Bezpečnost-nebezpečnost při běžném používání Li-Pol baterek.

Budoucnost klepe na dveře. Zde se diskutuje o různých aspektech elektropohonu - motorech, akumulátorech a regulátorech, klidně i o převodovkách a vrtulích.
Odpovědět

Jak jsem viděl, nebo zažil zničení baterie

Zničila se při nabíjení (plameny, kouř, výbuch a jiné...)
9
7%
Zničila se při vybíjení (plameny, kouř, výbuch a jiné...)
1
1%
Používání (v letadle za letu, nebo zkouškách v modelu)
12
9%
Zničena před prvním použitím (nabitím)
2
2%
Zničena při běžném uskladnění (počas zimy, delší přestávka)
8
6%
Nikdy jsem nic podobného nezažil a vždy to bylo bezpečné
100
76%

Celkem hlasů: 132

Zpráva
Autor
Golfista

Bezpečnost-nebezpečnost při běžném používání Li-Pol baterek.

#1 Příspěvek od Golfista »

Jde mi o statistiku používání Li-Polek. Nikdy jsem s tím nedělal a musím se přiznat, že se jich opravdu bojím.
Hlasujte podle toho s čím má kdo jaké zkušenosti, hlavně ty vlastní a pak co jste na vlastní oči viděli, že se s Li-Polkama dělo.
Ne z doslechu "jedna bába povídala".
Děkuji všem.
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Nakadah »

Ja novou 3S 1300mAh DualSky znicil pri havarii - propichl sem ji. Coz me strasne stvalo mela jenom 5cyklu. Nezachranil sem ani jeden clanek.

Dalsi 3S 1800mAh 3S se mi po havarii zdeformovala, ale slape dal bez problemu. Pravda napetove je ponekud rozhozena.

Jinak LiPol bez problemu. Nak
Jiří Kolář-BAN2

#3 Příspěvek od Jiří Kolář-BAN2 »

Proč hlasovat o hovadinách. Kupuj kvalitní baterie, nabíječky, dodržuj co se má dodržovat(měřit) a nemusíš psát hovadiny. Určitě se tu dozvíš pěkné story. :lol: :lol: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
corsair
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od corsair »

Nabíječka dvakrát odojila baterku s tím , že nějaká chyba. Připojil jsem znova a stačil odejít tři kroky. Tři rány, tři zášlehy v délce jedem metr, smrad hroznej. Zaplat bůh bylo to na balkoně. Být to vevntř bytu jsem dnes asi bezdomovec.
Golfista

#5 Příspěvek od Golfista »

gituna píše:Proč hlasovat o hovadinách. Kupuj kvalitní baterie, nabíječky, dodržuj co se má dodržovat(měřit) a nemusíš psát hovadiny. Určitě se tu dozvíš pěkné story. :lol: :lol: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Děkuji za informace, když ti "hovadiny" vadí tak je nečti.
Ivoš
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Ivoš »

Při dodržování pravidel používání baterií a respektování toho, že je potřeba výrobci / prodejci udávané vybíjecí proudy využívat z nějakých 60 - 70% je používání bez problémů. A různá videa, která kolují na netu... Když někdo hodí propanbutanovou flašu do ohně, nemůže se divit, že se chová nestandardně.
Golfista

#7 Příspěvek od Golfista »

Používate někdo ten ochranný obal na nabíjení? Nebo taky na jejich uskladnění?
Zero
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Zero »

já zažil jednou doma kouř,je to asi rok a něco zpátky...když jsem u nového éra ladil páky serv,tak jsem do něho drkl,na reglu jsem asi málo zatavil smršťovačku jeden konektro drkl do druhýho a........ :? prostě černej kouř,smrad jak já nevim co,byly to nový baterky power hd 1300 3s
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=307&amode=
michalval

#9 Příspěvek od michalval »

Golfista píše:
gituna píše:Proč hlasovat o hovadinách. Kupuj kvalitní baterie, nabíječky, dodržuj co se má dodržovat(měřit) a nemusíš psát hovadiny. Určitě se tu dozvíš pěkné story. :lol: :lol: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Nic si z toho nedělej, to je zdejší miláček publika.. :roll:
Stačí se podívat na jeho příspěvky: milý, ochotný,..
Mhej
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Mhej »

michalval píše:
Golfista píše:

Nic si z toho nedělej, to je zdejší miláček publika.. :roll:
Stačí se podívat na jeho příspěvky: milý, ochotný,..

nojo, gituna nikdy nezklame. Jeho prispevky jsou vzdycky debilnejsi nez tema ktere kritizuje, kdyby nemlel, byl by klid
EG PRO, Flop, Tracker 3D, Hydrofoam Pribudou: Mudla (hoki), Swamp rat (abu), Mini Max II(DAF)
Letiste vypich.
TERMIKA JE UZASNA VEC, KDO NEZKUSI NEPOCHOPI.
EPPmaniac
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od EPPmaniac »

ale zasa na druhej strane maa pravdu,
tiezm yslim zbytocne vlakna a hlasovania ked ku kazdym lipolkam mate navod a pokyny ako to nabijat,cim to nabijat atd atd bla bla bla..
UZ len to co sa popisalo tu na fore staci hladat a urobit si zaver..

Myslim ze ma v tom pravdu,kto ma poriadne lipolky,poriadne konektory,elektroinstalaciu v lietadle a poriadnu nabijacku a nabijacie kabely, dodrzuje pokyny nema s nimi problem.. :wink:
Ja som zrusil 5clanok 4000mAH po 30 letoch v 1,5m Extre na rusenie ked praskla z 30m do zeme a baterky prerazili cely cumak a zapchli sa do zeme.inac som problemy nemal.asi to budetym e som sa staral o to ako ich nabijam a o to ako mam spravenu izolaciu,rozvody a ake clanky kupujem :)
HonzaS

#12 Příspěvek od HonzaS »

Zažil, ale plameny byly schválně.... jsem si žahnul starou lípolku, abych věděl, vo co go...
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
Ladul
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Ladul »

gituna:na rovinu za tebe to hecovani bavi

Jinak s lipolkama sem zatim zadnej problem nemel a to ani kdyz po rane vystupovali z letadla. A nemam znackovou nabijecku (IMAX) a znackove lipolky (same zippy) taky ne. U jedne baterky se mi nedopatrenim spojily na chvilku draty, jiskry letaly ale baterka bez nasledku
Naposledy upravil(a) Ladul dne čtv 28.05.2009 22:18, celkem upraveno 2 x.
MC-22s CH-50+Assan
Towmaster, Tiger Trener
Tarot-450PRO, T-REX 500 3G,T-REX 600EFL PRO
EPPmaniac
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od EPPmaniac »

HonzaS píše:Zažil, ale plameny byly schválně.... jsem si žahnul starou lípolku, abych věděl, vo co go...

tak to myslím že každý :D to som ani nerátal ;)
havrous
Kontaktovat uživatele:

Re: Bezpečnost-nebezpečnost při běžném používání Li-Pol bate

#15 Příspěvek od havrous »

Golfista píše:Jde mi o statistiku používání Li-Polek. Nikdy jsem s tím nedělal a musím se přiznat, že se jich opravdu bojím...

Tak v první řadě zahoď mobil nebo ho aspoň nenos v kapse u kalhot a ať tě ani nenapadne položit si notebook na klín :!: - ne , to jen tak z legrace.
Můj osobní názor je, že pokud dodržuješ základní pravidla pro nabíjení a vybíjení, tak je to na 100% bezpečná technologie.
BTW proč to cpou do aut, když to může explodovat? - nebylo to podobně s pohonem na LPG? a dnes už ho taky nikdo neřěší.
Odpovědět

Zpět na „Elektropohon“