Jaký dobrý simulátor zvolit na nácvik letu s vrtulníkem???

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.
Zpráva
Autor
scaly

#16 Příspěvek od scaly »

takovej phoenix stojí kolem 3000Kč ze vším všudy co?
joe_k76

#17 Příspěvek od joe_k76 »

A zkoušeli jste někdo tohle?

Heli-x http://heli-x.net/index_e.shtml

nebo tohle

http://www.marksfiles.net/HeliSim/index.htm
crysman

free simulátor

#18 Příspěvek od crysman »

Taky by mě zajímalo spíš něco free. Až si koupím vrťase, tak určitě nebudu mít další 3000 Kč na simulátor :(
joe_k76

#19 Příspěvek od joe_k76 »

No já jsem je zkoušel, tedy ten druhý - na Helix můj starý komp nestačil :-), ale jsem začátečník, takže nejsem schopný posoudit, jak moc se to blíží realitě... Proto jsem to sem dával, jestli to třeba někdo zkušenější už neprověřil? :-)
Kovboj

Re: free simulátor

#20 Příspěvek od Kovboj »

crysman píše:Taky by mě zajímalo spíš něco free. Až si koupím vrťase, tak určitě nebudu mít další 3000 Kč na simulátor :(

V tom případě s koupí většího jednorotorového vrtulníku raději počkej, protože 2-3 tisíce tě klidně může stát první havárie po 5 sekundovém pokusu o let...
Tím že si koupíš simulátor totiž ve výsledku naopak ušetříš tisíce za náhradní díly.
oskar 007
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od oskar 007 »

simulátor sice stojí dost pěněz ale ušetří ti čas i peníze.... viz výše kolega. Věř tomu :!:
Kotvik
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od Kotvik »

oskar 007 píše:simulátor sice stojí dost pěněz ale ušetří ti čas i peníze.... viz výše kolega. Věř tomu :!:

Má pravdu ten chlapec:) na simu si troufnu hodně moc a rána tě nestojí nic. Jedině když vezmeš cenu za sim cca 3000,- a vydělíš to počtem pádů :lol:
A teď si spočti kolik tě vyjde jedna rána s heli na louce :?:
Když se zdá, že jde všechno proti tobě, pamatuj, že letadlo vzlétne vždy proti větru a ne s větrem.
Kovboj

#23 Příspěvek od Kovboj »

Kotvik píše:Jedině když vezmeš cenu za sim cca 3000,- a vydělíš to počtem pádů :lol:
A teď si spočti kolik tě vyjde jedna rána s heli na louce :?:

Plus je potřeba brát v potaz i čas!

Normálně zkusíš vzlétnout, nepodaří se ti to a zlomíš listy. Takže 5 minut práce než je vyměníš, seřídíš a znova zkusíš letět. Teď se ti povede stát 10 sekund skoro na místě, ale vrtulník ti zase spadne a odnese to třeba zadní rotor nebo podvozek. A zase opravuješ a kontroluješ. Nebo třeba i zvládeš létat těch 7-10 minut co ti baterka dovolí, pak ji musíš vyměnit nebo dát znova nabít. Dalších pár minut pryč, mezi tím ale venku začne už moc foukat nebo je už třeba tma. Takže s létáním je konec, na letišti jsi strávil hodinu ale přitom jsi létal nějakých 10 - 15 minut...

Naopak když budeš hodinu u dobrého simulátoru tak strávíš hodinu létáním a za tu jednu hodinu se naučíš 10x tolik než při létání s reálným modelem :-) A navíc klidně můžeš trénovat když venku leje nebo třeba o půlnoci když se ti jen nechce spát.

Ale je to jen na tobě :-) Já taky nebyl velký příznivce simulátorů. Ale jen do té doby co jsem si začal s vrtulníky a párkrát měnil listy aniž bych vlastně tušil co že jsem to udělal špatně že jsem zase havaroval :wink:
crysman

tak s létáním je konec

#24 Příspěvek od crysman »

Díky za rady, přesvědčili jste mě. Nic si kupovat nebudu. Je to moc drahý špás očividně. Já si chtěl lítat venku, jen tak pro radost, žádné salta vrtulí dolů a podobné zvěrstva. Doma s koaxem už mě to nebaví (EasyCopter V6), a ven se s ním jít nedá (stačí maliličký větřík, a už to lítá naprd).

Venku se ovšem podle názoru drtivé většiny dá létat jen s "mašinou" za 8000 Kč po měsíci na simulátoru za 3000 Kč (kromě vlákna kde řeší malého Free Spirita, tam mají jiný názor) - a na to já nemám ani peníze, ani nervy. Na simulátoru ztrácet čas nehodlám. Píšu ztrácet čas, protože jsem strávil mládí u PC u počítačových her, a už to nehodlám dále opakovat, nehledě na to, že v práci sedím beztak taky půl dne na prdeli na židli před PC. Já chtěl být na vzduchu, sluníčko, požitek z létání..

No, holt to nejde, asi mám příliš romantické představy o létání, nějak se s tím budu muset vyrovnat a zkusit se zpátky zamilovat do EasyCoptera.. Nebo to risknout s tím Spiritem, a doufat, že mi vydrží, protože jako uplná lama na lítání se taky necítím.

Dík všem, mějte se
dj_krata
Kontaktovat uživatele:

simulator

#25 Příspěvek od dj_krata »

souhlasim s kolegama na vrtulniky Phoenix nebo RF G4 nebo G4.5 :D 8)
JR DSX7, T-Rex 450PRO FBL beastX , T-Rex 600 EFL beastX , RC-Factory Sbach , DJI f550 naza-m V2
samicek

#26 Příspěvek od samicek »

scaly píše:takovej phoenix stojí kolem 3000Kč ze vším všudy co?

Kdyžtak jukni sem http://www.modelarina.cz/rc-letecky-sim ... p-478.html , je celkem za pěkný prachy a na skladě by měl být příští týden... Budu odtud objednávat a DX6i už je na cestě... :twisted:
Rotvík

#27 Příspěvek od Rotvík »

joe_k76 píše:A zkoušeli jste někdo tohle?

Heli-x http://heli-x.net/index_e.shtml

nebo tohle

http://www.marksfiles.net/HeliSim/index.htm

Já to jen zkoušel stáhnout :) i když jsem klepal na odsouhlasení podmínek a pak na stažení verze 0.9 pro ,,wokna" tak se nic nedělo. :? Asi nějaká chyba v ,,Metrixu " protože následné stažení dema u Phoenixu šlo jako po másle. :o :)
zdzd

Re: tak s létáním je konec

#28 Příspěvek od zdzd »

crysman píše: Já si chtěl lítat venku, jen tak pro radost, žádné salta vrtulí dolů a podobné zvěrstva.

Na to já nemám ani peníze, ani nervy. Na simulátoru ztrácet čas nehodlám.

Já chtěl být na vzduchu, sluníčko, požitek z létání..

No, holt to nejde, asi mám příliš romantické představy o létání

Klídek, romatika a uklidněné nervy k vrťasu opravdu nějak nesedí.

Požitek jo. Ale úplně jiného druhu...
crysman

Re: tak s létáním je konec

#29 Příspěvek od crysman »

zdzd píše:
crysman píše: Já si chtěl lítat venku, jen tak pro radost, žádné salta vrtulí dolů a podobné zvěrstva.

Na to já nemám ani peníze, ani nervy. Na simulátoru ztrácet čas nehodlám.

Já chtěl být na vzduchu, sluníčko, požitek z létání..

No, holt to nejde, asi mám příliš romantické představy o létání

Klídek, romatika a uklidněné nervy k vrťasu opravdu nějak nesedí.

Požitek jo. Ale úplně jiného druhu...

Ok, "romantika", byla trochu off-topic, to uznávám :) A kapku adrenalinu potřebuju taky - jinak by mi totiž stačil ten EasyCopter, se kterým se dá "romanticky" létat po pokoji.. Takže prostě jen hledám úvod do jednorotorového světa za rozumný peníz.

Na téma "výkon za rozumný peníz" jsem přečetl už tolik vláken na různých fórech, že bych z toho mohl pomalu napsat knížku. Vím, že ty nezastáváš praktikování evoluce (tedy postupné přechody koax -> něco -> mašina_typu_Raptor) .. ale i tak díky za comment. Nemyslím, že Tvůj názor "koupit radši zrovna kvalitní mašinu a simulátor, lebo se líp ovládá => větší požitek a méně havárií => levnější na náhradní díly" je špatný. Zkušené je třeba respektovat. Zároveň si ale nemyslím, že "evoluční cesta" je vyloženě špatná a nutně nákladná - viz vlákno o Free Spiritu.
aktuálně: <i>EasyCopter V6</i>
dříve: <i>Hot leopard</i>
zdzd

#30 Příspěvek od zdzd »

To je otázka přístupu, Já preferuji systém, kdy si napřed najdu co nejvíc informaci a pak si vyberu to, s čím je v provozu nejméně problémů. I kdyby to mělo být o polovinu dražší. S nákupem raději půl roku počkám, než abych koupil hned "aspoň něco na co teď mám".

To se mi dlouhodobě velmi osvědčilo. Všechny koupě typu "je to levné a časem se to vylepší a dotáhne" se mi vždy velmi prodražily. Takovým postupům se už dávno vyhýbám.

Tady je třeba příklad někdy z roku asi 2001 http://zd.wwwcity.cz/zd/Documents/Mc-fc.zip . Vybíral jsme rádio a vzalo to pár měsíců, než jsem sehnal všechny potřebné informace. Pak jsem se rozhodnul a výsledku nikdy nelitoval. Dokonce se mi volba později potvrdila i v dalších věcech, které jsem tehdy vůbec neřešil. Například pří přechodu na heliny. FC-18 i pak bez problémů několik let všechno řešila, což by MC-16 nedala ani náhodou...
Naposledy upravil(a) zdzd dne ned 17.05.2009 12:49, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět

Zpět na „Heli - začátečník“