Rada za 100Eur; ASP S52A 8.5ccm graupner 14x4 resp 14

Jednou je možná elektrika nahradí, do té doby ale ještě budeme s nimi mít plno problémů. Tady nám třeba někdo poradí.
Zpráva
Autor
mnov

#16 Příspěvek od mnov »

LV píše:
mnov píše:
LV píše:Nechápem prečo do takýchto malých modelov pcháte spalováky... :roll:

Jo to já celkem chápu. Asi to bude kvůli ceně. Spalovák podle mne vychází levnějš.

Koľko a za akú cenu spáliš ročne paliva?

Ročně tak cca 25l žhavícího paliva za 2000 Kč a nějaký benzin, ale to je nepatrný výdaj.
LV
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od LV »

mnov píše:
LV píše:
mnov píše:

Jo to já celkem chápu. Asi to bude kvůli ceně. Spalovák podle mne vychází levnějš.

Ročně tak cca 25l žhavícího paliva za 2000 Kč a nějaký benzin, ale to je nepatrný výdaj.

Takže lietaš striedmo (malé kubatúry) na lacné palivo.
U nás chalani čo lietajú žhavíky a trénujú tak čo víkend to 5l v cene 150Kč/l
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
mnov

#18 Příspěvek od mnov »

LV píše:Takže lietaš striedmo (malé kubatúry) na lacné palivo.

Jo já nejsem žádný extra pilot, létám jen pro radost s žhavíky od 2ccm do 15 ccm. Pak ještě benzin 15 ccm a 20 ccm. Jinak jsem laboroval i s elektro pohonem, ale u mne to bohužel vychází cenově dráž. Hlavně pokud se mi při tom laborování povedlo nafouknout LiPol aku během prvních letů. :) Vím, že tohle je asi moje chyba, ale stejně pokud najednou provozuji 10 modelů tak mi ten spalovací pohon vychází levnější. I tak mám problém starat se o přijímačové aku.
SrAjni

#19 Příspěvek od SrAjni »

Tiez sa pridávam :P
Moaj 1,5m Extra obeboli elektro a moj yak je tiez elektro a ma 1,9m..
Dobre,mozno usetrite na cene paliva,ale myslim si ze konstkrucia trpi viac ako pri elektrike + elektrika je pre mna cista ;)
Spalovaky upne vynechavam a mozno skusim benzin ale to asi od 2,3m vyssie ;)

Tu FUZZI: som zvedavy kolko ten motor vydrzi...

:wink:
kAzdopadne vela štastnych letovych hodín xD
Never argue with an idiot. They bring you down to their level and beat you with experience.
JENDA01

#20 Příspěvek od JENDA01 »

Ahoj ,
já si myslím že tady jde taky o pocity. Ty se ti nevejdou do žádného kalkulátoru. Někdo prostě potřebuje k radosti z létání ten -ozon- z motoru
někdo zase -svist elektriky-. Obojí má svoje kouzlo. Pokud by jsi se chtěl
řídit čistým -ráciem- tak by jsi skončil u počítače na trenažéru. To skoro nic nežerě.(kromě času) Alespoň oproti spalovákům nebo elekto. A i ty simulátory mají asi svoje kouzlo. To je volba-srdce- ne -hlavy-.

Jenda
DAF
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od DAF »

Když to zjednoduším, u elektriky příjdu, sepnu silový konektor, přidám plyn a lítám. U spalováku musím natočit motor (někdy se stane, že to trvá i déle 8) ), pak seřídit a teprve potom nahoru. Mohl bych to rozvádět dál, ale nebudu. Hlavně pro ty co nechodí létat každý den jako já, je (možná) výhodnější spalovák, baterká stárne ať létám či nikoliv, navíc, aby si člověk opravdu trochu zalétal, musí mít sady nejméně dvě, lépe tři. Při ceně od 1.000,-Kč výš (2,2Ah 3S1p) je to pálká, navíc musíš tahat s sebou dobíjecí zdroj (ne všude se dá dojet autem) a pak čekat než se to nabije. Elektrika je pěkná, ale ne pro každého, a to i malých "kubatur".
Hitec Aurora 9X
pp
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od pp »

kucííí neřešte tu porád jestli spalovák nebo elektro, tématem je optimální vrtule pro spalovací motor
Dík
hoblik
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od hoblik »

LV píše:
mnov píše:
LV píše:
mnov píše:

Takže lietaš striedmo (malé kubatúry) na lacné palivo.

nedá mi to, zareaguji. Kolik musíš mít oproti 5l paliva elektriky ?? Jen odhadem to bude okolo 5ti hodin čistého letu s tak malým spalovákem (8ccm). Neříkej, že by ti na to stačil jeden šestičlánek (myslím na ten víkend)

Jinak nemám proti elektrice vůbec nic, sám mám taky elektru na polítání "teď hned a za barákem", jen jsem reagoval na to "nechápem......", vždyť je to svobodná volba každého z nás.
http://jakovlev.rajce.idnes.cz/
Avenger
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od Avenger »

Spalovák má svoje kouzlo a místo stejně jako třeba parní strojek v parníku. Já třeba používám u klasických letadel spalováky, ale třeba do větroně či třeba do optimy bych si ho nedal, protože mi tam tak nějak esteticky nesedne ;-) . Stejně se mi tak nějak nelíbí akrobat se zvukem elektromotoru, proudová stíhačka se zvukem pístového motoru nebo elektromotoru. :twisted:
Duplexák nehádá :!: Duplexák ví :!:
-----------------------------------------------
EGE, Mugi, FunJET, Atak, Benji, Tamahawk II, Rondo, Traxxas REVO, Graupner Taifun, MC-24 Gold, JETI Duplex, MVVS
MAD_BOXs
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od MAD_BOXs »

Dovolím si také něco málo připsat na téma elektro vers. spalovák. Jsou aplikace, kde bych elektropohon rozhodně nedával a jiné kde se to vysloveně nabízí. A tlačit elektropohon do každého éra a za každou cenu, jen aby si dotyčný dokázal, že to s elektrou taky "lítá" no nevím, opravdu je to na každém.
Jsou éra, kde je elektrika ideální, např. větroně a jsou aplikace, kde by elektro snad ani nemělo být.
Když se na to podíváme realisticky, tak lítat s 10kg érem na elektriku a lítat max 4,5 minuty ???? Nehledě na hmotnostní nesoulad. Přece jen spalovák vyjde lehčí. Provádět různé "odtučňovací" kůry, jen aby v tom mohla být elektra??? ...
Tak a teď se do mě můžete pustit. :lol:

Mad_Boxs senior
MAD_BOXs senior
LV
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od LV »

hoblik píše:nedá mi to, zareaguji. Kolik musíš mít oproti 5l paliva elektriky ?? Jen odhadem to bude okolo 5ti hodin čistého letu s tak malým spalovákem (8ccm). Neříkej, že by ti na to stačil jeden šestičlánek (myslím na ten víkend)

Jinak nemám proti elektrice vůbec nic, sám mám taky elektru na polítání "teď hned a za barákem", jen jsem reagoval na to "nechápem......", vždyť je to svobodná volba každého z nás.

Keď som lietal malé elktry na 6S A123 tak mi stačil jeden pak. Doba nabíjania je 12 minút. Teraz lietam 2P12S a znovu mám iba jeden pak. Doba nabíjania 30 minút. Vzhľadom na to že jazdím na letiská, kde lieta minimálne 5 až 100 modelárov, tak viac ako jeden let za hodinu sa urobiť nedá.
Ano aj keď je to chvalabohu slobodná voľba každého tak nechápem zamastený model smrad v aute, byte..... :wink: Všetci sme nejak postihnutý. Hlavne že nás to baví a robí nám to radosť.
Inák mám jeden model aj na spalovák. To aby si niekto nemyslel... ale nemám rád ten pohľad od spodu modelu.
Predsa len dvojplošník WWI o hmotnosti 20kg si ten zvuk zaslúži :twisted:
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
svato

#27 Příspěvek od svato »

Miso , je to tato http://shop.lindinger.at/product_info.p ... anguage=en ? ak ano , potom chapem , preco Ti to fachci :D
Odpovědět

Zpět na „Spalovací motory“