Bude stačit tento motor?

Název je dostatečně samovysvětlující...
Zpráva
Autor
Lindbergh
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od Lindbergh »

Karas píše:Nj,taky si myslim ze me nevyjde teziste ale to je dalsi 1000 kc na 3s Li-pol :cry:

Mimochodem já jsem přesně tuto Li-polku kupoval už třetí a přišla mně za 7 dní právě dnes...A když znáš Turnigy, musíš znát i Zippy, ne? :-)

EDIT: Myslím tu co tě doporučuje Abu, jsou fakt dobrý...
KDO NEPADÁ, LÉTÁ POD SVOJE MOŽNOSTI!
Lindbergh
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Lindbergh »

Danndy píše:Neviete ako casto naplnaju sklady na HC?

I když byl mínus, tak jsem čekal maximálně týde...pak to poslali a za další týden jsem to měl, ale možná jsem měl jen štěstí :-)
KDO NEPADÁ, LÉTÁ POD SVOJE MOŽNOSTI!
Abu
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Abu »

Nakadah píše:Esi to je TR2217 s 860kV tak na 2S zapomen rovnou. Pouzij 3S a sklopku 11x8". Taha mi to http://galerie.rcserver.cz/index.php?ac ... e=&id=1462 jako raketu. Nak

No ale on je trochu rozdil tahat 90cm 600g a vic nez 2x vetsi a tezsi ero. Opakuju uz nevipokolikate, ze tenhle motor mi taha 750g malyho termickyho vetrone a je to tak akorat. Do 2m vazici 1.2kg to bude MALO !!!

Karas se ptal, jestli mu ten motor bude stacit. Kdyz dostal odpoved ze ne, tak zacal tvrdit ze nechce zadnou raketu, atdatd... Tak proc se ptal, kdyz tam stejne chce dat ten motor za kazdou cenu?
Tak ho tam dej, ale pak se nediv. :roll:
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
Abu
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Abu »

Nakadah píše:Kdyz jsi ve 300m za pul minuty tak to prece neni na skodu ne? 8) Motor se ani poradne nezahreje...Nak

Na stoupani 10m/s ovsem potrebujes tak 220-250W / kg, takze v pripade 2m vetrone 1.2kg to chce tak 260-300W prikon... a to z tyhle 2217 nedostanes ani omylem :(
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Marek71 »

Ten motor má rozumnú hranicu príkonu okolo 200W (max prúd tuším 22A ?). Mal som ho v podobnom stroji ako Abu (Relax 1,8m a 750gr.). Stúpanie 10 m/s je pre termický vetroň tak akurát, model o váhe 1200gr a ešte nebodaj na 2s si s tým motorom neviem dosť dobre predstaviť...
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
Karas
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od Karas »

Abu píše:
Nakadah píše:Esi to je TR2217 s 860kV tak na 2S zapomen rovnou. Pouzij 3S a sklopku 11x8". Taha mi to http://galerie.rcserver.cz/index.php?ac ... e=&id=1462 jako raketu. Nak

No ale on je trochu rozdil tahat 90cm 600g a vic nez 2x vetsi a tezsi ero. Opakuju uz nevipokolikate, ze tenhle motor mi taha 750g malyho termickyho vetrone a je to tak akorat. Do 2m vazici 1.2kg to bude MALO !!!

Karas se ptal, jestli mu ten motor bude stacit. Kdyz dostal odpoved ze ne, tak zacal tvrdit ze nechce zadnou raketu, atdatd... Tak proc se ptal, kdyz tam stejne chce dat ten motor za kazdou cenu?
Tak ho tam dej, ale pak se nediv. :roll:

Ten motor tam chci dát za každou cenu,ale řeším baterii. Motor je dost silnej ale na 3s.
Ten motor jsem měl v Piperu,ktery mel neco malo pres kilo.Sice to neletelo dlouho ale sila tam byla.A hotlinera z toho nechci.
Abu
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od Abu »

Karas píše:Ten motor tam chci dát za každou cenu,ale řeším baterii. Motor je dost silnej ale na 3s.

No vidim ze jsi velmi zkuseny a mas v tom jasno. Proc se teda vubec ptas?
A proc to ma cele nadpis - "Bude stacit tento motor?"
:roll:
Tva vira je evidentne silnejsi nez zemska gravitace....
akro480
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od akro480 »

2 Karas:
Abu ti radi dobre, ja som si tiez nechal poradit ked som osadzoval mefista od reicharda a nakoniec to lieta skvelo.
Rozmery su podobne, jeidny rozdiel co vidim podla tvojich fotiek budu ine kridla.
Moj vetron vazi cca 1600g a mam tam motor TR35-42 ale to je uz na rychlejsie lietanie.
Ono je rozdiel ci chces 10 min stupat pomaly na padovke a skoro vybit accu za jedno stupanie alebo zapnut motor a pohodlne za 2 min a menej byt v 200 -300m.
A co ked bude trochu vietor? vykon sa zide vzdy a TR 35-36 stoji cca 25$ co nieje tak vela si myslim.
Umenie zit spociva v spravnosti rozhodnutia na co sa vys....at :-P
zdekar

Re: Bude stačit tento motor?

#24 Příspěvek od zdekar »

Karas píše:Zdravím,potřeboval bych poradit. stavím si větroněhttp://galerie.rcserver.cz/index.php?action=dtl&amode=&id=2279
Ještě není dodělaný ale podle předběžných odhadů a výpočtů jsem došel k celkové váze 1200g. Jako motor mám připraven Turnigy 2217 a 2S Li-pol. Podle programu by měl být tah okolo 650g,myslíte, že to bude dostačující? Hotliner to není, ale chtěl bych aby to trochu letělo.

Co tam máš přesně za motor? Na HobbyCity mají dva Turnigy 2217. Jeden má 860kV a druhý 1050kV.
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
coro

Re: Bude stačit tento motor?

#25 Příspěvek od coro »

zdekar píše:
Karas píše:Zdravím,potřeboval bych poradit. stavím si větroněhttp://galerie.rcserver.cz/index.php?action=dtl&amode=&id=2279
Ještě není dodělaný ale podle předběžných odhadů a výpočtů jsem došel k celkové váze 1200g. Jako motor mám připraven Turnigy 2217 a 2S Li-pol. Podle programu by měl být tah okolo 650g,myslíte, že to bude dostačující? Hotliner to není, ale chtěl bych aby to trochu letělo.

Co tam máš přesně za motor? Na HobbyCity mají dva Turnigy 2217. Jeden má 860kV a druhý 1050kV.

Konečne to niekoho zaujíma.
Doplnil by som otázkou, aké to má lipolky?
Pridám sa ešte s názorom, že tie 3s lipolky ľahko budú lacnejšie, než poriadna sklopka vrtuľa.

A ešte jedna rada: ten model potrebuje letieť nejakou rýchlosťou. Ak pri tej rýchlosti už nezaberie vrtuľa, pretože sa bude pomaly točiť a na to mať malé stúpanie, tak to spadne.
Nejde o to ako rýchlo to bude či nebude stúpať, stúpalo by to trošku aj na plechovku 400vku, a polietať by si s tým človek mohol. Rovnako ten 70g strieďák - to by stačilo, ale keby sa nejak točil.. Ja mám k prevodovkám a ledva sa pretáčajúcm motorom averziu..
Karas
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od Karas »

Myšlenka, která mě přivedla k založení tohoto vlákna je, že stojím před tímto problémem. Mám motor Turnigy 2217/1050 kV a k tomu buhužel už jenom 2s, původně to byla 3s ale po havárce zhubla. Otázka, kterou jsem si kladl, zda tento motor společně s 2s Li-pol bude dostačující pro pohon 2m větroně o váze přibližně 1,2kg.Někde jsem se dočetl, že pro pohon větroně stačí dvojnásobek statického tahu pohonné jednotky. Nevím zda to je pravda a proto jsem se obrátil sem. Nyní už vím jak to je. Koupím si 3s Li-pol a motor ponechám stejný, myslím, že motor je dostačující, tahal 750g Pipera na 2s kolmo nahoru.
zdekar

#27 Příspěvek od zdekar »

Zatím mi tohle vlákno připadá jako "Pane Lorenc, uvezu to?" "Ne." ... "A teď?" "Teď jo..." :wink: :lol:
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
Karas
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od Karas »

zdekar píše:Zatím mi tohle vlákno připadá jako "Pane Lorenc, uvezu to?" "Ne." ... "A teď?" "Teď jo..." :wink: :lol:

Ano,to bylo cílem tohoto vlákna. Problém je v tom, že těch panů Lorenců je vícero.
Odpovědět

Zpět na „Větroně“