Kde sestaví akupack z NiCd na zakázku?

Budoucnost klepe na dveře. Zde se diskutuje o různých aspektech elektropohonu - motorech, akumulátorech a regulátorech, klidně i o převodovkách a vrtulích.
Zpráva
Autor
arda1
Kontaktovat uživatele:

#31 Příspěvek od arda1 »

Ale jinak Bidasan je spolehlivej a budeš na 100% spokojený. :wink:
ICQ 638556901
kubajs

#32 Příspěvek od kubajs »

arda1 píše:No jo kluci-já už všude raději volám. :wink:

Já ti řeknu, že u takových technických věcí spíš radši komunikuju přes mail, můžu si to lépe promyslet, uvést všechny detaily a taky tím dávám prodejci větší prostor k jednání, ono diktovat technické věci po telefonu se mi moc nechce, nutíš tím v určitých případech prodejce k tomu, že tě třeba nějak odpálkuje, pokud přesně v daném momentě nezná odpověď. U emailu je to jiné, má dost času na to si odpověď pořádně promyslet.
selinak

#33 Příspěvek od selinak »

Nevím, co se mnou máte za problém, ale:

měděný pásek má sice lepší vodivé vlastnosti, ale v případě, že si ho na tu baterku připájíte sami, tak upadne buď pásek, nebo zlikvidujete baterku...

bodování používají i ty nejprofesionálnější firmy, které nevzrábějí jen blbé akupacky do letadel a lodí...
("pásky tloušťky alobalu" neznám, bodování je provedeno pevným svařením čtyř bodů na baterii a pásku)
Abu
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od Abu »

S panem "selinakem" zadny problem nemam, ale s nim propagovanymi privarenymi pasky ano. Staci mi uz jen to, ze jdou za ne prilis velkeho nasili jednoduse odloupnout. To se mi s pasky pripajenymi od panu Bidovskeho, Hladika nebo Vanoucha nikdy nestalo. O zavislosti elektrickeho odporu na plose kterou prochazi proud ani nemluve. Tem nejprofesionalnejsim firmam jde zjevne o nejnizsi vyrobni naklady.

At si kazdy dava do modylku co chce, pokud ma dobrou pojistku na zpusobene skody, ale ja si tam bodovanej pack nedam.
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
selinak

#35 Příspěvek od selinak »

To je asi věc každého z nás....
já jsem s tím nikdy problém neměl, pásek z baterky nedokážu odtrhnout....
kubajs

#36 Příspěvek od kubajs »

selinak píše:To je asi věc každého z nás....
já jsem s tím nikdy problém neměl, pásek z baterky nedokážu odtrhnout....

Já bych se o to nepřel, každý výrobce může mít jinou kvalitu.
Osobně věřím víc pájenému spoji, ten taky jen tak neodtrhneš, pokud to neodflákneš (studený spoj, špatně očištěný kontakt).
Při vysokých proudech je ten pájený spoj určitě výhodou, proud protéká velkou plochou, ne pouze několika drobnými body.
arda1
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od arda1 »

Kluci a pánové-abychom se nehádali-mám tady jeden bodovaný průmyslový pack z akuvrtačky(ne no name-ale myslím Metabo) a tam jsou bodovaný pásky-takže změřím plochu bodů a průřez těch spojovacích pásků-pak to porovnám s pájenými pásky které bych použil já. :wink:
ICQ 638556901
arda1
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od arda1 »

Mimochodem "páječi" jaký pásky používáte při spojování dejme tomu SCR1700?
ICQ 638556901
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od Nakadah »

Pouzil sem Cu drat prumeru 4mm (50,2mm2) , nekam sem totiz dobre schoval Cu plech 1,0mm :oops: Pravda neni to zn. ideal ale funguje to. Letuju to mocnou PB pajkou, vykon 400-500W. Nak
arda1
Kontaktovat uživatele:

#40 Příspěvek od arda1 »

Já taky používám 1mm plech jinak na třeba TX nebo RX packy zemnící pásek-cca 0.4mm :wink:
ICQ 638556901
bida
Kontaktovat uživatele:

#41 Příspěvek od bida »

arda1 píše:Mimochodem "páječi" jaký pásky používáte při spojování dejme tomu SCR1700?

pásky pruřez 4.8 kupuji v Omnitronu,taky používám měď ze zemnícího pásku nebo zaběhnu ke klempířůma tam si nechám nastříhat co je potřeba.Dá se také použít meděný vodič průřez ccy 2.5mm nebo 1mm(ten dávám dvojitě,jen je potřeba mít na to přípravek aby to rychle prohřálo pájený spoj.
JMalik

#42 Příspěvek od JMalik »

Proč na ty spojky nepoužíváte to postříbřené stínění z různých kabelů (koaxiální, vf...,)? Uříznout kus kabelu, shrnutím stáhnout stínění, zase ho trochu natáhnout, rozplácnout, ustříhnout potřebnou délku, připájet.
Výborně se s tím pracuje, super se to pájí.
bida
Kontaktovat uživatele:

#43 Příspěvek od bida »

JMalik píše:Proč na ty spojky nepoužíváte to postříbřené stínění z různých kabelů (koaxiální, vf...,)? Uříznout kus kabelu, shrnutím stáhnout stínění, zase ho trochu natáhnout, rozplácnout, ustříhnout potřebnou délku, připájet.
Výborně se s tím pracuje, super se to pájí.

protože to není postříbřené ale pocínované a hlavně,není to měď.
bida
Kontaktovat uživatele:

#44 Příspěvek od bida »

arda1 píše:Kluci a pánové-abychom se nehádali-mám tady jeden bodovaný průmyslový pack z akuvrtačky(ne no name-ale myslím Metabo) a tam jsou bodovaný pásky-takže změřím plochu bodů a průřez těch spojovacích pásků-pak to porovnám s pájenými pásky které bych použil já. :wink:

to už mám za sebou,stačí se zamyslet při jakých proudech pracuje sada v takovém nářadí a jaké proudy jsou potřeba pro modeláře.Výsledný ubytek napětí na sadě s bodovanými články při proudu cca 10-40A oproti sadě s pájenými měděnými propojkami je neodiskutovatelný.
kubajs

#45 Příspěvek od kubajs »

Kdo máte KR-1500 AUL, jakým stylem je nabíjíte (proud, delta peak)?
Odpovědět

Zpět na „Elektropohon“