"Kvalitní" lepící páska

Pracovní postupy, technologie, finty, grify, nástroje, poznatky jak co nejlépe něco vyrobit, opravit a tak podobně.
Zpráva
Autor
miho

"Kvalitní" lepící páska

#1 Příspěvek od miho »

Potřeboval bych radu do zkušenějších. U Optimy je výškovka zavěšena na lepící pásce. Já u všech modelů doposud používal plastové panty nebo pásku se skelným vláknem a s doporučeným postupem nemám zkušenosti. Měl by někdo tip na určitou lepící pásku (výrobce, označení, šířku, kde koupit apod.)?
Ivoš
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Ivoš »

Oratrim - páska na barevné doplňky, koupíš v modelářské prodejně, výhody: dobrá lepivost, malá tloušťka, po narušení se nemá snahu dále trhat.
Vigo
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Vigo »

Já měl všechny modely od Svobody už ARF a tedy i s páskou na VOP. Jak jsem viděl název vlákna hned jsem věděl která bije :D Tuhle formulaci z návodu si vybavuji. LS používá průhlednou pásku typ nevím. Nejlepší průhledná kterou znám je 3M. Pokud by ti nestačila pak 3M s křížovým vláknem. Ta drží jako čert.
Fox
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Fox »

Taky jsem to řešil když sem dával do kupy foxa. Ale emá to cenu řešit. šak to přilep a zkus to urvat
JMalik

#5 Příspěvek od JMalik »

Páska se jmenuje Scotch Brand Tapes, je 20mm široká, koupíš to občas v papírnictví. Není úplně nejlevnější, ale je super. I na depronu bez jakékoliv úpravy(Uhu Por..) drží dokonale.
Dolfa
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Dolfa »

Stuha na kytky natřená tavnou pistolí a přižehlená. Bomba. Drží a když se urve třeba kus křidékla , nahřeješ zapalovačem a přihladíš. Drží a odolává vlhkosti.
JENDA01

#7 Příspěvek od JENDA01 »

Občas by to chtělo vyzkoušet tu -Scotch Brand Tapes- na těch správných místech :wink:

Obrázek

Jenda
Stuclik
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Stuclik »

Vigo píše:Já měl všechny modely od Svobody už ARF a tedy i s páskou na VOP. Jak jsem viděl název vlákna hned jsem věděl která bije :D Tuhle formulaci z návodu si vybavuji. LS používá průhlednou pásku typ nevím. Nejlepší průhledná kterou znám je 3M. Pokud by ti nestačila pak 3M s křížovým vláknem. Ta drží jako čert.

Taky mi to bylo hned jasný :lol:
A byl jsem ošizenej, v ARF jsem žádnou kvalitní pásku neměl :cry:
Tak jsem použil pantíky, izolepa se mi nějak nezdála...
Abu
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Abu »

Stuclik píše:Tak jsem použil pantíky, izolepa se mi nějak nezdála...

Z aerodynamickyho hlediska je ale izolepa lepsi (zakryje mezeru).
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
Stuclik
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Stuclik »

Abu píše:
Stuclik píše:Tak jsem použil pantíky, izolepa se mi nějak nezdála...

Z aerodynamickyho hlediska je ale izolepa lepsi (zakryje mezeru).

Tu jsem pak přelepil nekvalitní izolepou :) Už jsem tady párkrát četl, že ta mezera není zrovna dobrá. Ale fakt nevím, jestli bych měl dobrej pocit, že mi éro ve vzduchu drží kus izolepy :)
Abu
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Abu »

Jo to chapu.
Ja to mam na Optime nastesti taky uz prilepeny "od mistra" a nikdy nebyly s timhle problemy (narozdil od nekolikrat amputovanejch vingletu, nutnosti obcas prezehlit folii atdatd).
Na svych vlastnich konstrukcich mam taky vetsinou izolepovy zavesy (krome 2kg dopravaku), ale to jsou vetsinou mensi a pomalejsi modely do 800g vahy.
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
tks
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od tks »

Ion, Elipsoid - dal jsem normální (ne nejlevnější) izolepu z papírnictví a následně jsem ji přežehlil rozumně teplou žehličkou. Drží to výborně.
ROZSYP.CZ - Web o modelech letadel v rozsypu
Už sem nechodím, jsem na mailu, viz můj web.
zahradnik

#13 Příspěvek od zahradnik »

zatím nejlepší lepící páska místo pantů, která se mi dostala do ruky je lepicí páska na opravu stanů (u nás prodávají v Hudy sportu a odstřihnou kolik člověk chce). je slaboučká, velmi jemná, textilní, armovaná vláknama, mechanicky velmi odolná a lehce ohebná, netvrdne v mrazu a je UV odolná (nekřehne na slunci)opravdu skvěle lepí, výběr barev -ale bohužel ze všech asi nejdražší
Stuclik
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Stuclik »

zahradnik píše:zatím nejlepší lepící páska místo pantů, která se mi dostala do ruky je lepicí páska na opravu stanů (u nás prodávají v Hudy sportu a odstřihnou kolik člověk chce). je slaboučká, velmi jemná, textilní, armovaná vláknama, mechanicky velmi odolná a lehce ohebná, netvrdne v mrazu a je UV odolná (nekřehne na slunci)opravdu skvěle lepí, výběr barev -ale bohužel ze všech asi nejdražší

wow, to zní dobře...určitě zkusím sehnat a vyzkoušet...
popisem mi to připomíná "superzávěs" TM přikládaný k Superzoomovi
vzhledem k použití čokoládky do PCB místo blimpů bych řekl, že to bude ono
JMalik

#15 Příspěvek od JMalik »

JENDA01 píše:Občas by to chtělo vyzkoušet tu -Scotch Brand Tapes- na těch správných místech :wink:

Obrázek

Jenda

Nevím, co Tě vede k těmhle slintům. Pokud si potřebuješ zvýšit počet příspěvků, vrať se k vláknům, kde jsi navrhovaná řešení komentoval a neměl jsi pravdu.
Odpovědět

Zpět na „Dílna“