Stříkací Pistole z -HC

Pracovní postupy, technologie, finty, grify, nástroje, poznatky jak co nejlépe něco vyrobit, opravit a tak podobně.
Zpráva
Autor
JMalik

#61 Příspěvek od JMalik »

JENDA01 píše:
JMalik píše:
JENDA01 píše:
=M@trix!= píše:
JENDA01 píše:Udělal jsem konverzi na českou :wink:

zajímavé řešení .. :lol: ... co na to elektrikáři ?

Je tam něco spatně :D :?:

Jenda

Dej tam normální zástrčku, do té doby aspoň přehoď modrý a hnědý vodič, než Tě to pobije.

Já jsem čekal kdy se ozveš :lol: :lol: .Chtělo by si to prohlídnout tu poslední fotku a porovnat s tou přecházející :wink:
-amahon urůhzv ot ej- :D

Jenda

Jo,
jsem trochu tupější, ale už jsem na to přišel. Nech to tak.
Dělej jak myslíš.
(V Příbrami vedou kabely od zástrček k podlaze . - ? en chícinhob v -)
JENDA01

#62 Příspěvek od JENDA01 »

A co to má co společnýho se zemnícím kolíčkem :D I u nás v -BOHNICÍCH- :lol: ho máme kupodivu nahoře. :D

Jenda
geo
Kontaktovat uživatele:

#63 Příspěvek od geo »

Tý Jendo01 není to zařízeníčko náhodou na 110V? Jen jestli to není americký. Tak jak jsi na to nakrimploval ty fastony, tak bych to ze své pozice vzal štípačkama :evil: Važ si života!! Hnědej ( nebo taky černej ) -patří do zásuvky u vás v Bohnicích ale i ve všech starejch panelácích - z pohledu na ZÁSUVKU když je kolík NAHOŘE - vlevo (mnemotechnická pomůcka všech elektrikářů - fáze je u srdce), modrej vpravo a zemnící žlutozelená nahoře. A dej to - pokud to není na již zmíněných 110 - přímo. Ustřihni původní stecker a za pár korun s kup náš nebo aplikuj ten bílej co tam máš na tom zoufalým prodloužení! Už bys taky nemusel nic sem napsat :wink:
geo
AR1
Kontaktovat uživatele:

#64 Příspěvek od AR1 »

JENDA01 píše:
AR1 píše:Ahoj Jendo,

neboj se toho. Nastav si na kompu 1 atm, barvu nařeď do konzistence mléka, spusť stiskem spouště vzduch s pomalu ji odtahuj. Měj ji tak 25cm od papíru a ono to něco udělá. Příští týden ji prubnem.

Ahoj , to není kompresor za 5000kč. :D Ten má akorát -zapni-vypni :D
A dost se hřeje, ne kompresor ale vzduch když ho začneš dusit. To je ale
asi bolístka všech kompresorů které nemají tlakový spínač,a jedou furt.

Jenda

Měl jsem kdysi dávno podobný komp a problém byl, že bylo vše z plastu, i válec s pístem na vzduch. Běželo to pořád a když se vypnula pistole, odfukovalo to nějakou gumovou zátku v kompu jako odlehčení, takže to bylo namáhaný ještě víc protože to muselo přetlačit tu zátku, která byla jinak normálně zaklopená - proto to tak hřeje ten vzduch. Až to jednou shořelo. Takže doporučuju nožní spínač a jak nestříkáš, komp vypnout.
http://ar1.rajce.idnes.cz/
JMalik

#65 Příspěvek od JMalik »

geo píše:Tý Jendo01 není to zařízeníčko náhodou na 110V? Jen jestli to není americký. Tak jak jsi na to nakrimploval ty fastony, tak bych to ze své pozice vzal štípačkama :evil: Važ si života!! Hnědej ( nebo taky černej ) -patří do zásuvky u vás v Bohnicích ale i ve všech starejch panelácích - z pohledu na ZÁSUVKU když je kolík NAHOŘE - vlevo (mnemotechnická pomůcka všech elektrikářů - fáze je u srdce), modrej vpravo a zemnící žlutozelená nahoře. A dej to - pokud to není na již zmíněných 110 - přímo. Ustřihni původní stecker a za pár korun s kup náš nebo aplikuj ten bílej co tam máš na tom zoufalým prodloužení! Už bys taky nemusel nic sem napsat :wink:

Ne,
má to opravdu barvama dobře, je to jenom trochu matoucím způsobem nafocené. Ta "divná" vidlice je UK napěťová soustava.

Jendo01,
ještě k tomu zemnicímu kolíčku, jak píšeš, že ho máte v Bohnicích v zásuvkách nahoře. Bohnice - to je jiný svět, ber to tak. V Příbrami nejsou nikde v zásuvkách zemnicí kolíčky nahoře. Všude jsou nahoře nulovací kolíky.
Jinak osobně bych tu hrůzu odstřihnul, koupil "normální" vidlici 220V/16A za 19 KĆ včetně DPH a dal to tam přímo na kabel.
Jinak jak jsem už psal - dělej jak myslíš, lidí je jako sra..k
Naposledy upravil(a) JMalik dne stř 19.08.2009 16:15, celkem upraveno 1 x.
AR1
Kontaktovat uživatele:

#66 Příspěvek od AR1 »

Ale Jenda01 je jen jeden :lol:
http://ar1.rajce.idnes.cz/
JENDA01

#67 Příspěvek od JENDA01 »

geo píše:Tý Jendo01 není to zařízeníčko náhodou na 110V? Jen jestli to není americký. Tak jak jsi na to nakrimploval ty fastony, tak bych to ze své pozice vzal štípačkama :evil: Važ si života!! Hnědej ( nebo taky černej ) -patří do zásuvky u vás v Bohnicích ale i ve všech starejch panelácích - z pohledu na ZÁSUVKU když je kolík NAHOŘE - vlevo (mnemotechnická pomůcka všech elektrikářů - fáze je u srdce), modrej vpravo a zemnící žlutozelená nahoře. A dej to - pokud to není na již zmíněných 110 - přímo. Ustřihni původní stecker a za pár korun s kup náš nebo aplikuj ten bílej co tam máš na tom zoufalým prodloužení! Už bys taky nemusel nic sem napsat :wink:

Ahoj,
myslíš že jsem sebevrah. :wink: Zkus si to obrátit. Představ si že konstrukce zemáku uvnitř -těla- je do Z . >NAHOŘE<připojí>DOLE.<to má výstup. Pokud si ten obrázek otočíš tak máš :
nahoře-Žlutozelený -ZEM
nalevo-hnědý-------FÁZE
napravo modrý-----NULÁK
Nevím už jak to vysvětlit .A kompresor je na 220v. (nevím na co jedou v číně ale čínská norma zásuvky dle návodů v prodejně s redukcema.) Nesmíš se chytat poplašných správ od nejmenovaných odborníků :wink:
(to MALÍK - dělal jsem s elektrikářema a- žlutozelený- kabel nazývali
-zemnící- . Že by něco popletli :?: :wink: )

http://jenda01.rajce.idnes.cz/Tesneni_d ... a_0030.jpg

http://jenda01.rajce.idnes.cz/Tesneni_d ... da_006.jpg

Jenda
Naposledy upravil(a) JENDA01 dne čtv 20.08.2009 1:10, celkem upraveno 2 x.
JMalik

#68 Příspěvek od JMalik »

JENDA01 píše:
Jenda

Žlutozelený kabel se normálně nazývá ŽLUTOZELENÝ KABEL. Elektrikáři ho používají pro ukostření, pospojení, nulování a přizemnění (Zvíře ho použije kamkoliv). Jinak v ČR je použita na NN rozvodech 0,4kV ochrana před nebezpečným dotykem,která se jmenuje :Rychlé odpojení od zdroje - nulování. Ochrana zemněním se používá v sítích VN, na rozvodech NN např v hlubinných dolech.....
Proto máme všichni doma v zásuvkách nulovací kolíky, ne zemnící. Jak je to v Bohnicích si fakt nejsem jistý , jak říkám - je to jiný svět.
JENDA01

#69 Příspěvek od JENDA01 »

JMalik píše:
JENDA01 píše:
Jenda

Žlutozelený kabel se normálně nazývá ŽLUTOZELENÝ KABEL. Elektrikáři ho používají pro ukostření, pospojení, nulování a přizemnění (Zvíře ho použije kamkoliv). Jinak v ČR je použita na NN rozvodech 0,4kV ochrana před nebezpečným dotykem,která se jmenuje :Rychlé odpojení od zdroje - nulování. Ochrana zemněním se používá v sítích VN, na rozvodech NN např v hlubinných dolech.....
Proto máme všichni doma v zásuvkách nulovací kolíky, ne zemnící. Jak je to v Bohnicích si fakt nejsem jistý , jak říkám - je to jiný svět.

Obrázek

Obrázek

Já si myslím že by jsme to měly ukončit . Nikoho to nezajímá . Pokud si potřebuješ oprášit svoje- EGO - tak to zkus v jiném vlákně. Nikomu - JSEM NEDÁVAL ŽÁDNÝ NÁVOD NA MONTÁŽ VIDLICE- FOTO bylo pouze
>ILUSTRAČNÍ< jestli ti neuniká význam slova-.TÍMTO JE VYČERPÁNO-

Jenda
JMalik

#70 Příspěvek od JMalik »

JENDA01 píše: Nikomu - JSEM NEDÁVAL ŽÁDNÝ NÁVOD NA MONTÁŽ VIDLICE- FOTO bylo pouze
>ILUSTRAČNÍ< jestli ti neuniká význam slova-.TÍMTO JE VYČERPÁNO-

Jenda

Jo aha - ilustrační foto. Já myslel, že jsi to nafotil jako ukázku jak se to dá také udělat. Jsem z těch ilustračních foto z reklam už nějak zpitomělý.Nějak mi pořád nedochází, proč když prodávají dětskou tříkolku, je u toho ilustrační foto Mercedesu. No pokrok nezastavíš, už je to i tady.
Jinak nemyslím, že by o to zapojení nebyl zájem. Naopak. Chlapci (=M@trix!=, geo, AR1....) o Tebe měli starost.
Na těch obrázkách máš odshora ochranu před nebezpečným dotykovým napětím nulováním ve dvouvodičovém a třívodičovém provedení. To pod tím je ochrana zemněním, zatím ji nemáte ani u Vás v Bohnicích (před zdí).
Farky
Kontaktovat uživatele:

#71 Příspěvek od Farky »

Ahoj JENDO01, drzim palce. Poridil jsem stejnou sestavu z HC - pistoli i sloni kompresor. Tak jsem zvedavy na vysledky. Doted jsem modely barvil houbickovou metodou a fungovalo to, ale na plynule prechody to moc neni. Budu rad za vsechny poznatky.
JENDA01

#72 Příspěvek od JENDA01 »

Farky píše:Ahoj JENDO01, drzim palce. Poridil jsem stejnou sestavu z HC - pistoli i sloni kompresor. Tak jsem zvedavy na vysledky. Doted jsem modely barvil houbickovou metodou a fungovalo to, ale na plynule prechody to moc neni. Budu rad za vsechny poznatky.

Ahoj,
rád se s tebou podělím o zkušenosti . Já jsem domluvený s AR 1 až bude mít trochu čas tak mě do toho zasvětí :D . Je to- profík- :lol: .Tady jedna z jeho -lahůdek- :D Doufám ze mi to odpustí ale to je dílo .Aleši -sory.- :lol:

http://www.modelforum.cz/download/file.php?id=145695&mode=view

Jenda
Streader
Kontaktovat uživatele:

#73 Příspěvek od Streader »

no tak to je nářez..
Klobouk dolů, já bych s tím seknul už při tý šedivý :D
"Never argue with an idiot - he'll drag you down to his level and beat you with experience!"

Frekvence: 35 Mhz Kanál: 64
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#74 Příspěvek od TomasC »

Mám také kompresor. Mormálně jsem mamontoval českou koncovku. V kabelu jsou barvy OK. (hnědá=fáze, modrá=Null, zeleno/žlutá=Zem)
Kompresor běží OK.

Asi si přidělám nožní tlačítko. Nějaký typ na polotovar?
JMalik

#75 Příspěvek od JMalik »

TomasC píše:Mám také kompresor. Mormálně jsem mamontoval českou koncovku. V kabelu jsou barvy OK. (hnědá=fáze, modrá=Null, zeleno/žlutá=Zem)
Kompresor běží OK.

Asi si přidělám nožní tlačítko. Nějaký typ na polotovar?

Ty origoš nožní spínače na cokoliv jsou dost drahé, jsou to poměrně robustní konstrukce. Zkus dát normální velkoplošný tlačítkový vypínač do lištové krabice. Je to relativně levné a hotové. Pokud to nebude obsluhovat krasavice v kramflíčkách, tak bych se neobával, že by to někoho pobilo.
Odpovědět

Zpět na „Dílna“