Nákup u hobbycity

Aby těch modelářských kategorií nebylo zbytečně moc. Když se to dotýká modelaření, ale nenašli jste zde specializované fórum. Taková témata vložte sem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
AR1
Kontaktovat uživatele:

#166 Příspěvek od AR1 »

Tak tohodle jsem si nikdy nevšimnul:

Destination - Czech Republic
The item (RAxxxxxHK) will leave Hong Kong for its destination on 29-Mar-2009

Oni mají ve sledování zásilek i to, co teprve bude. Jsou prostě dál. :D
http://ar1.rajce.idnes.cz/
kroxigor

#167 Příspěvek od kroxigor »

AR1 píše:Tak tohodle jsem si nikdy nevšimnul:

The item (RAxxxxxHK) will leave Hong Kong for its destination on 29-Mar-2009

Oni mají ve sledování zásilek i to, co teprve bude. Jsou prostě dál. :D

Časová pásma ti asi nic neříkají co :wink:
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
AR1
Kontaktovat uživatele:

#168 Příspěvek od AR1 »

Nechytrač. Tu zprávu jsem zkopíroval ve 2 hodiny jejich času a je v ní budoucí čas, čili jí tam dali dopředu. Pointa je v tom, že zřejmě vědí že to vyexpedují tak to tam dají kdežto Czech Speed Post dokáže ještě sledovat zásilku i den poté, co je doručená.
Rajny
Kontaktovat uživatele:

#169 Příspěvek od Rajny »

je to tam pokazde, ale nekdy se stane, ze se to o den posune
AR1
Kontaktovat uživatele:

#170 Příspěvek od AR1 »

Rajny píše:je to tam pokazde, ale nekdy se stane, ze se to o den posune

Aha, no jak jsem psal, dřív jsem si toho nevšimnul. Že to posouvají jsem zaregistroval.

Edit: tak nekecali :) Jestli tam zítra nebude totéž s jiným datumem:

The item (R......HK) left Hong Kong for its destination on 29-Mar-2009
Stewen

#171 Příspěvek od Stewen »

takze moja pozitivna skusenost:

18.3 som objednal, 3.4 mi to dorucila posta domov. vyzera ze je tam vsetko, ci to funguje neviem, lebo to budem tyzden skladat :) balik bol kazdoapdne nepokoskodeny

zbozi je za 127usd, s postovnym 183 USD. clo ani dph som neplatil, na vyzvu o dokumenty som dodal potvrdenie o platbe, plus popis co je v baliku. vsetko nefalsovane a zaroven som ani nechcel aby z HC posielali nejake vymyslene hodnoty. vsetko prebehlo hladko a tak ako to malo byt. Na colnici sa to zdrzalo 3 dni - aj s posielanim vyzvy o doklady a odpovedou

takze colnici a posta - super praca :) HC zatial tiez, uvidim ked to vsetko poskladam
lubak
Kontaktovat uživatele:

#172 Příspěvek od lubak »

Stewen píše:takze moja pozitivna skusenost:

18.3 som objednal, 3.4 mi to dorucila posta domov. vyzera ze je tam vsetko, ci to funguje neviem, lebo to budem tyzden skladat :) balik bol kazdoapdne nepokoskodeny

zbozi je za 127usd, s postovnym 183 USD. clo ani dph som neplatil, na vyzvu o dokumenty som dodal potvrdenie o platbe, plus popis co je v baliku. vsetko nefalsovane a zaroven som ani nechcel aby z HC posielali nejake vymyslene hodnoty. vsetko prebehlo hladko a tak ako to malo byt. Na colnici sa to zdrzalo 3 dni - aj s posielanim vyzvy o doklady a odpovedou

takze colnici a posta - super praca :) HC zatial tiez, uvidim ked to vsetko poskladam

Tak to si stihol len tak-tak :(
Od 1.4.2009 plati novela zakona o DPH :
"Vzhľadom na účinnosť novely zákona o DPH od 1. apríla 2009 (§ 48 ods. 2 písm.b)) upozorňujeme verejnosť na zmeny týkajúce sa oblasti colného prerokovávania poštových zásielok."

kde sa pise (okrem ineho):
"Zásielky odosielané priamo z tretích krajín príjemcovi v Spoločenstve sú osolobodené od dovozných platieb, ak nepresahujú nasledujúce hodnoty:
- zásielky tovaru nepatrnej (zanedbateľnej) hodnoty - 150 EUR na jednu zásielku (oslobodenie sa nevzťahuje na alkoholické výrobky, parfumy a toaletné vody, tabak a tabakové výrobky). Tieto zásielky sú oslobodené od cla, ak hodnota zásielky nepresahuje 150 EUR a ak hodnota zásielky nepresahuje 22 EUR, sú oslobodené aj od dane z pridanej hodnoty.

takze moja negativna skusenost:
za tovar z HC v celkovej hodnote 125 USD (aj s postovnym) som CLO neplatil ale 19% DPH som zaplatit musel :!:

Takze upozornujem vsetkych zo Slovenska, na tuto novelu zakona!

Zasielky nad 22 EUR podliehaju platbe DPH !!!
slavoo
Kontaktovat uživatele:

#173 Příspěvek od slavoo »

Tá informácia je mi teraz momentálne prd platná tak neskoro, ked som od 1.4. urobil až tri objednávky !! :evil:

Neznalosť zákona neomlúva - odpovedel som si radšej sám.. :)
Stewen

#174 Příspěvek od Stewen »

nastastie moja dodacia adresa je Praha :D
Jezevec
Kontaktovat uživatele:

#175 Příspěvek od Jezevec »

Stewen píše:nastastie moja dodacia adresa je Praha :D

pokud je to výmysl EU, tak bych se být tebou moc neradoval ;-)
Až se nám stabilizuje vláda a parlament, tak to můžeme mít taky.
Stewen

#176 Příspěvek od Stewen »

jezevec: presne nieco v tom zmysle som pisal aj do vedlajsieho vlakna kde sa to riesi.

ale aj tak dufam ze do CR to nepride, aspon nie tak skoro.

co je na tom najhorsie je sa to to pravdepodobne dozvieme az dodatocne, ked nam vyrubia dph. zrejme treba objednat vsetko co najskor
zdekar

#177 Příspěvek od zdekar »

Ahoj. V blízské době chci taky zkusit něco objednat z HC. Jaký způsob dopravy volíte? A jaké v tom jsou rozdíly?
- EMS Express
- Air Parcel
- International (Registered) Air Mail

Ty Air Parcel jsou až od 1000g, takže balíček do 1000g nejde poslat touto službou? Díky.
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
taktik

#178 Příspěvek od taktik »

Dobrý den, prosím nebyl by někdo ochotný přiobjednat ke své objednávce na HC baterie ZIPPY Flightmax 2200mAh 3S1P 20C

http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... oduct=6306

Bohužel jsem jazykové jelito a tak se pokusím to řešit takto, co se týká peněz, určitě se dohodnem. Jsem z Mladé Boleslavi, popřípadě mohu vyzvednout i v Praze. Zaručuji čestné jednání.
zdekar

#179 Příspěvek od zdekar »

zdekar píše:Ahoj. V blízské době chci taky zkusit něco objednat z HC. Jaký způsob dopravy volíte? A jaké v tom jsou rozdíly?
- EMS Express
- Air Parcel
- International (Registered) Air Mail

Ty Air Parcel jsou až od 1000g, takže balíček do 1000g nejde poslat touto službou? Díky.

Tak si odpovím sám... :lol: Náhodou jsem narazil na diskuzi, kde se to přesně řešilo:
http://www.rcmania.cz/modules.php?name= ... ic&t=17610
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
SuperMUF

#180 Příspěvek od SuperMUF »

Ahoj lidičkové...

stala se mi taková věc, skoro mě to až na...lo ale na druhou stranu jsem tomu na vině asi i já sám ...

koupil jsem na HC tak za 250USD ale vědom si toho že dovoleno je ekvivalent 150€ tak jsem to deklarovat tak jak to HC umí, nějakých 70% = 175USD...

jenže ejhle sakra co se nestalo ...

Informace o zásilce EA029743384HK:
Zásilka podána dne 10.06.2009.
Zásilka dne 10.06.2009 odeslána do České republiky.
Zásilka dne 11.06.2009 převzata vyměňovací poštou 22000 - Praha 120.
Zásilka dne 11.06.2009 předána k celnímu odbavení.
Zásilka dne 11.06.2009 určena k vyclení.
K zásilce vyhotoven celní výměr

no když jsem volal na poštu tak mi řekli že to mám řešit v celním skladu, tam mi řekli že už to odeslali... všude tady na foru jsem se dočetl že budu vyzván k doložení ceny zásilky, tady ale ejhle nic, obratem bez jakéhokoliv pokusu mě kontaktovat mi vyměřili clo nebo DPH ( ještě vlastně nevím co všechno ) a už to vezou jako dobírku

je pravda že za poslední cca měsíc a půl jde již o moji 3 zásilku z HC ale to by snad nemělo mít nějaký vliv ? přece jednotlivá zásilka nesmí přesáhnout 150€ a tím to končí. i kdyby chodila 1 denně ...

chci totiž objednávat ještě další věci a tak si říkám abych do toho nespadnul znova...

jaké s tím máte zkušenosti ? díky moc ...
FrSky Horus X12S+Tandem X20, ACES combat a kdejaké jiné poletuchy. www.Smart3D.cz
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“