Jak začít?

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.
Zpráva
Autor
Munda

#46 Příspěvek od Munda »

Taky začínám, jsem ve stádiu dvou rotoráku, a SIMu. Je to zajímavý, když jsem začínal lítat letadla, všichni mě říkali, postav si hodnýcho větroňě, takový plácadlo, a pak další a další až k akrobatu....
Nicméně, teď začínám s heli a většina říká, kup si špičkovu helinu - jakej rozdíl. Tak jsem se rozhodl na rady pro Mini Titana (starší, ale v dobrém stavu), už je doma,a šetřím ještě na vysílač, prtože letadla lítám v jiným modu - ach jo - kdybych to byl věděl..... Je to zajímavý, že tady nikdo neříká "kup si začátečnickou šunku větroňa". Nicméně pochopil jsem, když jsem byl kouknout n letiště, že to chce opravdu něco co lítá a má kvalitu. Zatím je to moje teorie, ale věřím, že se to v praxi ukáže jako správná volba.
Doufám, že cvičný kříž, spousta dobře míněných rad a opatrnost ukáží, že volba bala správná, a že škody budou minimální......
oskar 007
Kontaktovat uživatele:

#47 Příspěvek od oskar 007 »

Já si myslím že si zatím začal jak nejlíp si mohl.... Hlavně trénuj na simu a nedělej zbytečně kraviny :lol: a lítej.... uvidíš ono to příjde samo
Troll

#48 Příspěvek od Troll »

Munda píše:Taky začínám, jsem ve stádiu dvou rotoráku, a SIMu. Je to zajímavý, když jsem začínal lítat letadla, všichni mě říkali, postav si hodnýcho větroňě, takový plácadlo, a pak další a další až k akrobatu....
Nicméně, teď začínám s heli a většina říká, kup si špičkovu helinu - jakej rozdíl. .... Je to zajímavý, že tady nikdo neříká "kup si začátečnickou šunku větroňa". Nicméně pochopil jsem, když jsem byl kouknout n letiště, že to chce opravdu něco co lítá a má kvalitu.

To jsi udělal moc dobře. :D A s letadlem se to klidně srovnat dá. Jak bys koukal kdyby Ti někdo poradil: však si kup toho levnýho elektrovětroně , to Ti stačí, že to má na každém křídle jiný úhel náběhu nevadí , je to celé křivé a za letu se kroutí jak je křídlo měkké - však to kormidlama vyrovnáš. Že to při každé rychlosti bude letět jiným směrem - to udržíš, přece to letí skoro samo - však až se to naučíš, koupíš si lepší. A že to pětkrát za let spadne do vrtáku kvůli výpadku řízení shitovým rádiem a slabému motoru s přehřívajícím se reglem - však co bys chtěl- za ty peníze je to přece super kup!! Že ta baterka je po dvaceti nabitích setovou nabíječkou na vyhození, no však to moc nestojí, tak co. Ono na letadle pozná každý rychle že je to šmejd, pouhým podrobnějším pohledem. Na vrtulníku už to tak snadné není. Dělat z lidí blbce je u vrtulníku o moc snadnější jako u letadel, je to složité, málokdo tomu pořádně rozumí, skoro každý ví proč letí letadlo a jak se řídí, kolik lidí ví to samé o vrtulníku? On ten Tvůj Minititan taky není žádná špičková helina, ale je to velmi dobrý vrtulník který dělá to, co vrtulník dělat má. Tak ať Ti slouží a přináší hodně radosti. :D
Munda

#49 Příspěvek od Munda »

S tím větroněm máš částečnou pravdu,špička to nebyla, spíše naopak, ale nekroutil se, chytal "pouze" Flater, hnal ho slabej spalovák, ale naučil mě :-) ..... a nerozbil jsem ho, přežil vše a havaroval pouze jednou se škodou nulovou, KÉŽ BY TAK DOPADL MT!!!!!!! :-)))))
michalval

#50 Příspěvek od michalval »

To Tě musím zklamat. Tak tady podobnost s letadlem asi nebude. Heliny prostě padají -každému. Někdo tady má v podpisu hezkou a pravdivou větu:"kdo nepadá, lítá pod svoje možnosti".
Za 4 měsíce jsem opravoval už 6 větších nebo menších pádů. Ale zase mi trochu dodává elán vědomí,že nejsem sám, kdo opravuje a že to snad není tím, že bych byl úplný střevo.
Zrovna v neděli jsem opravil po 5-ti hodinách zatím asi můj největší crash a zapomněl jsem na detail: napnout řemínek (při pádu se posunula skříň vrtulky po ocasní trubce), všechno ostatní jsem 3x zkontroloval, a tohle prostě ne. Takže jsem vzítl na 5 vteřin, začal prokluzovat řemínek a helina se začala točit dokola, tak jsem přepnul na autorotaci, no ale protože přistání na autorotaci jsem ještě nikdy nezkoušel , tak to bylo poněkud tvrdší (praskl podvozek, ohnutá příčná hřídel) takže jsem si hodil další 2 hoďky servisu. No a další pády příjdou. Útěchou mi je,že před tím to přežilo 16 baterek bez úhony, kéž by se intervaly prodlužovaly :-)
Protos, Blade 400, Blade mCX, Spektrum DX7, Phoenix RC
Mikelo

#51 Příspěvek od Mikelo »

Mundo, ty jsi ta menšina co si nechala poradit. MT E325 je poslušný a nezáludný stroj (pokud se slovo nezáludný dá ve spojení s kvedlačkami použít). Pokud je dobře seřízen, naučíš se na něm všechny základy. Když se nenecháš strhnout k tomu abys zkoušel nějaké opičky dřív než budeš spolehlivě a dlouhodobě viset ze všech stran v omezeném prostoru, nadhodím třeba krychli 3x3m, tak se ti může podařit propracovat k čistým osmičkám i bez nehody. Až začneš v reálu, rychle pochopíš co myslím.
Kvedlání zdar!
Munda

#52 Příspěvek od Munda »

Mikelo, kééééééžžžžžžž by si měl pravdu. Ono, zjistil jsem to už na simu, že uviset vrťas na místě ( pro mě asi 2x2 m - odhadem možná o dva cm míň) je dost velkej problém, no a zatáčení taky, jen přemety mě jdou celkem perfektně.... A pak že se nedá začít od akrobacie k jednodušímu :-))))))
cthulhu

#53 Příspěvek od cthulhu »

Mundo,
tak na simu uměl s helinou "lítat" i můj 5 letej synovec hned od začátku. Jen to visení a přistání mu nějak nešlo... :D ...ale taky ho to brzo přestalo bavit, ostatně jako všechno... :roll:
Mini Titan FBL + Align 3G + Align 3GX Compact
Aurora 9 (Mode 2)
Munda

#54 Příspěvek od Munda »

Tak já su 10x starší, tak to vysvětluje všechno :-) :-))))
cthulhu

#55 Příspěvek od cthulhu »

...to mně je 40 a hodně mě mrzí, že jsem nezačal dřív...
Mini Titan FBL + Align 3G + Align 3GX Compact
Aurora 9 (Mode 2)
stringo

#56 Příspěvek od stringo »

Mám dotaz, taky sem si pořídil helinu - Blade 400 3D, jednou sem to viděl a moc se mi to líbilo... lítam na simu, zatim jen poskakuju a visím ale potřeboval bych nějaké základy, nejlíp kdyby to blo jak pro bl*ce v tom manuálu je to tak podrobný, že nic nechápu... Koukal sem na net, ale tam se pořád řeší jak začít s výběrem heli a tak pod. Potřeboval bych třeba vysvětlit co je ta cyklika a její využití v praxi, nějaký takový srozumitelný návod pro začátečníka, kterej si koupil helinu a nic kromě toho, za který páčky má tahat aby dělala to co chce, o tom neví :)

PS: v okolí nikoho nemám, takže jsem odkázanej sám na sebe a na net
Ladul
Kontaktovat uživatele:

#57 Příspěvek od Ladul »

Estli mas zajem tak napis na ICQ at to tu nepiseme vse posté :wink:
Naposledy upravil(a) Ladul dne čtv 28.05.2009 8:25, celkem upraveno 1 x.
MC-22s CH-50+Assan
Towmaster, Tiger Trener
Tarot-450PRO, T-REX 500 3G,T-REX 600EFL PRO
oskar 007
Kontaktovat uživatele:

#58 Příspěvek od oskar 007 »

taky by bylo fajn si vyplnit kolonku bydliště.... A spon by ostatní helináři věděli že mají ve vedlejší dědině kolegu.... :roll: :idea: :!:
stringo

#59 Příspěvek od stringo »

Už to vyplňuji, sem tu poprvé, tak se musim rozkoukat :D
bigsam72

#60 Příspěvek od bigsam72 »

stringo píše:Mám dotaz, taky sem si pořídil helinu - Blade 400 3D, jednou sem to viděl a moc se mi to líbilo... lítam na simu, zatim jen poskakuju a visím ale potřeboval bych nějaké základy, nejlíp kdyby to blo jak pro bl*ce v tom manuálu je to tak podrobný, že nic nechápu... Koukal sem na net, ale tam se pořád řeší jak začít s výběrem heli a tak pod. Potřeboval bych třeba vysvětlit co je ta cyklika a její využití v praxi, nějaký takový srozumitelný návod pro začátečníka, kterej si koupil helinu a nic kromě toho, za který páčky má tahat aby dělala to co chce, o tom neví :)

PS: v okolí nikoho nemám, takže jsem odkázanej sám na sebe a na net

Cau takky jsem poridil blade 400 a litam na simu .. ma brzy vyjit nova verze Phoenix RC kde maji jit ty tutorial videa prehravat zpomalene .. takze imho pochytis co a jak .. jinak ja zatim letam a snazim se nekterejm vecem prijit na kloub sam ..
Odpovědět

Zpět na „Heli - začátečník“