RC pípák s mikroprocesorem PICAXE

Dneska se procesory objevují všude, pokud máte nějaký nápad, či udělát, tak se neváhejte pochlubit.
Zpráva
Autor
Airdock
Kontaktovat uživatele:

RC pípák s mikroprocesorem PICAXE

#1 Příspěvek od Airdock »

Ahoj.

Vyrobil jsem si jednoduchý "pípák" s mikroprocesorem PICAXE na hledání ztraceného modelu. Možná by se to někomu také hodilo...
Více na http://www.airdock.cz
=M@trix!=
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od =M@trix!= »

koukám, že si s picaxema hraje čím dál víc lidí .. :)
ono sice si může člověk dojít do obchodu a koupit cokoliv, ale ten pocit, že si člověk sám navrhnul, naprogramoval a postavil třeba programovatelné osvětlení na model je super .. že .. :wink:

zrovna zkouším podobné udělátko - jenom to bude pracovat tak, aby se spínal i automaticky po strátě signálu .. ve chvíli kdy nemáš signál, ho přepínačem nezapneš ...
Milan "=M@trix!=" ŽejdlíkSpektrum DX6iTRex450SEv2, HK450, TORO900, P-51D(Mašík) SkyLady AC
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od TomasC »

Zajímavé..
Ještě si tam doplň podmínku, ať se pípák rozeřve ve chvíly, kdy je signál ztracen či mimo rámec cca 0,1ms. Je to nejen dobrý indikátor možného rušení, ale i výhoda, že při hledání můžeš vypnout vysílač a jen hledat a hledat ...
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od JirkaA »

Za úvahu by stála ještě detekce změny signálu pro servo - pro přijímače s fail-safe, tam je při ztrátě signálu TXu obvykle poslední poloha serva konstantní.. Prostě mít tam timer nulovaný změnou signálu, po přetečení resp. dosažení nějaké hodnoty pískot. Vstup pověsit na servo, které se za letu dost hýbe (třeba křidélka), ten timer nastavit na delší dobu, klidně 10s a víc.. Failsafe nebo vypnutí vysílače by po tomto čase spustilo pípák.. Naopak by to nefungovalo na normálních RXech bez failsafe, tem by to šum resetoval furt.. No, volných vývodů na PICu máš dost, dalo by se to přepínat propojkou ;)
OK2WY
Billy Bob Bean
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Billy Bob Bean »

Kolik stojí jeden PICAXE procesor? Koukám, že naprogramovat to, je strašně jednoduchý.
Extra VA330
Toro 900 Brtutale
=M@trix!=
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od =M@trix!= »

osmička stojí stovku, čtrnáctka 140,- ale dají se koupit třeba z anglie pod 2 libry ...

více viz.
český obchod
http://shop.snailinstruments.com/index. ... Path=68_71

anglie
http://194.201.138.187/epages/Store.sto ... ICAXEChips
Milan "=M@trix!=" ŽejdlíkSpektrum DX6iTRex450SEv2, HK450, TORO900, P-51D(Mašík) SkyLady AC
Airdock
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Airdock »

TomasC píše:Zajímavé..
Ještě si tam doplň podmínku, ať se pípák rozeřve ve chvíly, kdy je signál ztracen či mimo rámec cca 0,1ms. Je to nejen dobrý indikátor možného rušení, ale i výhoda, že při hledání můžeš vypnout vysílač a jen hledat a hledat ...

Dík - to mne nenapadlo. Už jsem si to upravil.
Billy Bob Bean
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Billy Bob Bean »

PICaxe nebude nic jinýho než úplně obyčejnej PIC... Ale možnost výdělku je to dobrá. Koupil bych si v GME PIC12F509, který stojí 29Kč. Ještě to chce ubastlit programátor a je to. Pak se jen stačí naučit buď assembler nebo třeba C. Ještě jedna možnost vytáhnout si z PICAXE původní bootloader a pak si ho nahrávat do svých PICů....
Extra VA330
Toro 900 Brtutale
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od JirkaA »

Ještě jedna možnost vytáhnout si z PICAXE původní bootloader a pak si ho nahrávat do svých PICů....

Upřímně pochybuju o tom, že by výrobce byl tak naivní a prodával to bez vypálené pojistky CodeProtect...
OK2WY
MX12

#10 Příspěvek od MX12 »

Airdock píše:
TomasC píše:Zajímavé..

Dík - to mne nenapadlo. Už jsem si to upravil.

To Airdock: mohl by jsi prosím zveřejnit ten upravený SW. Děkuji.
Ještě mám takový nápad, že volné výstupy by bylo možné také použít pro spínaní osvětlení. Mám hotový návrh plošňáků, mohu poskytnout.
Nerozumím Vám, zkuste mi to zahrát loutkovým divadlem.
Billy Bob Bean
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Billy Bob Bean »

JirkaA píše:
Ještě jedna možnost vytáhnout si z PICAXE původní bootloader a pak si ho nahrávat do svých PICů....

Upřímně pochybuju o tom, že by výrobce byl tak naivní a prodával to bez vypálené pojistky CodeProtect...
Jasně, ale stejně by to chtělo zkusit přečíst v programátoru. Faktem je, že nevím jak bootloader pracuje. Jen jestli není okolo spoustu všeho hezkého a ten programovací kabel není ICSP. JAk je to zapojený jsem nezkoumal. Spíš taková spekulace jestli by nešel místo originálního picaxe použít prázdný pic bez bootloaderu.
Extra VA330
Toro 900 Brtutale
john-smith

#12 Příspěvek od john-smith »

Billy Bob Bean píše:
JirkaA píše:

Jasně, ale stejně by to chtělo zkusit přečíst v programátoru. Faktem je, že nevím jak bootloader pracuje. Jen jestli není okolo spoustu všeho hezkého a ten programovací kabel není ICSP. JAk je to zapojený jsem nezkoumal. Spíš taková spekulace jestli by nešel místo originálního picaxe použít prázdný pic bez bootloaderu.

prazdnej pic jde ouzit ale neni uz moznost programovat ho v basicu , a vytahnout z nej bootloader nejde , to uz par lidi napadlo :-)
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od jyrry »

john-smith píše:prazdnej pic jde pouzit ale neni uz moznost programovat ho v basicu..........

No, snad v tom PICAXE Basicu... Jsou jiné - microBasic, PICBasic a řada dalších.
Používám PICBasic http://www.picbasic.co.uk/ a http://www.mecanique.co.uk/code-studio/, protože jsem líný učit se Céčko (Basic jsem začínal už na Sinclairu). Assembler - mám sice knížky, ale je to pro mně džungle neprobádaná....
=M@trix!=
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od =M@trix!= »

Zdravím
Takže i já bych se s dovolením pochlubil se mojím výtvorem.
Jedná se o osvetlovací modul pro RC modely s možností programování, postavený kolem švába PICAXE-08M

http://www.youtube.com/watch?v=wfC3wdpgzTI

Není to žádný zázrak techniky (co čekat od kuchaře .. :lol: :lol:), ale jestli to někoho zaujalo, podrobnosti >>ZDE<< ...
Naposledy upravil(a) =M@trix!= dne pon 27.07.2009 2:14, celkem upraveno 3 x.
Hali
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Hali »

jak se PICAXE programuje? co je k tomu vsechno potreba?
[url=http://www.spotreby.cz/honda-civic-d15z8-84-kw-0-hp-a4070/][img]http://www.spotreby.cz/sigs/ico_1_4070.gif[/img][/url]
Odpovědět

Zpět na „Procesory a jiné vychytávky“