skrat lipolky??

Budoucnost klepe na dveře. Zde se diskutuje o různých aspektech elektropohonu - motorech, akumulátorech a regulátorech, klidně i o převodovkách a vrtulích.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Sonic
Kontaktovat uživatele:

skrat lipolky??

#1 Příspěvek od Sonic »

Nazdarec,
Mam novu Li-Pol sadu 3S 3300mAh,dnes som ju chcel osadit konektorom a pri manipulaci som si nedal pozor a silove kable sa suchly a trocha to prsklo,bol to okamih.. :oops:
Myslite ze bude poskodena? 8O
Chvilu som ju pozoroval a neprejavili sa ziadne znamky nafuknutia, zvysenej teploty atd..
Hned som ju merakom premeral a napätie je v norme,ukazovalo 11,4V..

Dakujem za pomoc
Kotvik
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Kotvik »

Já myslím, že pokud to nebyl kraťas, že se svařily kabely, tak to není tak zlé. Možná se ti zkrátí počet cyklů ze 200 na 150.
Když se zdá, že jde všechno proti tobě, pamatuj, že letadlo vzlétne vždy proti větru a ne s větrem.
j.e.n.i.k.82

#3 Příspěvek od j.e.n.i.k.82 »

V pohode... Oznac si ji a davej pri jejim pouziti vetsi pozor.. Kamosovi se to povedlo taky a dokonce i upalil konektor a baterka vydrzela.. Nabil baterku, vytahl konektory z nabijecky a kdyz se pokusil rozpojit baterku a nabijeci kabel, tak se mu samecci dotkli a bylo po nich.. Baterka slouzi dal.. Zippy 1300 2s.

A jeste promer jednotlive clanky..
m2
Kontaktovat uživatele:

Re: skrat lipolky??

#4 Příspěvek od m2 »

Sonic píše:Myslite ze bude poskodena? 8O

Mam minulorocnu sadu 20C 3300/3s, z ktorej po skrate zostalo uz len 2s - pretavila sa na jednom clanku elektroda vo vnutri. A tie zvysne dva clanky dodnes funguju nadalej ako maju pri prudoch 70A.

Nabi ju cez balancer, zataz prudom, ktory bude dodavat v normalnej prevadzke (pusti motor na zemi na plny plyn na chvilu) - ak neprehoria elektrody (moze byt niektora nacata), budu s najvacsou pravdepodobnostou tie clanky fungovat akoby sa nechumelilo.
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=72
Sonic
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Sonic »

Akurat som premeral jednotlive clanky:
1.clanok- 3,83V
2.clanok- 3,8V
3.clanok- 3,83V

Vyzera to v pohode, konektor este nebol nahodeny to sa dotkli odizolovane konce ktore som pocinovaval,neni na nich ziadna stopa po skrate..
bolo to slabe prsknutie, dufam ze pri nabijani nevyhorim :wink:

Diky za rady
Lindbergh
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Lindbergh »

Mně se to stalo dvakrát. Jednou mou nepozorností, to byl jen mžik a Li-pol funguje dodnes. Podruhé si ji nepozorovaně půjčil můj tříletý syn a líbilo se mu, že to "prská"... :twisted: Obě dvě Li-pol 3S. Ta druhá šla však po zásahu mladýho do kopru :cry:
KDO NEPADÁ, LÉTÁ POD SVOJE MOŽNOSTI!
kf

#7 Příspěvek od kf »

Pokud je to aku 3300 mAh, to znamená, že provozní zatížitelnost bude skoro 70 ampér ( u typu EHD 100 A ) - a při tom zkratu se ani neopálily konce, tak se vsadím, že při tom proud nedosáhl ani provozní hodnoty, takže klídek :) .
Sonic
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Sonic »

kf píše:Pokud je to aku 3300 mAh, to znamená, že provozní zatížitelnost bude skoro 70 ampér ( u typu EHD 100 A ) - a při tom zkratu se ani neopálily konce, tak se vsadím, že při tom proud nedosáhl ani provozní hodnoty, takže klídek :) .

Vybijanie má 25C takze max. 82A,hadam vydrzi aspon jednu sezonu :D
Zajtra ju nabijem a otestujem :P
kf

#9 Příspěvek od kf »

Jenže krátkodobě se udává až dvojnásobek, takže to škrtnutí se tutově na životnosti nepodepíše. Věř mi, používám lipolky sedmou sezonu. Záleží, jak se k nim člověk chová dlouhodobě. Nesmíš ale kupovat Etechy (naštěstí jsem je dlouho nikde neviděl ).
JMalik

#10 Příspěvek od JMalik »

kf píše:Pokud je to aku 3300 mAh, to znamená, že provozní zatížitelnost bude skoro 70 ampér ( u typu EHD 100 A ) - a při tom zkratu se ani neopálily konce, tak se vsadím, že při tom proud nedosáhl ani provozní hodnoty, takže klídek :) .

S vysokou pravděpodobností se tomu vůbec nic nestalo.
Sonic
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Sonic »

JMalik píše:

Uff,to mi odlahlo :D :D :D
JMalik

#12 Příspěvek od JMalik »

Sonic píše:
JMalik píše:

Uff,to mi odlahlo :D :D :D

No ale zase neřehtej tolik, aspoň ze začátku bys to měl kontrolovat (balancer - rozdíly).
jarb
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od jarb »

taky se mi to už povedlo :( a baterkám to neublížilo :-) :wink:
Odpovědět

Zpět na „Elektropohon“