není balsa ??
není balsa ??
Již delší dobu má Pelikán nedostatek balsy, teď jsem byl u s vého prodejce a ač objednal balsu od Pelikána pomalu zádná mu nepřišla. Nevíte někdo co se děje???
Sbach 2200mm, Piper L4H 2500mm, Hawker huriccane 1950mm, F3K SHARK.
Letiště Cheb, www.rc.hys.cz
-
rampa_mckvak
- Bydliště: Někde na okraji Mléčné dráhy, kousíček za Alfa Centauri. A tam někde je Lounsko
Re: není balsa ??
sharkcom píše:Již delší dobu má Pelikán nedostatek balsy, teď jsem byl u s vého prodejce a ač objednal balsu od Pelikána pomalu zádná mu nepřišla. Nevíte někdo co se děje???
Nejde spíš jen o to že ve firmách probíhají dovolené a tak vázne zásobování? Nějakou krizi bych do toho netahal, ta se týká spíš nákupu nových aut a nemovitostí než "hraček" pro modeláře.
Kovboj píše:sharkcom píše:Již delší dobu má Pelikán nedostatek balsy, teď jsem byl u s vého prodejce a ač objednal balsu od Pelikána pomalu zádná mu nepřišla. Nevíte někdo co se děje???
Nejde spíš jen o to že ve firmách probíhají dovolené a tak vázne zásobování? Nějakou krizi bych do toho netahal, ta se týká spíš nákupu nových aut a nemovitostí než "hraček" pro modeláře.
Jenom změna orientace,balsa-nízkej rabat čili jsou preferovány stavebnice,nejlépe z číny za babku s heslem levně koupit , draho prodat
venry píše:Jenom změna orientace,balsa-nízkej rabat čili jsou preferovány stavebnice,nejlépe z číny za babku s heslem levně koupit , draho prodat
Všechny takové "změny orientace" jsou jen krátkodobá záležitost. Pokud by balza opravdu zmizela z našeho trhu tak nebude trvat dlouho a objeví se s ní nějaký nový obchodník který vycítí dobrou příležitost. Někdy zákony trhu fakt fungují.
Navíc na balze je s ohledem na její cenu menší zisk na jednom prodaném kuse (i když na procenta bych asi předpokládal že to bude zhruba stejné), zase se jí ale prodá daleko více kusů než RTF modelů. Navíc se u nich nemusí řešit žádné reklamace nebo české návody, takže odpadá řada jiných nákladů. Takže ve výsledku to může být naopak i "lepší kšeft" než modely z číny...
Kovboj píše:Takže ve výsledku to může být naopak i "lepší kšeft" než modely z číny...
Bohužel opravdových modelářů , kteří nakoupí matroš a stavěj dle plánku je minimum,ovšem stavebničkářů vč.těch kteří podlehnou tlaku svých dítek tati kup mě to letadýlko ze stavebnice,nejlépe ještě v ARF je většina
venry píše:Kovboj píše:Takže ve výsledku to může být naopak i "lepší kšeft" než modely z číny...
Bohužel opravdových modelářů , kteří nakoupí matroš a stavěj dle plánku je minimum,ovšem stavebničkářů vč.těch kteří podlehnou tlaku svých dítek tati kup mě to letadýlko ze stavebnice,nejlépe ještě v ARF je většina
Jo hold toto je jednodušší, ale občas si nějaké to letadlo podle plánku, či podle fantazie postavím aby se neřeklo...
Můj prodejce si naopak pochvaloval, že lidi v poslední době začly éra stavět. Ono ve finále vyjde dráž pokud si éro postavím sám, když sečtu cenu všech komponent... Tak asi zasáhly zhůra. .. Stavíte ? leda prd, nebude balsa a basta, na ARF-kách máme větší rabat... Jako ostatně na všech věcech z Číny... 
Sbach 2200mm, Piper L4H 2500mm, Hawker huriccane 1950mm, F3K SHARK.