létání s Wild hawkem
Cim lepit trup
Ahoj,
cim nejlip lepit trup wilda? V krame sem dostal sekundak vcetne aktivatoru (wow doted sem netusil ze neco takovyho vubec je), ale tam se pise ze lepta polystyren (coz nevim jak ma daleko k matrialu wildy). Co tak ctu tak se spise mluvi o purexu... takze co by jste doporucily?
Diky moc
cim nejlip lepit trup wilda? V krame sem dostal sekundak vcetne aktivatoru (wow doted sem netusil ze neco takovyho vubec je), ale tam se pise ze lepta polystyren (coz nevim jak ma daleko k matrialu wildy). Co tak ctu tak se spise mluvi o purexu... takze co by jste doporucily?
Diky moc
Re: Cim lepit trup
Crempa píše:...cim nejlip lepit trup wilda?
UHU Por nebo Purex.
Re: Cim lepit trup
Crempa píše:Ahoj,
Diky moc
V klidu, wilda neni z polystyrenu, wildu to nelepta.
Ten aktivator je fakt WOW, hlavne jak se z toho zacne kourit
ctverec píše:Díky za rady. Asi bych uvažoval nad tím vzepětím pro zvýšení stability. Neporadil byste mi někdo, jak to udělat? Díky
Jinak s tím těžištěm je to tak, že je sice pár centimetrů za spojovací trubkou, ale mnozí psali, že to nevadí. Navíc jedině co se s tím dá dělat, je nacpat dopředu závaží, a to pak s tím slabým výkonem vrtule bude teprve problém.
Varianta A/ Vezmeš tú trubku, rozrežeš na polovicu. Z preglejky 4-5 mm vyrežeš V, tak aby ti to zvieralo uhol povedzme 8 stupňov a zlepíš do trubky purexom.
Varianta B/ kúpiš 10 mm uhlíkovú trubku a urobíš to z nej a ostane ti aj origo, aj so vzpetím..
Niekde to tu popisoval podrobne Robotmz
EDIT
Samozrejme preglejku nie bedničkovú, ale kvalitnú .... šírku doplniť balzou z oboch strán na vnútorný priemer trubky a zbrúsiť do guľata - potom vlepiť do trubky.
Bida to robil u ASW z oceľovej guľatiny.
Ja som druhú spojku už spájal plastovou spojkou krídel od MPJ. Ale neviem ani kde som ju kúpil - MPJ ju nikdy v katalógu nemal - kúpil som to niekde náhodou... tá spojka je neuveriteľne pevná - nepodarilo sa mi jou zlomiť ani vo zveráku a pritom je ľahučká...
http://lubo111.rajce.idnes.cz
Tie dve servá v krídlach sú najmenej problémová varianta....Luzr píše:Jelikož již víceméně létám bez nehod, premýšlím co dál.
Možná křidélka, ale nelíbí se mi to umístění v křídlech. Nešlo by tam dát jen jedno servo do trupu, možná nějaké silnější, a táhla ke křidélkům?
Bowdeny ti budú drhnúť a bude to mať vôle.
Uhlové páky, ako má ASW 18 sú dosť problematická záležitosť a bude to ťažšie ako dve srvá.
Torzné tyče na odtokovku nedáš, pretože krídlo je pružné. Neaký ďaľší rozumný spôsob ma nenapadá...
http://lubo111.rajce.idnes.cz
lubo1 píše:Luzr píše:Dneska mi začala pípat setová vysílačka. Tedy, ona pípala už dřív, odvodil jsem že chce nové baterky a OK.
Nicméně, dneska jsem vyměnil baterky - a ona pípá dál. Co s tím?
Dať do nej nabité baterky.... alebo reklamáca
No nove jsem tam dal.
Nicmene, zahada se rozresila - jedna z tech novych baterek byla vadna, doma se najednou ozvalo prasknuti a zabublani. To se mi jeste nestalo ze by alkalicka baterka vytekla...
Ostatne, predtim jsem je meril, vsechny mely 1.5V, tahle jedna 1.6V. Nevedel jsem co si o tom myslet.
V kazdem pripade, je zajimave ze ta vysilacka to nejak poznala.
Mirek
Vyměnit křídla z Wild Hawka za křídla z Easy glideru
Chci se zeptat zda je možné po upravě trupu (prostor pro zasunutí křídel)vyměnit křídla z Wild Hawka za křídla z Easy glideru. Zda to bude změna k lepšímu. Ve WH je předělán stř.motor 160W do čumáku. Poletí to?
Díky
Díky
QudrocopterX - MultiWii 2.1, Mustang P51, DX6i
Zdravím všechny na tomto výborném fóru.
Jako úplný začátečník s RC modely jsem si pořídil jednoho Wildu na to, abych se naučil létat. Pořídil jsem si k němu Optic 6 a nabíječku Turnigy a zatím jsem s oběma spokojený.
Po přečtení mnoha topicků kde se doporučuje učit na simulátoru, jsem tak učinil i já. S joystickem jsem si nalítal nějakou tu hodinku bez větších problémů s řízením letadla (několik let(10) lítám na PC).
Pak jsem dal dohromady Wildu. Nepodcenil jsem vyvážení jak křídel tak celého letadla. Posunul jsem baterie co nejvíc dopředu, jak mi dopuručil i prodejce v JR Models. PU lepidlem jsem slepil dohromady SOP a VOP. Čumák a náběžné hrany křídel jsem přetáhl skelnou páskou. nabil baterie a šel létat.
První let bez problémů. Zatím jsem "vylítal" 7 baterek a zatím i bez větší kolize. Pouze jedno při přistání mi foukl vítr pod křídlo a levým jsem zavadil o trávu a Wilda šel trochu do hvězdy. Ale vzhledem k nízké rychlosti se nic nestalo.
Už uvažuji o upgradu motoru, vrtule a přidání klapek. Zvětšení směrovky sice trochu pomůže, ale není to ono
BTW: dnes dopoledne jsem kroužil na jednu baterku 26min
První let (na Youtube.com)
Jako úplný začátečník s RC modely jsem si pořídil jednoho Wildu na to, abych se naučil létat. Pořídil jsem si k němu Optic 6 a nabíječku Turnigy a zatím jsem s oběma spokojený.
Po přečtení mnoha topicků kde se doporučuje učit na simulátoru, jsem tak učinil i já. S joystickem jsem si nalítal nějakou tu hodinku bez větších problémů s řízením letadla (několik let(10) lítám na PC).
Pak jsem dal dohromady Wildu. Nepodcenil jsem vyvážení jak křídel tak celého letadla. Posunul jsem baterie co nejvíc dopředu, jak mi dopuručil i prodejce v JR Models. PU lepidlem jsem slepil dohromady SOP a VOP. Čumák a náběžné hrany křídel jsem přetáhl skelnou páskou. nabil baterie a šel létat.
První let bez problémů. Zatím jsem "vylítal" 7 baterek a zatím i bez větší kolize. Pouze jedno při přistání mi foukl vítr pod křídlo a levým jsem zavadil o trávu a Wilda šel trochu do hvězdy. Ale vzhledem k nízké rychlosti se nic nestalo.
Už uvažuji o upgradu motoru, vrtule a přidání klapek. Zvětšení směrovky sice trochu pomůže, ale není to ono
BTW: dnes dopoledne jsem kroužil na jednu baterku 26min
První let (na Youtube.com)
Tak to gratukuju. Švára je na tom hůř. Koupil si taky WH a hned první let po tom co jsem mu nastoupal a předal, tak to poslal na strom do cca 20 metrů. Pěkný smrk s holým kmenem byl tak trochu oříšek, ale nakonec se podařilo jej sundat. Podruhé když šel létat, tak mu to pro změnu spadlo z neznámého důvodu asi ze 30 metrů na zem a zlomil trup... Teď k němu pojedu a už se prý těší až to slepíme aby to mohl zase někde poslat