nabíječ infinity3 equalizer 12s robbe
nabíječ infinity3 equalizer 12s robbe
mam stale problémy se startem při nabíjení někdy se mi to podaří na 10 pokus .V jakém stavu má bít balancer má svítit blikat nebo ma balancovat a kdy zapnout nabíječ.
pokud pripojim baterky na balancer a nejsou moc rozhozene, tak mi na zacatku zadne diody signalizujici balancovani clanku nesviti. V nabijecce jsem nic extra nenastavoval, jen propojil nabijecku a balancer napaj. kabely a servo kabelem.
Naposledy upravil(a) nostromo dne úte 26.05.2009 7:23, celkem upraveno 1 x.
balancer není součástí nabíječky takže když přestane balancovat tak za par vteřin shasne i kontrolka od lipol baterie displej nabíječe přestane ukazovat volty jednotlivych článku a na displeji se po nezdařeném startu objeví napis špatné připojení baterii. takže potom se snažim současně zmačknout tlačitko nabiječe i balanceru
-
garfield
- Kontaktovat uživatele:
tlačítko na balanceru 6s funguje následovně:
dlouhý stisk (hned po připojení baterie) mění typ článku LiPo/LiFe
krátký stisk (asi kdykoliv) přepíná mezi mody funguju_samostatně (ledka u signalizující typ článku svítí) / jsem_řízený_nabíječkou (ledka bliká)
Věřím, že u 12s je to stejné
dlouhý stisk (hned po připojení baterie) mění typ článku LiPo/LiFe
krátký stisk (asi kdykoliv) přepíná mezi mody funguju_samostatně (ledka u signalizující typ článku svítí) / jsem_řízený_nabíječkou (ledka bliká)
Věřím, že u 12s je to stejné
=== VŠECHNO JDE, JEN HADI SE PLAZÍ ===Optic 6 PLL 40 MHz, kanál 53Challenger Pitts (ORACLE) |
Balancer odpája aku od nabíjača, takže ak je vypnutý, žiadne spojenie sa nekoná, je to to isté ako vytiahnuté káble.
Takže - pripojiť aku na balancer. MODE LED trvale svieti.
Ak bliká, znamená to že balancer zistil chybu, odblikáva kód chyby. To je koniec, už s tým nepohneš, treba odpojiť aku a znovu pripojiť správne.
Ja pripájam najprv silové konektory. Nič to nerobí, nezobudí to balancer. Potom po pripojení servisného konektoru všetko funguje.
Kto pripojí najprv servisný, má len pár sekúnd na pripojenie silových , inak to prejde do blikania chyby!
Ak sa to už konečne zapojí správne, MODE LED trvale svieti.
Ak sa nerovnajú napätia začne zrovnávať, čiže bliká niektorý článok.
Ak sú (už) cca rovnaké, 5x blikne všetkými led článkov a VYPNE SA. (úplne).
Znovu sa zapne stlačením tlačidla - ale zase len na chvílku.
Spojenie s nabíjačom je pri tomto všetkom ešte nevodivé.
Vodivé spojenie sa docieli stlačením tlačidla, vtedy keď je balancer zapnutý. T.j. ak sa vypína, prvým stlačením sa zobudí, a až druhým sa aktivuje spojenie. (tretím stlačením sa zase preruší a tak dokola).
MODE LED pri aktívnom spojení BLIkÁ, pomaly, nakrátko. Len tak občas blikne, ani by si ju človek nevšimol.
Až potom sa môže spustiť nabíjač.
Řízen nabíjačkou není nikdy, pracuje úplne samostatne (proste sa snaží vyrovnať napätia, nevie nič o tom či sa nabíja či vybíja alebo čo.). Nabíjač ale jeho údaje akceptuje a v prípade potreby zníži prúd.
Štve ma, že A123 nabíja až na 3,7V. Čím ďalej tým viac ma to štve...
Takže - pripojiť aku na balancer. MODE LED trvale svieti.
Ak bliká, znamená to že balancer zistil chybu, odblikáva kód chyby. To je koniec, už s tým nepohneš, treba odpojiť aku a znovu pripojiť správne.
Ja pripájam najprv silové konektory. Nič to nerobí, nezobudí to balancer. Potom po pripojení servisného konektoru všetko funguje.
Kto pripojí najprv servisný, má len pár sekúnd na pripojenie silových , inak to prejde do blikania chyby!
Ak sa to už konečne zapojí správne, MODE LED trvale svieti.
Ak sa nerovnajú napätia začne zrovnávať, čiže bliká niektorý článok.
Ak sú (už) cca rovnaké, 5x blikne všetkými led článkov a VYPNE SA. (úplne).
Znovu sa zapne stlačením tlačidla - ale zase len na chvílku.
Spojenie s nabíjačom je pri tomto všetkom ešte nevodivé.
Vodivé spojenie sa docieli stlačením tlačidla, vtedy keď je balancer zapnutý. T.j. ak sa vypína, prvým stlačením sa zobudí, a až druhým sa aktivuje spojenie. (tretím stlačením sa zase preruší a tak dokola).
MODE LED pri aktívnom spojení BLIkÁ, pomaly, nakrátko. Len tak občas blikne, ani by si ju človek nevšimol.
Až potom sa môže spustiť nabíjač.
Řízen nabíjačkou není nikdy, pracuje úplne samostatne (proste sa snaží vyrovnať napätia, nevie nič o tom či sa nabíja či vybíja alebo čo.). Nabíjač ale jeho údaje akceptuje a v prípade potreby zníži prúd.
Štve ma, že A123 nabíja až na 3,7V. Čím ďalej tým viac ma to štve...
Tak jsem to vyskoušel a ono to funguje je smutné že v návodu se mluví o modu připojení ,udržovacím modu atd. a přitom to jde tak nadherně i jednou větou vysvětlit .Jsem zaměstnany ve firmě ktera se zabyva dovozem hraček a u nas jsou ty navody uplně stejné delaji to lide kteří to doslovně přeloží než by použili jednoduchou českou větu.
Mockrat dekuji za vysvětlení
Mockrat dekuji za vysvětlení