Piper od Pelikána nebo Cessna 182 od Hype ??

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
CzechAir

Piper od Pelikána nebo Cessna 182 od Hype ??

#1 Příspěvek od CzechAir »

Zdravím Vás všechny s prosbou o radu. Chtěl bych si koupit jeden ze dvou zmíněných modelů. Obě stavebnice jsou RTF, ke koupi u Pecky. Máte někdo zkušenosti s jedním z nich o které se se mnou můžete podělit prosím pěkně? P.S.: Předem se omlouvám, jestli se toto téma už probíralo, ale nějak jsem nebyl schopen jej najít :cry: Letu zdar všem!
georg
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od georg »

Pokud začínáš tak bych nebral ani jedno.
kanál: 40 Mhz-81, 54, 53 a 2.4 Ghz Jeti DUPLEX
Modeláři Točná
CzechAir

#3 Příspěvek od CzechAir »

Pročpak? Na netu jsem četl, že se na nich dá naučit. A navíc, vždycky jsem si stanovoval mety, na které jsem ze začátku úplně nestačil :D
koko
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od koko »

V nejhorsim toho Pipera, ale jen kvuli podvozku. Nejlepsi je pro tebe Easy Star od Multiplexu.
Tady je to s tema metama trochu jinak. Aby jsi se slusne naucil litat tak je nejlepe postupovat stylem simulator, motorovy kluzak a pak treba ten Piper.
lakotamm
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od lakotamm »

CzechAir píše:Pročpak? Na netu jsem četl, že se na nich dá naučit. A navíc, vždycky jsem si stanovoval mety, na které jsem ze začátku úplně nestačil :D

Pretože na lietanie potrebuješ určité reflexi s ktorými sa človek nerodí a je na 90% pravdepodobné že by si to lietadlo nezvládol. Ja som sa učil lietať so Sky Lady pol roka (a to som mal pomerne dosť skúsených kolegov) ale každý sa učí iný čas. Najlepší na učenie je nejaký stabilný vetroň ktorý prežije aj nejaký ten pád. Vyhneš sa tak zbytočným investiciam na začiatok po ktorých by sa ti lietadlo znechutilo.

Ale samozrejme, ako vždy, nájdu sa aj výnimky - ktoré sa narodili preto aby lietali. My, ostatní, ktorí dostali do vienka niečo iné, sa musíme učiť :wink:

Nechcem ťa od lietania odradiť, práve naopak. Chcem ti poradiť aby sa ti nestalo to čo mne - vybral som si zlé lietadlo (Sky Lady) s ktorým som sa však vďaka kolegom naučil lietať.

Zdá sa že na už predbehli :lol: Pomaly píšem :wink:
Sky Lady - po 4 rokoch zhorela, Tornado XX, Cap 232, Super Zoom 2 - 460g, F3K Super Gee, Lynx E
Lukash
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Lukash »

Být tebou, koupím totok
Pro začátek ideální, kvalita éra i vysílačke ok, zkrátka dobrý základ.
pns

#7 Příspěvek od pns »

je to jen muj subektivni nazor a nemam zkusensi s desitkami letadel, ale piper je moje prvni vetsi letadlo a proste to jde, a prezilo taky dost padu, vletnuti do lesa, na cumak do oraniste a ze by se nejak rozlozilo, tak to ani omylem... a navic vypada i jako letadlo, nic proti easy staru a podobnym...
lakotamm
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od lakotamm »

Lukash píše:Být tebou, koupím totok
Pro začátek ideální, kvalita éra i vysílačke ok, zkrátka dobrý základ.

Súhlasím len ten vysielač mu neposkytne možnosť ďalšieho rozvoja. Inak super lietadlo, ktoré je aj na simulátore. Na začiatok by som doporučil 6 kanál (napríklad optic) pri najhoršom 5 (napríklad flash 5 sx) tento totiž nebude stačiť na ďalšie modely.
Sky Lady - po 4 rokoch zhorela, Tornado XX, Cap 232, Super Zoom 2 - 460g, F3K Super Gee, Lynx E
vapy

#9 Příspěvek od vapy »

Pro začátečníka bych také uvažoval o Lazy Bee (Freebee) a Toro 900.
arda1
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od arda1 »

Tyhle napohled "cenově lákavé" sety jsou vyhozené peníze.Elektronika naprostá tragédie-hlavně serva.Taktéž o regulátoru si nedělám iluze.A kydy o tom že se dá RC vybavení dá dát i když "půjdeš dál" je nesmysl-leda do stejnýho šitu co je tenhle.Dosah vysílače mizerný -vše lagricově dělaný. Našetři a kup si nějakýho třeba EG a trochu solidní RC(optic a pod.)Jinak vybavení(serva ,motor,regl,baterky atd..) si můžeš vzít třeba z HC za "pusu". Dáš za to sice víc ale nejsou problémy při lítání-prostě nabiješ zapneš vysílač hodíš a lítáš.Pokud nehavaruješ(což není problém letadla ale rukou) uvidíš že je to o něčem jiném než řešit neustále problémy typu-jé odlítl jsem 30 metrů od sebe a letadlo dostalo cukatůru-jé servo zase nejede a nebo v něm chrastí-jé zase se mi spálil regl ............... :wink:
ICQ 638556901
BacilBA

#11 Příspěvek od BacilBA »

No niečo na tom je o tých setoch. Dostal som Cessnu 480, ako prvý som vymenil vysielač za DX6i, rozdiel v ovládaní je neporovnateľný. Potom som vymenil servo na výškovku, lebo sa samovoľne rokmitávalo za letu. Nasledovalo ho po chvíli servo pravého kridelka, ktoré po zapojení baterky asi 60 ~90 sekúnd kmitalo hore dolu 15 mm, pokiaľ sa ustálilo. Pár krát to spravilo aj za letu, tak som ich vymenil v oboch krídelkách. Pôvodné servo som ponechal v smerovke, lebu tú používam minimálne, no tento týždeň sa rozkmitalo aj posledné servo, tak som ho vymenil ako predošlé za HiTec. Všetky som najprv rozobral, vyčistil potenciometre, no pomohlo to tak na dva-tri štarty a potom opäť kmitali. Baterku som si objednal z HobbyCitu takú istú ako bola v sete, 11,1V, 1500mAh. Nová baterka je o 5mm dlhšia, čo vôbec nevadí a 12g ťažšia, no Cessna s baterkou Turnigy lieta ako odrthnutá. Maximálka je oveľa vyššia, aj obratnosť modelu. Pôvodný ostal už iba regulátor a motor. Aj ten už je len tak-tak pozliepaný a budem objednávať nový z HC. V podstate drak je super, ale celú eletroniku som vymenil. Toto vedieť predom, tak som si samotné lietadlo mohol kúpiť ako náhadné diely a dosť by som si ušetril nervov, aj peňazí. No na druhú stranu, ak by som ten set nedostal, asi by som sa opäť k lietaniu len tak nevrátil, ak by som to mal hneď na prvý raz takto skladať po komponentoch.
CESSNA 480 od RCM-Pelikán / SPRINT ľahučký dvojplošník od RCM-Pelikán -v rekonštrukcii / Quick Thunder II 3-kanál mikrovrtulník / TORO 900-vo výstavbe / BLADE mSR_BNF / P51D Mustang Ultra-Micro & SPEKTRUM DX6i
arda1
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od arda1 »

TO BacilBa -jako bych to viděl :wink: :lol: :lol: :lol:
ICQ 638556901
jeremy2001

#13 Příspěvek od jeremy2001 »

Mno, mám Skylady II asi 3 tyzdne, vysielač stoji za prd, to mate pravdu, ale lietadielko ako také sa mi celkom páči,ale do vetra to velmi nie je, citlivá je na presné ťažisko, motor občas vynecháva, človek čo ešte nikdy neletel to má ťažké s výberom .... Odporúčam radšej Easystar od Multiplexu. Letu zdar.
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“