plány na DLG samokřídlo

RC házedla - kategorie, která má hodně blízko k "opravdovému" sportu.
Zpráva
Autor
mat

plány na DLG samokřídlo

#1 Příspěvek od mat »

Máte někdo plány a návod na DLG samokřídlo. Chtěl bych něco, jako je Alula od Richtera nebo Raptor do JR-Models http://www.jr-models.cz/index.php?&desk ... il&id=1842

Díky!
- hlavně nekecat a lítat -
ION, byl statečný...
Helios F3A od Hyperionu 1kW
Extra 330 od VA Models, lítá úžasně
hydroplán Canadair z laminátu
F3K Long Shot, F3F Linx+el. trup, Thermik Dream 3m na 1,2kW
Banana od Baudismodel - kompozitová kráska
Reverend
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Reverend »

se nestyděj chtít za kus polystyrenu takový prachy
Bedřich
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Bedřich »

To jo .. a ani to neni moc pěkný .. (podle mě ) to bych za to nikdy nedal .. v Brně sou 3 známé prodejny : JR- nejdrahší a maj tam víc hraček než modelu a protivná obsluha, Reichard - zlatý střed jde to a obsluha taky jde , Nářadí barták : Zatím se rozjížděj ale ceny sou super .. maj tam věci od pelikána a s obsluhou se suprově pokecá takže sem tam vždycky místo 20 minut hodinu :D

Sorrry za OT :oops: : s DLG ti neporadím nelítam to .. ale snad ti rychle někdo pomůže najít cestu :wink:

Good Luck
pert
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od pert »

Před časem něco podobného vyšlo v RC revue. Ale není to DLG házedlo. Byl to pouze svahový model a název tuším TUKAN. Ale stejná koncepce. Křídlo, trup a směrovka. Řízeno jen elevony. Tak jedině prolistovat starší ročníky.
garfield
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od garfield »

=== VŠECHNO JDE, JEN HADI SE PLAZÍ ===Optic 6 PLL 40 MHz, kanál 53Challenger Pitts (ORACLE) |
Yanek

#6 Příspěvek od Yanek »

Kdybys chtěl hotové nechám ti ho s 2x HS-55 za 600,- Podmínka osobní odběr v Praze. Lítá to pěkně ( na kus EPP, ovšem ne ve srovnání s F3K:) , dá se s tím vyblbnout a je to nezničitelné.
Marcos
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Marcos »

Yanek: Jé, ja bych ho vzal :) Vcera jsem koukal na videa jak to lita a moc se mi to libi.
¡ǝuıɯ ǝq ןןɐɥs ʎɹoʇɔıʌ
Yanek

#8 Příspěvek od Yanek »

SZ
mat

#9 Příspěvek od mat »

garfield píše:tohle je myslím to co hledáš ;) http://alain.zutter.free.fr/Ailes/salAZ/index.html

To vypadá, jako ono. Poradíte mi někdo, jak to postavit z EPP nebo sytra. Měla by to být moje první stavba, zatím jsem kupoval stavebnice.

Půdorys je mi jasný, ale ten propfil nechápu k čemu jsou ty datové soubory....
- hlavně nekecat a lítat -
ION, byl statečný...
Helios F3A od Hyperionu 1kW
Extra 330 od VA Models, lítá úžasně
hydroplán Canadair z laminátu
F3K Long Shot, F3F Linx+el. trup, Thermik Dream 3m na 1,2kW
Banana od Baudismodel - kompozitová kráska
ikar
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od ikar »

To se dá opravdu hodit za křídlo a letí to?? :D
Jinak z těch plánů taky moc chytrý nejsem. Ty souřadnice nezvládám. Dělám jen ze styra, zadám kořenový a koncový profil do Profili a řežu. :)
Éro by se mi líbilo jako rychlovka na blbnutí, tak bych taky uvítal více informací o profilu a negativním překroucení.

Mat: Styro musíš potáhnout laminátem, protože je oproti EPP dost křehké a moc nevydrží. EPP stačí vyřezat a polepit.
Yanek

#11 Příspěvek od Yanek »

EPP se ani nepotahuje, má to lepší vlasnosti. chytneš za křídlo a po otočce vypustíš, dá se 15-20m hodit, časy jsou podle toho co chytíš, většinou 15s i nad minutu. naprosto nerozbitné.
Yanek

#12 Příspěvek od Yanek »

Markos se určitě ozve jak mu to lítá.
epedro

#13 Příspěvek od epedro »

mat píše:Půdorys je mi jasný, ale ten propfil nechápu k čemu jsou ty datové soubory....

Datove soubory jsou souradnice profilu, daji se importovat do programu Profili a vytisknout.
ikar
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od ikar »

epedro píše:Datove soubory jsou souradnice profilu, daji se importovat do programu Profili a vytisknout.

A nezvládl by jsi to, nebo alespoň poradil jak na to? Profili mám, ale umím jen vybrat profil, zadat rozměr a vytisknout. :(
epedro

#15 Příspěvek od epedro »

ikar píše:
epedro píše:Datove soubory jsou souradnice profilu, daji se importovat do programu Profili a vytisknout.

A nezvládl by jsi to, nebo alespoň poradil jak na to? Profili mám, ale umím jen vybrat profil, zadat rozměr a vytisknout. :(

Ulož soubor s příponou .dat ze stránky na disk, v Profili v menu 'Airfoils' volba 'Airfoils management' se zobraz9 dialog, kde se tisknou profily, v dialogu je další menu 'Import' a volba 'Import airfoil from the a .DAT file'.
Odpovědět

Zpět na „F3K/HLG/DLG“