Čím lepit EPP?
-
rampa_mckvak
- Bydliště: Někde na okraji Mléčné dráhy, kousíček za Alfa Centauri. A tam někde je Lounsko
Pokud ho lepíš jako novej, tak Purex dej někam "do půli" lepené plochy. On dost při vytvrzování pění a je pak hnusně nažloutlej. Já to dělám tak, že ještě kolem něj (k okrajům) dám vteřiňák. Nebo použij Styrolep. I ten kombinuju se vteřiňákem. Používám takové ty co mají na lahvičce napsáno např. 10-15 sec. Pak máš čas to ještě doštelovat.
Co neubrzdíš neukecáš.
rampa_mckvak píše:Pokud ho lepíš jako novej, tak Purex dej někam "do půli" lepené plochy. On dost při vytvrzování pění a je pak hnusně nažloutlej. Já to dělám tak, že ještě kolem něj (k okrajům) dám vteřiňák. Nebo použij Styrolep. I ten kombinuju se vteřiňákem. Používám takové ty co mají na lahvičce napsáno např. 10-15 sec. Pak máš čas to ještě doštelovat.
dobre, vypada to dobre..
MINIMAG
zoom 4D - ve vystabě
zoom 4D - ve vystabě
Zero píše:Elapor,já měl easy glidera pro,celýho sem ho lepil sekunďákem od pelikána,na trup jsem dal i trochu purexu
Mozna se pletu, ale Elapor je chemicky EPP (extrudovany polypropylen), pouze jinak zpracovany (lisovany do formy, zatimco drive se to rezalo/brousilo).
Osobne nevidim duvod EPP (Elapor) lepit cimkoliv jinym nez vterinovym lepidlem.
-
rampa_mckvak
- Bydliště: Někde na okraji Mléčné dráhy, kousíček za Alfa Centauri. A tam někde je Lounsko
-
rampa_mckvak
Luzr píše:Zero píše:Elapor,já měl easy glidera pro,celýho sem ho lepil sekunďákem od pelikána,na trup jsem dal i trochu purexu
Mozna se pletu, ale Elapor je chemicky EPP (extrudovany polypropylen), pouze jinak zpracovany (lisovany do formy, zatimco drive se to rezalo/brousilo).
Protože vteřiňák je křehkej a Purex, nebo Styrolep jsou pružnejší.
Co neubrzdíš neukecáš.
rampa_mckvak píše:Luzr píše:Zero píše:Elapor,já měl easy glidera pro,celýho sem ho lepil sekunďákem od pelikána,na trup jsem dal i trochu purexu
Protože vteřiňák je křehkej a Purex, nebo Styrolep jsou pružnejší.
OK, dik, clovek se porad neco uci...
Zkusim purex na slepeni mini-discuse kridla, uz mi dvakrat upadlo (lepeno vterinakem)
Mirek
Obyč sekunďákem to nelep!!!!
ten ti to rozežere,zajdi do nejbližší modelářské prodejny,kup si tam střední sekunďák(cca 70kč) a aktivátor(cca 100kč).
Elapor je EPP vstřikované to formy,nikoli lisované
alespoň jsem to takhle někde četl
Jinak mix purex + sekunďák drží jak čert,já jsem to u EG udělal tak,že jsem si dal purex k vyvažovacím kuličkám a na větší plochy uprostřed trupu,na kraj a menší plochy sekunďák.
samozřejmě to můžeš slepit celý sekunďákem.
Můj EG dopadl takto:
po tom,co mu přestala fungovat výškovka
z 50m kolmo na asfaltku,trup krom toho čumáku vydržel,jen je trochu nakřuplý před výškovkou v jednom z nejtenčích míst,ale lepený spoj drží

Elapor je EPP vstřikované to formy,nikoli lisované
Jinak mix purex + sekunďák drží jak čert,já jsem to u EG udělal tak,že jsem si dal purex k vyvažovacím kuličkám a na větší plochy uprostřed trupu,na kraj a menší plochy sekunďák.
Můj EG dopadl takto:
po tom,co mu přestala fungovat výškovka
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=307&amode=