Katana S120 SebArt VS. Katana 2x2 P.Hubeny

Taky vás už nebaví jen tak poletovat? Zkuste létat akrobacii nebo si o tom aspoň tady povídat.

Katana S120 SebArt VS. Katana 2x2 P.Hubeny

Katana S120 SebArt
8
44%
Katana 2x2 P.Hubeny
10
56%

Celkem hlasů: 18

Zpráva
Autor
aja

#31 Příspěvek od aja »

BARTOSS.cz píše:Ahoj... Mam su 29 2x2m od sebartu a bomba... Motor 25ccm 4takt saito vaha 4,5kg Leta to super... http://www.youtube.com/watch?v=wf-uZ-lD ... annel_page

Mám taky Saito 4T 25 ccm a přemýšlím, co za model. To lítání s SU29 je super. Hubený uvádí prázdnou hmotnost jeho Katany 2,8 kg. Kolik váží prázdný Su29 od Sebarta? Nechce se mi počítat, jestli se s tou Katanou dostanu na celkovou hmotnost jako ty s Su29. Je to pro mně ale dobrý vodítko, co děla Saito 25 ccm s 4,5 kg érem. Jinak jsem se díval, že většina naložených letadel 2x2 má kolem 6 kg. Ta hmotnost Su29 je asi bez paliva, že?
LV
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od LV »

aja píše:Mám taky Saito 4T 25 ccm a přemýšlím, co za model. To lítání s SU29 je super. Hubený uvádí prázdnou hmotnost jeho Katany 2,8 kg. Kolik váží prázdný Su29 od Sebarta? Nechce se mi počítat, jestli se s tou Katanou dostanu na celkovou hmotnost jako ty s Su29. Je to pro mně ale dobrý vodítko, co děla Saito 25 ccm s 4,5 kg érem. Jinak jsem se díval, že většina naložených letadel 2x2 má kolem 6 kg. Ta hmotnost Su29 je asi bez paliva, že?

Na 2,8kg u Martinovej Katany v normálnej verzii zabudni. Pri šetrení s hmotnosťou sa dostaneš na max. 3000g (komplet aj s podvozkom)
SU29/140 je menšie a preto ľahšie. Má štíhlejší trup aj krídla.
Kamarát ho lieta s benzínom 35ccm a je to tak akurát... Na bežnú akrobaciu plne dostačujúce. Vo vertikále pri výkrutoch spomaľuje a to dosť.
Konštrukcia je tipicky čínska aj keď výber materiálov je lepší ako u bežných čínskych stavebníc. Lieta dosť presne a nie je problém zalietať F3A zostavu.
Ja mám Martinovu Katanu v mojej úprave a tam je rozdiel v hmotnosti -400g (uhlíková spojovačka, odlahčené rebrá krídel, uhlíkové nosníky v krídlach, odľahčený kompozitový podvozok, superľahká balza...)
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
aja

#33 Příspěvek od aja »

Na jakou hmotnost draku jsi se dostal po odlehčení u Funtany? Ta hmotnost u S29 nebude asi rozpětím, rozdíl je pouze 6 centrimetříků v rozpětí.
LV
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od LV »

aja píše:Na jakou hmotnost draku jsi se dostal po odlehčení u Funtany? Ta hmotnost u S29 nebude asi rozpětím, rozdíl je pouze 6 centrimetříků v rozpětí.
ja som nepísal o rozpätí, ale o štíhlosti = celková plocha.
....moja hmotnosť je teraz -400g to znamená že by som bol na +-2700g ???
www.elektromodely.sk
venry

#35 Příspěvek od venry »

Vobčas to opravdu umí obráceně viz http://www.youtube.com/watch?v=fTa7tBd8 ... re=related
Jano
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od Jano »

venry píše:Vobčas to opravdu umí obráceně viz http://www.youtube.com/watch?v=fTa7tBd8 ... re=related

ale zvuk ozaj lietadlový :wink: , myslím lepší som ešte nepočul
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=309
BARTOSS.cz

#37 Příspěvek od BARTOSS.cz »

Ahoj... Katana je stara konstrukce 15 let. Je tezka. Su je o dve generace modernejsi. Vaha plne osazeneho modelu bez motoru je 3kg. Saito 25 vazi asi necele kilo. Vahove to je super . Su ma super profil a vetsi plochu kridla i trupu nez katana. Material super letam s nim dva roky a docela dost. Jirka
LV
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od LV »

BARTOSS.cz píše:
Ahoj... Katana je stara konstrukce 15 let. Je tezka. Su je o dve generace modernejsi. Su ma super profil a vetsi plochu kridla i trupu nez katana. Material super letam s nim dva roky a docela dost. Jirka

Myslíš SU 29/140?
tak tam je krídlo o 4cm užšie a menšie rozpätie. Ako ti z toho vyšla väčšia plocha? Bočná plocha trupu detto.
Môžem ti to nafotiť ak chceš.
No a tá konštrukcia (pôvodná) je možno stará 15 rokov, ale Martin to každoročne ugraduje. Moja konštrukcia krídla je stará 3 mesiace...
S pôvodnou konštrukciou sú spoločné možno obrysy.
Konštrukcia SU je o dve generácie modernejšia to ano, to sa do čela v konštruovaní dostali číňania :lol:
www.elektromodely.sk
BARTOSS.cz

#39 Příspěvek od BARTOSS.cz »

Su ma r 2m katana take 2m. Jak muze byt mensi? Sebastiano silvestri je ital ne cinan a je to jeden z nejlepsich pilotu na svete. Jo a tu katanuS pred lety take konstruoval on. Jo jo pokrok je pokrok... Katanu jsem letal take jen jednu sezonu. SU je uplne jina liga. Hlavne ta vaha a profil kridla. Pomalej nozak 10cm nad zemi neni problem.
LV
Kontaktovat uživatele:

#40 Příspěvek od LV »

BARTOSS.cz píše:Su ma r 2m katana take 2m. Jak muze byt mensi? Sebastiano silvestri je ital ne cinan a je to jeden z nejlepsich pilotu na svete. Jo a tu katanuS pred lety take konstruoval on. Jo jo pokrok je pokrok... Katanu jsem letal take jen jednu sezonu. SU je uplne jina liga. Hlavne ta vaha a profil kridla. Pomalej nozak 10cm nad zemi neni problem.

S tou plochou sa nehádaj, predvčerom sme mali krídla opreté o seba...
Ja sa nehádam, či je Silvestri Talian, to vieme všetci.
Nemení to nič na veci, že jeho firma Sebart vyrába modely v Číne a konštrukcia je tomu podriadená. :wink: Proti letovým vlastnostiam nemám nič a už som to tu písal. Konštrukcia je ale typicky čínska. Nesmieš sa s tým ani len pokúsiť o tvrdšie pristátie. V tomto je Katana od Martina a napríklad Velox 2,2 od Nesnídala (identická konštrukcia) o galaxiu inde.
Proste Sebart všetko podriadil módnym trendom. Dobré letové vlastnosti, malá hmotnosť - na úkor konštrukcie = modely na jednu slabšiu ranu.
www.elektromodely.sk
BARTOSS.cz

#41 Příspěvek od BARTOSS.cz »

Pevne Je to dost... Parkrat jsem boural(nouzove pristani) a o.k. Jestli pocitas ze budes casto bourat tak si radeji porid epp model. Je to nejlepsi na trenovani.
Jiří Kolář-BAN2

#42 Příspěvek od Jiří Kolář-BAN2 »

Moc se do toho motat nechci. Chtěli jsme Katanu S120, ale na benzín to není. Katanu od Hubeného jsem měl už objednanou. Vše na 2metrovku mám, jen to do něčeho dát. Teď jsem to přibrzdil. Další adept by mohl býr Velox. Ale o tom jsem slyšel, že nejde donést bez poškození do auta. Jestli je to pravda nevím. Ale co určitě vím, že malá Katana S30 od Sebartu není žádná čínská srajda. Už je opravovaná, ale co přežežila téměř bez úhony, to by spousta dalších modelů nevydržela. Z 5m s urvaným křídélkem(vytrhlo i servo a vlálo za modelem na kabelu) na plocho. Potrhaná žebra a 2 nebo 3 přepážky trupu ruplé. Jinak nic. Konstrukce vypadá subtilní, ale vydrží. Kluk ji má už 3 sezonu. Podvozek ani jednou. Start asfalt, přistání pouze do trávy. někdy i 10cm vysoké. Pokud je takto dělaná i ta velká nebo SU, tak nevidím důvod hanět Sebart. Letové vlastnosti nemá cenu komentovat.

Z těch 2metrovek, zatím vypadá nejlépe(konstrukčně )Jak 54QQ.
Odpovědět

Zpět na „Akrobacie a 3D létání“