Ocelot E, návrh výkonného pohonu na 3s (4s) LiPo
Tak jsem včera zalítl (konečně) Ocelota. Pocity mám zatím takové nějaké... Žádný "uaaaaa" efekt se nedostavil. Resp. se dostavil až když jsem zkoušel přistávací konfiguraci a děsně se to vzpínalo. Nicméně jsem s tím nějak sedl a toto se myslím doladí. Hmotnost je 1060g, takže to lítá rychleji. Klapky to naštěstí docela zbrzí, ale budu se to teprve všechno učit.
Rozhodně budu dávat vrtuli AE10/7 (lítal jsem s Gr10/6).
Mám regulátor Himodel Fly60 a trvá mu tak 2vteřiny než zavře vrtuli, což se mi zdá moc (u Turnigy vrtule klapne skoro hned). Dá se to nějak nastavit? V manuálu jsem nic o brzdě nenašel.
Mám regulátor Himodel Fly60 a trvá mu tak 2vteřiny než zavře vrtuli, což se mi zdá moc (u Turnigy vrtule klapne skoro hned). Dá se to nějak nastavit? V manuálu jsem nic o brzdě nenašel.
ROZSYP.CZ - Web o modelech letadel v rozsypu
Už sem nechodím, jsem na mailu, viz můj web.
-
Abu
- Kontaktovat uživatele:
tks píše:Mám regulátor Himodel Fly60 a trvá mu tak 2vteřiny než zavře vrtuli, což se mi zdá moc (u Turnigy vrtule klapne skoro hned). Dá se to nějak nastavit? V manuálu jsem nic o brzdě nenašel.
Bohuzel neda, chova se to stejne jako "original Jeti Advance". Na Optime (Fly100) ho chci prave kvuli teto vlastnosti nahradit necim jinym, co ma moznost nastavit "tvrdou" brzdu. (Jeti Master co tam byl driv to umel, ale byla to jen 40ka, takze pracoval vzdy jednou nohou v hrobe, hlavne v lete).
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
Abu píše:A co takhle HobbyKing SS 60A Opto?
Ja to za tech par dolaru risknul, az prijde a proleti se, tak dam vedet. Ten by mel mit i "tvrdou brzdu".
Edit - aha, ale on umi jen 4xLipol a vic... ja ho teda planuju na 4xA123 a vypinani dat na Nixx, snad to pojede.
Ten mám dokonce v šuplíku, ale do Ocelota ho už asi nenarvu... zkusím to
Abu píše:A co takhle HobbyKing SS 60A Opto?
Ja to za tech par dolaru risknul, az prijde a proleti se, tak dam vedet. Ten by mel mit i "tvrdou brzdu"...
"Tvrdou brzdu" jsem zkoušel na regulátoru Turnigy K-Force 40 A s motorem Mega ACn 16/15/4, vrtulí 6x4, 3sLiPo.
Je fakt, že vrtuli to zastavilo okamžitě. Vydrželo to ale jen dva pokusy, při třetím se regulátor spálil. Přitom proud v normálním provozu byl jen 25 A. Kolik byl při brzdění netuším. Tak si to radši nejdřív důkladně otestujte, ať pak nemáte problémy.
S "měkkou brzdou" mi stejná konfigurace funguje bez problémů.
Abu píše:Edit - aha, ale on umi jen 4xLipol a vic... ja ho teda planuju na 4xA123 a vypinani dat na Nixx, snad to pojede.
Vleze tam naprosto luxusně, díky za nakopnutí. Tyto regl jsem už používal i v Ionovi a vím tedy, že zavírají vrtuli ok. Ale jaký problém je v tom 4S? Pokud to nastavím na NiXX tak budu mít nějakou komplikaci? Stejně lítám na čas. Ona by mi stačila i ta 2-7S varianta 50-60A, ale to bych musel objednávat a čekat...
-
Abu
- Kontaktovat uživatele:
No ja prave nevim, s tim vypinanim. Pred 14 ti dny jsem si ho objednal a vzapeti tady psal nejakej vrtulnikar, ze ho prodava, protoze mu nechodi na 3s.... ?
Kdyztak kdybys ho vyzkousel (v rezimu Nixx), tak mi dej prosim vedet, jak to dopadlo.
Michal - s tim testovanim to bude tezky, proste bud ta tvrda brzda bude chodit a pak to bude vpohode, nebo to shori a pak je holt par dolaru v pekle. Je to opto, takze ero s prijimacovkama by melo prezit.
Kdyztak kdybys ho vyzkousel (v rezimu Nixx), tak mi dej prosim vedet, jak to dopadlo.
Michal - s tim testovanim to bude tezky, proste bud ta tvrda brzda bude chodit a pak to bude vpohode, nebo to shori a pak je holt par dolaru v pekle. Je to opto, takze ero s prijimacovkama by melo prezit.
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
tks píše:Tak jsem včera zalítl (konečně) Ocelota. Pocity mám zatím takové nějaké... Žádný "uaaaaa" efekt se nedostavil. Resp. se dostavil až když jsem zkoušel přistávací konfiguraci a děsně se to vzpínalo. Nicméně jsem s tím nějak sedl a toto se myslím doladí. Hmotnost je 1060g, takže to lítá rychleji. Klapky to naštěstí docela zbrzí, ale budu se to teprve všechno učit.
Hihihi...(Žádný uaaaa efekt)...to máš z toho, že se snažíš udělat ze srandovního pohonu do pryžoletů, pohon do hotlineru. Ještě si to tak dvakrát zopakuješ, vyházíš pár peněz za vrtule a nakonec skončíš u stejných motůrků a reglů co používám já. Tam se uáááá efekt koná hned na první pokus.
graup15 píše:[
Hihihi...(Žádný uaaaa efekt)...to máš z toho, že se snažíš udělat ze srandovního pohonu do pryžoletů, pohon do hotlineru. Ještě si to tak dvakrát zopakuješ, vyházíš pár peněz za vrtule a nakonec skončíš u stejných motůrků a reglů co používám já. Tam se uáááá efekt koná hned na první pokus.
Tentokrát se obávám, že asi ani ne. Ono na motor je to ok, v pohodě. Můj rozporuplný dojem nesouvisí ani tak s pohonem. Nebudu to teď ale moc rozebírat, ještě dám nějaké starty a potom se uvidí...
m2 píše:tks píše:ještě dám nějaké starty a potom se uvidí...
uvidíš, neuvidí. malého psa veľkým kúskom nenaučíš.
Ty jsi ale škaredý...
To víš, já na ty velké éra nemám prostory ani skladovací ani přepravovací. A vlastně jsem spokojený, když něco velkého tak už asi raději maketu.
Nakadah píše:Jo Tome, jak tam neni S.Neu je to marny, nepoleti to![]()
Nak
Znacka motora je nepodstatna. Uplne ine som myslel. Z 2m+ vetrona urobis hotlinera a naopak, 2m hotlinera prerobis na slusneho vetrona. To mam odskusane. Ale z mensieho mi to takto dajako nefunguje !! - bud je z toho vetron alebo je to pylonak. Hotliner mi z toho nikdy nevysiel...
Nejako ako s tym vtipom o ruskej zene na Sibiri, co pracovala vo fabrike na sijacie stroje ...
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=72