PC CESSNA - ARF 4kan - Pelikan
mrsairus píše:ale ked tak pozeram tak dx6 sa asi ani neoplati objednavat, rozdiel je tam cca 20 eur a ma sa stym daco stat a bude treba reklamovat tak to asi nestoji zato ...
este mi napiste jak to je stym postovnym, clom a danou, na dealextreme bol freeshipping a tu nic nevidim take...
Už to tu moc zaondievame nesúvisiacimi informáciami.
Posledné slová k tejto téme: pri dovoze z mimo EU sa platí DPH od hodnoty 22EUR vrátane poštovného. Niekedy sa na malý balíček colnica vykašle, spoliehať sa na to neoplatí.
DPH je 19 percent (zase z celkovej ceny vrátane poštovného).
S tým poštovným Ti to už predsa napísali jasne, aj s linkom na tabulku kde je podľa hmotnosti presná cena (treba zvoliť Slovakia), ku každej veci v obchode máš uvedenú hmotnosť (nie reálnu, ale vrátane obalu čiže 50gramový motor sa počíta napr. ako 120 gramov). Keď objednávaš, hneď vidíš možnosti a cenu poštovného, platíš samozrejme celkovú cenu.
Ano niektoré veci sa tam kupovať neoplatia, niektoré stoja rovnako, iné, hlavne také kde hrozí záruka alebo nebodaj mimozáručný servis (neexistuje) - pri reklamácii by si zaplatil za poštovné viac ako stojí nový kus.
Myslím si že mnohé veci tam sú "II. trieda", čiže majú vadu pre ktorú ich pôvodný objednávateľ neprevzal, preto ich predávajú za takú cenu. Kutil si tam nájde kopu hračiek.. V zásade ale nejak funguje všetko, regly servá, motory....
Na HC to ale nie je až také drsné ako keď mi z DealExtreme poslali Lipolku do nokie vyrobenú v Maďarsku (originál čo bol s hologramom bol vyrobený v číne!) - kapacita polovičná, inak funkčná....
mrsairus píše:takze mozem kupit toto ?
a baterku mozem tuto? nebude problem to nabijat setovou nabijackou?
http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=9167&Product_Name=Turnigy_1600mAh_3S_20C_Lipo_Pack
vsetko to ma 308g, plati sa aj nejake postovne? nebudu tam problemy s clom a danou?
Táto 1600 mAh baterka je pridlhá.
Ja som si z HC objednal 3ks týchto v linke nižšie. Presne do Cessny sadnú bez úprav, majú vyšší prúd a s Cessnou sa s nimi dá aj zavisieť na vrtuli. Motor na maxime má s touto baterkou minimálne o 1000 ot. viac. Akurát sa opatí mierne podložiť prednú časť schránky na baterku, lebo mne tam trčal koniec skrtutky z podvozka a pri nasadzovaní baterky sa pri dotláčaní baterka napichovala na tú špičku skrutky. Nabíjam ju aj setovou nabíjačkou, systémový konektor pasuje.
http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... _Lipo_Pack
Poštovné sa platí podľa hmotnosti balíka, to Ti tam nižšie bude pri objednávke naskakovať, že aká je cena prepravy a koľko gramov Ti ešte ostáva do najbližieho limitu. Balík od 250gdo 500g stojí, 12,12USD.
Zatiaľ som objednával medzi 50-80 USD vrátane poštovného, dal som deklarovať plnú cenu a Toy parts, ešte som nič nedoplácal.
Ak budeš mal voľný váhový limit, nezabudni si doobjednať aj konektory na tú baterku.
http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... oduct=7177
Teda pokiaľ tám máš ešte originál konektor na regulátore.
CESSNA 480 od RCM-Pelikán / SPRINT ľahučký dvojplošník od RCM-Pelikán -v rekonštrukcii / Quick Thunder II 3-kanál mikrovrtulník / TORO 900-vo výstavbe / BLADE mSR_BNF / P51D Mustang Ultra-Micro & SPEKTRUM DX6i
Tamiya a miniTamia a podobné počítačové pliešky, odporúčam odstrihať (po jednom vodiči aby sa aku nevyskratoval) a vyhodiť. Do lietadla nepatria..
Aspoň čínske 3,5mm, napríklad http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... Product=68 (to je za 10 párov),
keď už nie nejaké kvalitné konektory (MPJet 2,5mm alebo 3,5mm). Samozrejme potom už treba vymeniť všade, aj na regli a nabíjadle a tak. Zmršťovačky majú napríklad aj tu v baumaxe..
Aspoň čínske 3,5mm, napríklad http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... Product=68 (to je za 10 párov),
keď už nie nejaké kvalitné konektory (MPJet 2,5mm alebo 3,5mm). Samozrejme potom už treba vymeniť všade, aj na regli a nabíjadle a tak. Zmršťovačky majú napríklad aj tu v baumaxe..
Preto som aj pisal, ze ak ma este povodne konektory. Mam uz doma tie 3,5 goldy, len si teraz najst cas vsetko prepajkovat. Odkedy som Cessnu nerozbil, tak sa mi to ani nechce rozoberat, aj este vaham, ci tam dat nieco ine, pohodlnejsie a tie 3,5 dam na motor.
CESSNA 480 od RCM-Pelikán / SPRINT ľahučký dvojplošník od RCM-Pelikán -v rekonštrukcii / Quick Thunder II 3-kanál mikrovrtulník / TORO 900-vo výstavbe / BLADE mSR_BNF / P51D Mustang Ultra-Micro & SPEKTRUM DX6i
Jo to já jsem taky měl doma měsíc nový konektory baterka-regl a neřešil jsem když to funguje proč to měnit, no a pak si v pohodě letim a koukam že chvílema neřídim, přistanu a když jdu k letadlu slyším jak pípá regl(špatnej kontakt) takže asi bych to co nejdříve předělal.
PC cessna 480(krycí jméno traktor)HYPE FOX(rev 1.1)TX - Hitec Optic 6 SPORTRX - Hitec HFD-08RD
- m@rtin
- Bydliště: Praha Prosek. Letiště: Dymokury (Nymburk) a nouzová plocha Kněžice
mrsairus píše:lieta niekto este so setovym radiom?
Já ano, ale jsem už skoro na 100% rozhodnut koupit něco jinýho - Optica 6, buď klasiku nebo aspoň Sporta. To setový jsem 2x měnil a mám podezření, že mi zase "šumí" potenciometry. Už toho setovýho vysílače mám plný zuby, teď už musím jen přemluvit strážce rozpočtu
Cessna 480 (Pelikán)
Fox EP (ST-Model)
Extra 330SC (Hacker Model)
Hitec Optic 2,4 GHz
Fox EP (ST-Model)
Hitec Optic 2,4 GHz
- m@rtin
Nazdar piloti, mám ze dneška čerstvou veselou historku s cessňáckým podvozkem. Letos poprvé jsem se vypravil na asfaltovou plochu s podvozkem. První start pohoda, všimnul jsem si ale vibrací - při montáži podvozku jsem musel sundat vrtuli a po připevnění se to samozřejmě hnulo. Takže kolečko, hladké přistání, poladění vrtule, bezproblémový start a přes deset minut létání zakončené hladkým přistáním. Povbuzen úspěchem měním baterku za novou, která oproti té původní dává výrazně větší výkon. Startuji, a při plném plynu se letadlo nakloní na levou stranu, opře se o křídlo a následně se nakloní dopředu a škrtne vrtulí o asfalt. Instinktivně jsem přitáhl, načež se Cessna vznesla. Zároveň jsem ale stáhnul plyn, protože jsem si všimnul, jak se od vrtule zakouřilo, následoval pád z půl metru. Cessně se nic nestalo, vrtule byla odřená. Vyměnil jsem vrtuli, zkouším, že nehází, jdu znovu na start a při plném plynu znovu náklon doleva. Po předchozí zkušenosti se tentokrát snažím pod plným plynem náklon korigovat křidélky i směrovkou a dostat éro do vzduchu, nicméně bez úspěchu. Následuje ostrý střet vrtule na plných otáčkách s asfaltem. Vrtule se roztrhla a obě půlky odlétly přes 10 metrů daleko. A škody? Kromě jedné zničené a jedné poškozené vrtule ještě ohnutá osička motoru (nedávno jsem ji měnil za novou, ach jo
, aspoň, že už díky vaší pomoci mám tu výměnu nacvičenou). Fakt je, že při tom druhém startu to byla pořádná prda a už se nedivím, že se ta ocel může ohnout.
A jaké si z toho odnáším ponaučení? Start může být náročnější než přistání, i když v opravdovém letectví to bývá spíše naopak
. Dále dávám zapravdu všem na této diskuzi, že ten podvozek u Cessny je velmi špatný - úzký (Cessna při startu má tendenci jet po dvou kolech), vratký (při jízdě po asfaltu se dráty chvějí a letadlo tak nedrží směr) a nízký (při náklonu do strany dojde velmi snadno ke kolizi vrtule se zemí). Další můj poznatek je, že asi není úplně vhodné startovat na plný plyn. Byl sice vítr, ale přišlo mi, že náklon způsobil spíše točivý moment motoru/vrtule. S předchozí baterkou to šlo v pohodě, i když jsem potřeboval asi 10 metrů na rozjezd. Baterka je unavená a to se překvapivě ukázalo při startu jako výhoda.
Pokud po výměně osy motoru najdu odvahu k dalším letům s podvozkem, tak buď z ruky nebo určitě ne na plný plyn
. Nechce se mi ten podvozek celý předělávat, spíže uvažuji, že bych Cessně pořídil sourozence, něco s předním podvozkem a ostruhou. Mám teď v merku mírně olétaného EasyCuba od Multiplexu za velmi dobrou cenu. Máte s ním někdo zkušenost?
A jaké jsou vaše zkušenosti a doporučení při startování Cessny ze země?
A jaké si z toho odnáším ponaučení? Start může být náročnější než přistání, i když v opravdovém letectví to bývá spíše naopak
Pokud po výměně osy motoru najdu odvahu k dalším letům s podvozkem, tak buď z ruky nebo určitě ne na plný plyn
A jaké jsou vaše zkušenosti a doporučení při startování Cessny ze země?
Cessna 480 (Pelikán)
Fox EP (ST-Model)
Hitec Optic 2,4 GHz
Fox EP (ST-Model)
Hitec Optic 2,4 GHz
- m@rtin
arda1 píše:Raději počkej a kup si klasickýho -časem můžeš za pár babek a bez problémů přejít na 2.4G
Mně by se taky víc líbil ten klasickej, ale mám možnost toho Sporta pořídit skoro nepoužívanýho za poloviční cenu. Klasika za 3200 nebo Sport za 1200, to je docela dilema
Cessna 480 (Pelikán)
Fox EP (ST-Model)
Hitec Optic 2,4 GHz
Fox EP (ST-Model)
Hitec Optic 2,4 GHz
- cassiopeus
- Kontaktovat uživatele:
- cassiopeus
- Kontaktovat uživatele:
m@rtin píše:
A jaké si z toho odnáším ponaučení? Start může být náročnější než přistání, i když v opravdovém letectví to bývá spíše naopak. Dále dávám zapravdu všem na této diskuzi, že ten podvozek u Cessny je velmi špatný - úzký (Cessna při startu má tendenci jet po dvou kolech), vratký (při jízdě po asfaltu se dráty chvějí a letadlo tak nedrží směr) a nízký (při náklonu do strany dojde velmi snadno ke kolizi vrtule se zemí). Další můj poznatek je, že asi není úplně vhodné startovat na plný plyn. Byl sice vítr, ale přišlo mi, že náklon způsobil spíše točivý moment motoru/vrtule.
Já startuju i z ruky na 3/4 plynu (mám baterku 30C).
U startu z podvozku mám podobnou, rok starou, zkušenost, jen jsem nestačil škrtnout vrtulí o zem před nárazem o obrubník
- m@rtin
cassiopeus píše:m@rtin píše:
A jaké si z toho odnáším ponaučení? Start může být náročnější než přistání, i když v opravdovém letectví to bývá spíše naopak. Dále dávám zapravdu všem na této diskuzi, že ten podvozek u Cessny je velmi špatný - úzký (Cessna při startu má tendenci jet po dvou kolech), vratký (při jízdě po asfaltu se dráty chvějí a letadlo tak nedrží směr) a nízký (při náklonu do strany dojde velmi snadno ke kolizi vrtule se zemí). Další můj poznatek je, že asi není úplně vhodné startovat na plný plyn. Byl sice vítr, ale přišlo mi, že náklon způsobil spíše točivý moment motoru/vrtule.
Já startuju i z ruky na 3/4 plynu (mám baterku 30C).
U startu z podvozku mám podobnou, rok starou, zkušenost, jen jsem nestačil škrtnout vrtulí o zem před nárazem o obrubník(pokus o start na atletickém oválu).
Jelikož jsem nebyl dneska "letuschopný" tak sem se trochu věnoval tomu prokletému podvozku. Již loni jsem si všimnul, že cessna stojí trochu nakřivo, ale nevěnoval sem tomu pozornost (tehdy ty starty celkem šly), a to byla velká chyba!!! Dneska jsem znova cessnu postavil na kola a koukam, že levé křídlo je asi o pět cm níže než pravé - to by mohl být důvod naklánění při startu. Tak jsem to trochu poohýbal, aby to stálo rovně. Další věc, kterou jsem zjistil byla, že ani jedno z kol nebylo rovně v přímém směru, ale obě byla vybočena do strany - bohužel obě stejným směrem. V důsledku toho cessna na rovných a hladkých dlaždicích jede jakoby "bokem". I to by mohla být příčina potíží. Když jsem už měl ty kleště v ruce, ještě sem chvíli ohýbal a vyrobil sem na podovzku krásnou "sbíhavost". V důsledku toho teď cessna jede po dlažbě krásně rovně a hlavně se kola tolik "netřesou". A třetí úpravu, kterou jsem udělal je, že jsem natlačil vazelínu do nábojů kol, takže kolečka se teď točí lépe a hlavně tak nevibrují, a model jede mnohem lehčeji, což bude znamenat menší dráhu na rozjezd ... ale delší pro přistání.
No, tak až vyměním hřídelku, dám tomu asi ještě šanci. Dospěl jsem k závěru, že kdybych tuto péči podvozku věnoval hned po pořízení éra nebo alespoň před včerejším létáním, tak to nemuselo skončit rozsekanou vrtulí a ohnutou osou
Cessna 480 (Pelikán)
Fox EP (ST-Model)
Hitec Optic 2,4 GHz
Fox EP (ST-Model)
Hitec Optic 2,4 GHz