Schválite mi CopterX CX 450ME?

Vrtulníky do velikosti 450
Zpráva
Autor
martys

#31 Příspěvek od martys »

to Klumka: popisu ti jak jsem zacal ja.

1/ radil jsem se v okoli kdo lita a navstivil par kammennych obchodu na radu
2/ prosel jsem bazary abych zjistil co se nejvice prodava a kupuje a co maji v rc obchodech v mem okoli k dispozici - hlavne jak jsou na tom ND
3/ zakazal jsem si Cinu a nakupy na netu z ciziny - z principu
4/ koupil jsem olitanyho titana E325 (v modu 1 - je nejcastejsi, tzn. lehce najdes nekoho kdo ti to zalitne)
5/ koupil jsem simulator Phoenix - a zacal
6/ zpocatku jsem se desil, ze na to nebudu mit ruce ale nakonec jsem mileho Titana jeste za slusne Kc na jare prodal a koupil Protose 500.

Jeste jednu radu - dvourotor, nebo nejaky levny jednorotor typu Kestrel jsou hracky a s rizenim opravdoveho vrtulníku mají společný jen princip a to jeste vcelku vzdaleny. Litat s poradnym vrtulníkem (a tady se bezpecne pohybujeme prez 15 tis.) je proste jiny zazitek.
VBC Racing, Sanwa, Team Orion
scarabeus

#32 Příspěvek od scarabeus »

Nekdo treba nema rad principy a koupi to klidne v Cine. A pak si z tech 15 tisic ubere dobrych 5. Takhle aspon ja setrim.
martys

#33 Příspěvek od martys »

to scarabeus: souhlas, kazdy to resi po svem, ja zase proste šetřím tak, ze na nekterych vecech nešetřím, dost často se to nakonec vyplatí :)
lada.T
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od lada.T »

Scarabeus to urco nemyslel tak ze kupuje v zahranici levny a nekvalitni dily,ale kdyz kouknes treba na komplet kovovou hlavu kterou koupis na vychode-at uz HK nebo cokoliv jinyho-za cca600Kc,a tady ti ji mistni obchody tu samou prodaji za cca2000Kc.To uz je trochu vetsi rozdil,i vcetne postovnyho. :wink:
To same plati i o align dilech,cenove to treba vyjde skoro stejne,ale tady te opentli hned 130kc postovnyho,kdezto v HK dle vahy,treba jen 2USD jeli to prkotina.A to u nas si jeste musis zavolat zda ti to poslali,oni treba ze to nemaj,jestli to jeste chces apod.Kdezto u cinanu to hnedle aktualizujou,a tracking number z HK post ti to checkne pomalu az pred futra domu. 8)
Naposledy upravil(a) lada.T dne pát 14.08.2009 15:22, celkem upraveno 1 x.
T-rex 450S
Dx7 + AR6100e + FU 401 + S3153
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=742&amode=
scarabeus

#35 Příspěvek od scarabeus »

Taktak, kupuju jen veci, o kterych vim, ze jsou kvalitni nebo osvedceny. Staci se podivat na ehirobo.com za kolik maji ted holeho draka. Smesna cena.

Navic v zahranici kupuju uz kdeco, protoze tady je to neskutecne premasteny. Naposledy outdoorovy nuz s klestema, pilkou apod. tady 1700, z USA za 800 (se vsim vsady samozrejme, original).
martys

#36 Příspěvek od martys »

trošku si sice nerozumime, ale je to volba každého z nás, já na ta koukám více jako na celek. Neni to totiz jen o penezich, ale o radě, zarukách, dostupnosti, zpětného prodeje, službách a pomoci.

Internet je anonymní, ve škatulce si vyber, zaplať a mi pošlem, ale nepomůže, nanastaví nezalétne, nevymění, nepošle obratem, nemůžeš tam dojet, věc ohmatat, nebo si jinak vybrat atd.

Ale když to někomu vyhovuje, jak jsem psal je to jenom jeho volba, hlavně, že je spokojený.
BLC EgrO

#37 Příspěvek od BLC EgrO »

Noo chtěl bych vidět prodejce, kterej ti zadarmo věnuje několik hodin času tim, že ti helinu seřídí, zalítne a vše ti vysvětlí... Já to tak měl ale vubec ne zadarmo.
Noo a pokud jsi za to ochotnej zaplatit tak se vykašli na prodejce a řekni nějakmu modeláři. Ten se ti bude věnovat celý odpoledne a určitě to nebude tak drahý...
Radši lítám než šroubkuju...
martys

#38 Příspěvek od martys »

ale kdepak funguje to tak jak jsme popsal - člověk ovšem nesmí běhat z obchodu do obchodu a pořád hledat tu nejnižší cenu - to se pak na tebe, kromě kamarádů, každý vykašle a svoje služby nechá si to zaplatit.

Nějak se zapomíná, že i služba něco stojí. A kamarádi taky nepomůžou se vším.

Opravdu plati co jsem napsal, ale chce to nelitovat, ze kupujes převody do serv za 100 Kč, zatimco na www jsou z "číny" jsou třeba za 60 Kč.

Navic časem získá člověk u takového obchodníka slevy, domluví se i o víkendu atd.

Tahle pravidla platí ale ve všem, co se úsporou zdá, nakonec úspora není a člověk na tom jen prodělává - nemluvím jenom o penězích.
Mikelo

#39 Příspěvek od Mikelo »

Jo, že prodejci v ČEZku dost trapně předražují, a nejen v modelařině, je známá věc. Současně jsou jejich služby příliš často mizerné, až nulové. A ještě argumentují že musí, protože lidi málo kupujou. Nejvíc mě na tom zaráží zda opravdu věří, že potenciální zákazníci jsou tak blbí aby takové zvrácené logice věřili a nenakupovali kdekoliv jinde ve světě nezřídka i za polovic, včetně dopravy. A to, prosím, kusově a za maloobchodku, přitom prodejní ofic. zastoupení má k dispozici velkoobchodní ceny a menší podíl ceny dopravy na 1 ks. Na druhé straně to nedělají všichni a podmínky pro poctivou práci a podnikání v našem absurdistánu jsou takové, až se někdy divím, že ještě někdo poctivě pracuje, nebo podniká. Ale to jen tak mimo.
Tady k té diskusi říkám, že když vrtulník třídy 450 pro naučení lítání v přijatelné kvalitě skoro vždy vyjde okolo 10-15ti tisíc i z venku tak v té samé užitné hodnotě za 5 tis. nic srovnatelného spíchout nepůjde. Aspoň ne za běžných okolností.
Mnoho a mnoho lidí si myslí že největší položkou v nákupu kvedláku je drak. Prdlajs! Nejdražší je jeho výbava a pak lítání (respektive padání). A právě ta výbava dvou stejných draků z nich udělá dva jiné vrtulníky. Jeden bude furt na zemi s nějakou závadou a ve vzduchu bude jankovitý. Druhý bude alespoň spolehlivý v provozu a majitel se může o to víc věnovat pilotáži. Po půl roce provozu se zjistí, že první stál na výměnách a opravách víc než druhý a padal častěji. Jednoduše proto, že zatímco druhý kousek (při rozumném majiteli, že áno...) padal jen na ruce, první supercena mašinka spadla na servo, pak se uvařil regl a motor, ještě se muselo vyhodit to bezva levné gyro a pak skolaboval ten super setový přijímač, nebo vysílač.
Výběr je zhruba tento:
A/ Nechat si poradit, nešetřit za každou cenu a pak se věnovat převážně tomu co jsem chtěl - tedy lítání (zpočátku spíš padání, ale to k tomu zkrátka patří).
B/ Sedět na prdeli u netu a hledat co nejlevnějšího ještě seženu. Pak to desetkrát předělat (zajisté zase nějak levně) a nakonec vyhodit celé. Zatím jedinci jdoucí cestou A nalítali spoustu hodin a nezaplatili zas o tolik víc jak se ze začátku zdálo.
K seřízení za prachy: Samozřejmě, že je slušností zaplatit. Jednak každá práce vyžaduje vědět jak a ve spánku se to nikdo nenaučil, v neposlední řadě taková pomoc jiné peníze ušetří o času a zklamání nemluvě. A prolézt celý vrtulník, všechno nastavit a zalítnout není práce na 2 hoďky. Když uvážíme, kolik stojí i menší vrtulníková nehoda na dílech a na času tak nedat honorář za seřízení věru není úspora, která se vyplatí. I nejlepší kamarád pomůže zadarmo jen občas. Má svůj život a své plány.
martys

#40 Příspěvek od martys »

to Mikelo: SOUHLAS.

Taky kupuju na internetu, ale tohle zrovna ne. Přece jenom dojít si do krámu, u nákupu tak nějak pokecat a třeba nakonec odejít i s radou, která ušetří peníze.
Tomtom8

#41 Příspěvek od Tomtom8 »

Já jsem taky začínal (a stále začínám) s vrtulníky. Super na naučení abys věděl, co je doleva a doprava, když visí čumákem k tobě je ten Free Spirit Micro (malý dvourotor). naučíš se s ním zákady, ale stojí asi 2.200,-. pak jsem koupil Free Spirita jednorotor čtyřkanál. S tím se dá fakt dobře učit, protože s ním můžeš mlátit o zem a skoro nikdy se skoro nic nerozbije. opravdu něco tak bytelného jsem nečekal. není to na akrobacii (to prostě neumí), ale na létání kdekoli venku výborná a levná "heliškola" Tím bych možná doporučil začít a přeskočit tu investici do dvourotoru. No a pak uvidíte - ty i syn, jestli jít dál, nebo ne. Ty 6ti kanály (450) už fakt chtějí mít něho za zadkem, kdo poradí, pomůže. Toť můj názor - doporučuji Free Spirita jednorotor za 3200,-Kč
Tomtom8

#42 Příspěvek od Tomtom8 »

než jsem to dodatloval, posunula se debata jinam.
Tak bych se ještě zeptal, kdo má OPRAVDU zkušenost s POROVNÁNÍM kopií typu HK, Copter s Alignem ve 450 řadě? Myslím tím, kdo měl nebo létal s oběma aopravoval je? protože většina zná jen toho svého vrtulníka. Jde mi o to, jestli kovová hlava u HK je opravdu kovová a není z másla. Jestli se hlavní osa ohýbá při špatném pohledu nebo je to opravdu ocelová kalená osička. To z obrázku nepoznám, proto se ptám - těch, kteří si zkusili oboje. Dík.
liborkovar

#43 Příspěvek od liborkovar »

Ahoj, uz nejakou dobu tady sleduju to forum, ale zatim jsem se nezucastnil. Jak jsi napsal Kazdy zna jen to sve a to si brani zuby nehty.

Tomtom8 píše:než jsem to dodatloval, posunula se debata jinam.
Tak bych se ještě zeptal, kdo má OPRAVDU zkušenost s POROVNÁNÍM kopií typu HK, Copter s Alignem ve 450 řadě?

Zkusenost mam s obema typy. T-Rex 450 letam a na Coptera obcas delam mechanika a zaletavaciho pilota pro nekolik kamaradu. Reknu to tak. Ja osobne bych do zadneho Coptera nesel. Kov neni kov, ale maslo. Plast je tak mekky, ze zadny sroubek nejde poradne dotahnout a musim rict, ze srouby jsou z takoveho materialu, ze i pri sroubovani do plastu se jim da strhnout sestihran. Pokud s tim slehnes tak podle me zkusennosti je oprava vetsi a ve finale i drazsi, protoze se vzdycky dily rozbiji vice nez na mem original Rexu. Navic nevim jak si nekdo muze libovat v tom, ze nahradni dily jsou 14 dni z ciny. To uz je asi objednava dopredu. Nebo jde do normalniho obchodu a koupi za drahe origos :-)

Ty 450 jsem jeste kousnul, i kdyz jsem videl i nekolik roztrzenych gripu za letu. Ale kdyz ted prisel kamarad at mu dam dohromady 500 tak jsem odmitnul. Uci se, a tak si bude 90 procent casu viset primo pred oblicejem a ja nemam zapotrebi, aby mne pak nekde popotahovali policajti, az mu to vymlaskne zrak. A verte mi, ze driv nebo pozdeji se tak stane.

Za tu dobu co par lidem delam mechanika musim rict, ze kdyby secetli vsechny sve "dolarove investice" do ND tak uz davno maji origos Rexe, ktery vydrzi mnohem vic. Vim, ze ted se na mne sesype hafo lidi , ze pro zacatecnika je to super. Ja si to, ale nemyslim.
Myslim, ze zacatecnik by mel v prvni rade letat a ne se rvat s gyrem za par supu {mimochodem vetsina mych kamaradu ma v Copteru solidni gyro, protoze kdyz misto te cinske sidky za par dolacu tam dali HG5000 jine tam uz nechteli}.
Kdyz spadne tak nevi na co. Jestli na ruce nebo ze se mu to zase nejak divne "pootocilo". Kdyz jsem zacinal koupil jsem hned Rexe a neprasknul jsem s nim ani jednou az do doby, kdy jsem zacal litat akrobacku. Sel jsem pomalu a postupne. Napred viset a pak osmicky a dal. Vse s krizem. Nevim kde se pri tomto postupu da nejak zvlastne spadnout.
Spis mam pocit,ze se tak obhajuje takovy nakup techto levnych vraku Protoze ja nevim jak vy, ale ja chodim letat a ne padat.
A naopak, znam par lidi, kteri od zacatku litaji tyto Coptery. Uz po desatem letu delaji akrobacku pres cele nebe {protoze se neboji}, ale kdyz s tim ma pristat tak toho ma plny brejle protoze proste neumi viset. Umi jen letat. Ale za tech deset letu rozbil 4 Coptery.:-D Pak mi staci jen kalkulacka abych si spocetl, ze to zas az tak levne neni :-).
Takze jak rika klasik. I cesta muze byt nekdy cil.
Ricco, MT {prodan}, T-Rex 450 S, T-Rex500{prodan}, Sniper V2, Shuttle Plus+2 30, Raptor 50, Spectrum Dx6i {prodano}, Spectrum Dx7
petrpetr
Kontaktovat uživatele:

#44 Příspěvek od petrpetr »

Hele Libore seš si jistý, že píšeš o CopterX 450? Nepleteš si to třeba s HK-450. Coptera jsem měl a až na ty šrouby jsem nenašel žádný problém který popisuješ.
T-Rex500HK-Rex 250T-Rex 600Minititan 325SERaptor 30V2DX7
liborkovar

#45 Příspěvek od liborkovar »

JJ pisu hlavne o HK, ten byl v dotazu taky. Copter je o neco lepsi {kvalitnejsi} to uznavam :-)
Ricco, MT {prodan}, T-Rex 450 S, T-Rex500{prodan}, Sniper V2, Shuttle Plus+2 30, Raptor 50, Spectrum Dx6i {prodano}, Spectrum Dx7
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“