zapnutí si vyberie jeden alebo už dva kanály a tie má napevno. Jednoduché, ale keď niekto dolezie na letisko s 2g4 kamerou, zhodí ma. To radšej 40MHz FM, s tým som už roky nezažil ani len kopanec a o kanály sa dohadujeme, je to iné ako na 2g4 kde sa zapínajú veci bez opýtania.

Předem říkám, že na problematiku wifi nejsem odborník, ale mám takovou představu, že tohle nemůže vůbec vadit. Přenos dat u systému s FM a u 2,4GHz snad funguje úplně jinak, ne? Jistě, i wifi je rozdělena do určitých kanálů (tuším, že v ČR do 14), ale to snad neznamená, že v jednom kanálu nemůže pracovat více zařízení. Sice si "lezou do zelí", to však podle mě má vliv jen na snížení přenosové rychlosti a to u zařízení pro řízení modelu nebude zas až tak podstatné (předpokládám, že je potřeba bitová rychlost řádově kb/s). Je tady nějakej odborník, co by to dokázal osvětit?

V podstatě je to tak, jak píšeš. Ale samozřejmě záleží na konkrétních
implementacích výrobců. A co se týče těch kamer, zatím jsem neviděl
žádnou, která by pracovala jen na jednom kanále. Inu pro číňany je to
jednodušší a levnější udělat něco, co chrlí data v celém pásmu, a dělají
to tak dobře, že už nezbude nic pro normální RC.
Zajímavější by bylo, kdyby byly dostupnější kamery na 5GHz.
Lark

#45 Příspěvek od Lark »

No, já myslel, že bezdrátový kamery (nebo spíš jejich vysílače), používaj jen 4 ručně přepínatelný kanály z pásma 2,4G. Alespoň ty co jsem viděl to tak měly. A to by třeba pro Duplex neměl být takový problém. Ten si zkrákta sám najde kanály volný. Nebo se dělaj i jiný? (ty kamery)
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“