OptimaII

Budoucnost klepe na dveře. Zde se diskutuje o různých aspektech elektropohonu - motorech, akumulátorech a regulátorech, klidně i o převodovkách a vrtulích.
Zpráva
Autor
Mikimachy
Kontaktovat uživatele:

OptimaII

#1 Příspěvek od Mikimachy »

:( Dneska jsem byl litat s opravenou optimouII a bohuzel mi odesel motor ne uplne ale u motoru vm 202827 se mi odpajely civky v rotoru tak jsem to zapajel ale odpajelo se to zas. Je zajimave ze celou zimu to bylo v pohode a rychlost mi i stacila ale ted v lete to bylo rychlejsi (zahraly se baterie) ale uz to ten motor neutahne 4s life a vrtuli 9/5.
Tak jsem se rozhodl koupit novy a prejit na konecne stridaky.

Chtel bych nejaky nejlepe universalni motor abych ho mohl pouzit ve vice letadlech a ktery by vydrzel. Napajim 4s life a zatim jsem vybral starsi Megu 20/30/2 a vrtuli 10/6. Ale nezdá se mi to jako moc univerzalni motor a navic neni nejlevnejsi :-( Stoji to za to :-D ?

Nebo koupit novy napriklad z hobbicity nebo z Satrie typhon.
Naposledy upravil(a) Mikimachy dne čtv 02.07.2009 8:15, celkem upraveno 2 x.
maroslong
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od maroslong »

V OptimeII som mal Phasor 30/3, vrtulu 11x7 a kedysi 10 clanok Nixx, neskor 3 clanok LiPol, 40A regulator Jeti a bolo to super. Kolme stupanie, 7 - 8 krat do rozumnej vysky a potom blbnutie alebo obcas termika. Viem ze to nie je odpoved na tvoju otazku, skor to ber ako moznu inspiraciu. Mega 22/30/2 sa mi na rekreacne lietanie nezda vhodna. Mimochodom moja Optima je uz v modelarskom nebi a pohon je na predaj, regulator je ale starsi typ (zlaty Jeti) ktory nema volbu Nixx/Lixx a treba teda lietat "na cas". Kamarat pouziva takyto pohon na 4xA123 v inom modeli a je tiez max spokojny.
Naposledy upravil(a) maroslong dne stř 01.07.2009 21:55, celkem upraveno 2 x.
Mikimachy
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Mikimachy »

Ja litam vzdy na cas neverim tomu vypinani :-) .... Proc myslis ze neni vhodna? Ten jeti phasor se mi zda trochu slabsi ze bych si moc nepolepsil od vm 202827
maroslong
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od maroslong »

Fiiiha ty si rychly :D Kvoli odberu. Pozri na stranky Mega: mas tam toto: "pro soutěžní 10 článkové modely F5B/10 a vrtule 10x6“ CAM, přímý pohon, 62A (s regulátorem na 70A)" Ta spotreba mi pripada uz dost brutalna, ale samozrejme zalezi na tvojom style lietania a poziadavkach...
Mikimachy
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Mikimachy »

:) No ja se na ne dival pro zacatek bych tam dal asi mensi vrtuli mozna. Prave presne nevim co chci chtel bych ale rozhodne vykonejsi nez stavajici a at je to rychle i ve vodorovnem letu na motor. Tu megu jsem tak jen strelil pac jsem ji videl na modelbazaru. Mozna se podivam po necem levnejsim ale mam strach ze budu mit problem tam nacpat nejakou obezku nebo ze to nebude mit zadnou rychlost.
Naposledy upravil(a) Mikimachy dne čtv 02.07.2009 8:16, celkem upraveno 1 x.
maroslong
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od maroslong »

S tym tvojim motorom nemam skusenosti, takze neviem porovnat. Kazdopadne moj pohon bral do 40A, po pristati nebolo nic horuce a lietalo to slusne. Ale nevidel som za letu tvoju konfiguraciu, mozno to bolo este lepsie. Netusim. Ale ak to bolo lepsie tak urcite pri podstatne vyssom prude.
maroslong
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od maroslong »

Co sa tyka obezky, na Lomcovaku bol kedysi clanok o Optime a aj porovnanie Phasora a Megy s obezkou AXI a vyzeralo to velmi dobre. Skus si to precitat.
Mikimachy
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Mikimachy »

Moje konfigurace byla brala 31A proud ve vzduchu (pocitano z dodane kapacity) rychlost nebyla spatna ale chtelo by to jeste. Je pravda ze ss maji asi o hodne mensi ucinnost takze by mi ten proud kolem 40A mel stacit idealne ale chtel bych mit prostor jeste na tuning protoze jak to tu ctu tak vse je po chvili pry pomale :-d
m2
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od m2 »

Chcel si "univerzalny motor" ... ale 22/30/2 je jednoucelovy motor.

S Mega 22/30/3 resp. Phasor 30/3 (napriamo) mas rozash pouzitia od 1,6m Optimy II (vid Marian) az po 2,8m Proximu II (vid rohe).

http://www.lomcovak.cz/elektro/2k1/11/kostlivec.html
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=72
Abu
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Abu »

Moje Optima II - http://galerie.rcserver.cz/index.php?ac ... ode=&id=63 lita uz dlouha leta s Megou 22/20/3E, posledni rok se ostatni komponenty ustalily na 4xA123 (velke), regl HiModel Fly-100 Opto a vrtule Aeronaut 10x7 na turbokuzelu Pohodalet 40. Odber na zemi lehce pres 60A, 2 minuty motoroveho letu s rezervou, kolme stoupani pres 25m/s. Skvele nenarocne rekreacni ero, po 7-9ti minutach letu pristavam prijemne zpoceny hruzou 8)
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
Mikimachy
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Mikimachy »

Jj lomcovaka mam procteneho dost :-) jen jsem si neuvedomil ze to je tenhle motor. Veril jsem moc cisilkum ohledne phastora ale asi cisla nejsou opravdu vse
Abu
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Abu »

maroslong píše:Co sa tyka obezky, na Lomcovaku bol kedysi clanok o Optime a aj porovnanie Phasora a Megy s obezkou AXI a vyzeralo to velmi dobre. Skus si to precitat.

A prave tenhle trup puvodne od Lomcovaka mam ted ja, jeste je tam vepredu ta dira na kabely (ted uz nepouzita, ale dobry chlazeni). Kridla uz jsou novy. :D
Mikimachy
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Mikimachy »

Abu : Tve letadlo me prave inspirovalo dat tam neco vykonejsiho treba megu ale asi zustanu nohama na zemi
Abu
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Abu »

Ale tech 500-600W tom eru moc slusi, jeste to neni zadny peklo balancujici na hrane fyzikalnich zakonu, je to jednoduchy bezudrzbovy pohon. A pritom je to dost svizne, ze se s tim clovek nenudi.
m2
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od m2 »

Mikimachy píše:dat tam neco vykonejsiho treba megu ale asi zustanu nohama na zemi

Ak sa Ti podari zohnat 30/3 alebo 20/3E - ci uz Phasor alebo Megu - a das 30ke do 70-80A na zemi resp. 20-ke do 50-60A, tak mas z tej Optimy pekny hotliner. Ekvivalentny Typhoon (HET-RC) je tiez moznost. Dnesne LiPolky (predpokladam 3300-ku) to v pohode zvladnu. LiFe do tych 60A.
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=72
Odpovědět

Zpět na „Elektropohon“