P51 Mustang od Hangar 9 HAN 2845 - máte zkušenost?
to bagr12: přistávací rychlost není tak zuřivá, viděl jsem ho přistávat na cca 15-ti metrech, ale musí se to umět
Jinak to moc hezké éro. Oproti mému bublinkovému mustangovi působí dospěleji a vzbuzuje respekt. Viděl jsem ho letět hlavou dolů ve výšce cca 5-6 metrů to se pak už musí opravdu umět
Je potažené fólií a tu mu budu muset donapnout ,ale to je snad běžné. Malinko se té folie bojím, není to laminát.
Začnu stavět až dorazí serva .Pak podám průběžnou informaci o stavbě případně s fotkama.
Jinak to moc hezké éro. Oproti mému bublinkovému mustangovi působí dospěleji a vzbuzuje respekt. Viděl jsem ho letět hlavou dolů ve výšce cca 5-6 metrů to se pak už musí opravdu umět
Je potažené fólií a tu mu budu muset donapnout ,ale to je snad běžné. Malinko se té folie bojím, není to laminát.
Začnu stavět až dorazí serva .Pak podám průběžnou informaci o stavbě případně s fotkama.
Mustang od ŠAD-u uletěl definitivně, DX6i,simulátor FMS s připojením na DX6i
Mustang od Ježíška (Phoenix) 1420 mm se spalovákem ASP 46a (7,5 ccm) - již postavený připravený k letu
Mustang od Ježíška (Phoenix) 1420 mm se spalovákem ASP 46a (7,5 ccm) - již postavený připravený k letu
Mustang od Phoenixu
Tk stavím a stavím, první z problémů bylo krabatění Oracoveru, které ale šlo jednoduše vyžehlit.
Křídla slepená, serva jsou až na podvozkové na místě. Doporučené HS422 nejde na podvozek, musím sehnat nižší.
Návod by mohl být lepší,ale pro zkušeného modeláře myslím že postačující.
Zatím vše na vše pasuje nemusel jsem nic
Takže jdu teď na motor. Mám ASP S46 (8,5 ccm),jelikož je to můj první motorák, získávám informace a poradím se se zkušenějšíma klukama.
Tak držte palce
Křídla slepená, serva jsou až na podvozkové na místě. Doporučené HS422 nejde na podvozek, musím sehnat nižší.
Návod by mohl být lepší,ale pro zkušeného modeláře myslím že postačující.
Zatím vše na vše pasuje nemusel jsem nic
Takže jdu teď na motor. Mám ASP S46 (8,5 ccm),jelikož je to můj první motorák, získávám informace a poradím se se zkušenějšíma klukama.
Tak držte palce
To : zollod - tak stavěj, stavěj, já už jsem aplikoval 12,5 4T do trupu, poopravil kryt motoru a vyřešil vejfuk. Zbývá umístění nádrže a můžeme jít do ... vzduchu!
Vidím to na jaro. Už máš vyhlídnutý letiště? To krabatění je na všech stavebnicích i na modelech kompletně dělaných - přežehlit, přefouknout. Až budu mít na stránkách fotky, tak je sem dám 
geo
To Geo: už si zkoušel zaběhnout motor?
Tý brďo,tak dnes jsem poprvé nastartoval motor (na balkonu ja blbec). Poprvé mi ulítla vrtule i s kuželem – měl jsem špatně dotaženo.
Podruhé to div se světe naskočilo a jelo.
Nejdřív jsem neměl odvahu pustit na plné obrátky. Když sem to udělal pak to nešlo vůbec stáhnout,tak jsem servo sprostě dotáhl rukou a naštěstí to zastavilo – příčina vybitá přijímačová baterka,která neutáhla servo na zavření plynu.
Tak teď nabíjím přijímačovku a odpoledne budu opět štelovat motor.
Asi poždám ještě někoho zkušenějšího o praktickou pomoc. Jsem plný adrenalinu. Teď dobíjím přijímačovky a za tak dvě ho´dky jdu opět na to.
Už mám i zatahovací podvozek - je tam potřeba nižší servo - Číňan dodal a přidělat motor a pár drobností.
Až to zaběhnu namontuji motor a děj se vůle páně.
Tý brďo,tak dnes jsem poprvé nastartoval motor (na balkonu ja blbec). Poprvé mi ulítla vrtule i s kuželem – měl jsem špatně dotaženo.
Podruhé to div se světe naskočilo a jelo.
Nejdřív jsem neměl odvahu pustit na plné obrátky. Když sem to udělal pak to nešlo vůbec stáhnout,tak jsem servo sprostě dotáhl rukou a naštěstí to zastavilo – příčina vybitá přijímačová baterka,která neutáhla servo na zavření plynu.
Tak teď nabíjím přijímačovku a odpoledne budu opět štelovat motor.
Asi poždám ještě někoho zkušenějšího o praktickou pomoc. Jsem plný adrenalinu. Teď dobíjím přijímačovky a za tak dvě ho´dky jdu opět na to.
Už mám i zatahovací podvozek - je tam potřeba nižší servo - Číňan dodal a přidělat motor a pár drobností.
Až to zaběhnu namontuji motor a děj se vůle páně.
Tak po dlouhé odmlce. Mustang je připraven je to krasavec.Teď už jen najít odvahu ho nastartovat a vzlétnout,aby to nebyl jeho první a poslední let.
Jste tu ještě někdo,kdo ste ve stejné situaci?
Napište a můžeme to jet někam rozbít společně.
Zdar
Jste tu ještě někdo,kdo ste ve stejné situaci?
Napište a můžeme to jet někam rozbít společně.
Zdar
Tak první let máme za sebou. Sice zatím letel zkušenější kolega. Nějak se nepovedlo přistání, takže jsem lepil podvozkové lože -Vietnamec asi šetřil lepidlem a špatně slepil lože. Jinak to letělo nádherně motor naskočil napoprvé éro letělo krásně rovně a poslouchalo na slovo.
To přistávání asi bude největší problém.
Na doporučení mazáků jsme pod hlavou motoru udělal díru na větrání a do stěny trupu jsem dal dvoucestný ventil kvůli lepšímu a pohodlnějšímu tankování. Takže jsme opět připraveni na start, nevím jestli sednes odpoledne odvážím.
To přistávání asi bude největší problém.
Na doporučení mazáků jsme pod hlavou motoru udělal díru na větrání a do stěny trupu jsem dal dvoucestný ventil kvůli lepšímu a pohodlnějšímu tankování. Takže jsme opět připraveni na start, nevím jestli sednes odpoledne odvážím.
Veskere rady vitany :)
Ahoj,
mam objednanou tu "komplet" (RTF) verzi (HAN4425), tak pokud mate nejake nove poznatky nebo rady, tak bych byl rad, kdybyste se o ne mohli podelit. Klidne i obecnejsi rady tykajici se spalovaku, zatim litam jen s elektrikama.
mam objednanou tu "komplet" (RTF) verzi (HAN4425), tak pokud mate nejake nove poznatky nebo rady, tak bych byl rad, kdybyste se o ne mohli podelit. Klidne i obecnejsi rady tykajici se spalovaku, zatim litam jen s elektrikama.