RC pípák s mikroprocesorem PICAXE

Dneska se procesory objevují všude, pokud máte nějaký nápad, či udělát, tak se neváhejte pochlubit.
Zpráva
Autor
=M@trix!=
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od =M@trix!= »

čistě na naprogramování stačí seriový kabel, software a několik součástek + nepájivé pole na postavení základního obvodu ...

základní zapojení
Obrázek

software je free na stránkách http://www.picaxe.co.uk
Milan "=M@trix!=" ŽejdlíkSpektrum DX6iTRex450SEv2, HK450, TORO900, P-51D(Mašík) SkyLady AC
Hali
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Hali »

Ok diky to vypada zajimave.
[url=http://www.spotreby.cz/honda-civic-d15z8-84-kw-0-hp-a4070/][img]http://www.spotreby.cz/sigs/ico_1_4070.gif[/img][/url]
=M@trix!=
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od =M@trix!= »

nic na tom není - když to zvládnu i já vzděláním absolutní netechnik ... :lol: :lol:
Milan "=M@trix!=" ŽejdlíkSpektrum DX6iTRex450SEv2, HK450, TORO900, P-51D(Mašík) SkyLady AC
Hali
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Hali »

Ja sem kdysi v basicu delal nejake programky ale vsechno na PC s programovanim procesoru nemam skusenosti. No uvidime třeba se do toho pustim v zimě ted se chodi litat a ne studovat :D :D
[url=http://www.spotreby.cz/honda-civic-d15z8-84-kw-0-hp-a4070/][img]http://www.spotreby.cz/sigs/ico_1_4070.gif[/img][/url]
Maximux
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Maximux »

A co takhle udělat pípák, který se rozezní při poklesu napětí na předem definovanou mez, řekněme 3,5V/článek.
Nevím, zda mají nějaký analogový vstup který by se dal použít pro komparaci dané napěťové reference.
Má někdo nastudovaný ten PICAXE? Nechce se mi v tom pitvat, pokud to má někdo ošáhnuté.
eM.
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od TomasC »

Udělat alarm na pokles napětí není problém. Dokonce to lze dělat ve více stupních a lze monitorovat i mžitkový pokles (třeba když zaberou serva)
Taky ztráta signálu lze protáhnout = monitor rušení.
zollod

#22 Příspěvek od zollod »

TomasC píše:Udělat alarm na pokles napětí není problém. Dokonce to lze dělat ve více stupních a lze monitorovat i mžitkový pokles (třeba když zaberou serva)
Taky ztráta signálu lze protáhnout = monitor rušení.

Ahoj, jsem nepochopil,jak pomocí PICAXE lze měřit pokles napětí bez dalšího AD převodníku,pak ale nestačí ani všechny piny pro digitální vstup ,anebo jsem něco přehlédl?
Dík
Mustang od ŠAD-u uletěl definitivně, DX6i,simulátor FMS s připojením na DX6i
Mustang od Ježíška (Phoenix) 1420 mm se spalovákem ASP 46a (7,5 ccm) - již postavený připravený k letu
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od TomasC »

Prostuduj si příkaz READAC. Jen pozor, že napětí se poměrově vztahuje k napájecímu napětí procesoru. Lze tedy změřit napětí 3článku, ale je třeba vhodným děličem zmenšit a v programu zkalibrovat pomoci DEBUG.
zollod

#24 Příspěvek od zollod »

TomasC píše:Prostuduj si příkaz READAC. Jen pozor, že napětí se poměrově vztahuje k napájecímu napětí procesoru. Lze tedy změřit napětí 3článku, ale je třeba vhodným děličem zmenšit a v programu zkalibrovat pomoci DEBUG.

Jé dík moc,jsem slepec. Vypadá to suprově, jdu na to - levný peníz a můžeš s tím dělat co chceš,teda skoro

Apropo, kupovali ste to v tom internetovém shopu? Nabude poštovné dražší než integrák?
Už jsem si nainstaloval prográmek, ještě kabel co by něměl být problém.
Mustang od Ježíška (Phoenix) 1420 mm se spalovákem ASP 46a (7,5 ccm) - již postavený připravený k letu
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od TomasC »

Kupoval jsem v Anglii. Výrazně levnější než u nás. Doma během třech dnů.
zollod

#26 Příspěvek od zollod »

A v kterém shopu? Můžeš mi prosím dát link? Možná by se oplatilo dát nějakou souhrnnou objednávku, objednával si tu 08-ku naebo složitejší?
Kdysi jsem se zabýval programováním jednočipových mikroprocesorů tak by to něeměl být problém.

Nemáš jeden zbytečný kousek na odprodej?

To Airdok: odkud si sehnal ten piezoměnič? Testoval jsi hlasitost?
Pro ostatní: budu-li objednávat čipy, chcete se někdo připojit?Můžeme ušetřit na poštovném
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od TomasC »

MX12

#28 Příspěvek od MX12 »

Už se nějaký čas zabívám picaxe, našel jsem pár zajímavých aplikací, Docela mě zaujal voltmetr s jednou tříbarevnou ledkou :

http://www.inklesspress.com/picaxe_projects.htm

MX12
Nerozumím Vám, zkuste mi to zahrát loutkovým divadlem.
ravit

#29 Příspěvek od ravit »

jo pěkný taky bych se to chtěl naučit
zollod

#30 Příspěvek od zollod »

Tak jsem objednal Picaxe 08M jak v ČR tak z Anglie. To co jsem dal v ČR za 3 kusy a poštovné v ČR 388 Kč tak z anglie mi za stjenou cen poslali tři kusy plus sériový kabel plus 3,5 mm jack maminku za 11,50 Liber. Doba dodání skoro stejná,akorát že pro českou zásilku jsem musel na poštu, tu z UK jsem našel ve schránce.
Vzal jsem kus univerzálního tištěného spoje, napájel podle zapojení,nahrál Picaxe Programming Editor a ....nic.
Po dvou dnech bádání jsem zjistil, že jsem měl někde špatně letování ,ale hlavně sériový výstup z noťasu nefungoval,tak jsem to dal na PC a Heuréka, ono to funguje,
A jde na tom asi dělat psí kusy,potřebuješ k tomu opravdu minimum tzv. šuplíkových součástek,kterých se tu válí hodně.
Už jen někde sehnat piezo sirénku.
Tak jdeme na to.
Odpovědět

Zpět na „Procesory a jiné vychytávky“