filmy- první válka

Aby těch modelářských kategorií nebylo zbytečně moc. Když se to dotýká modelaření, ale nenašli jste zde specializované fórum. Taková témata vložte sem.
Zpráva
Autor
Gidy

#16 Příspěvek od Gidy »

Choze píše:Báječní muži na létajících strojích
http://www.warcenter.cz/viewtopic.php?t=72153

vidím, že si zkončil u stejného odkazu jako já. hledat na seznamu se doopravdy vyplatí. :lol: :wink:
Toro 900, Vapor, T-rex 600n (OS max 50H+Muscle pipe 5) Futaba FF9.
Choze
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Choze »

nehledal jsem na seznamu jen jsem narychlo prošel seznam filmu na warcenter. Zitra se pokusím podívat po ostatních
jarda17
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od jarda17 »

Gidy píše:A když jsme u těch filmů, nevíte náhodou kde by se dal sehnat ten pořad co běží na ČT 1 tuším v pondělí nebo úterý od 8 hodiny o leteckých pilotech? neviděl jsem první 2 díly a rád bych to dohnal. 8)

Ty jo to jsem viděl cca 2x..přijde mi to hodně AMERICKÝ...vždycky tam mezi 12 MIGů vlítne jeden američan a polovinu jich sestřelí, když mu dojde munice, tak na ně zakoulí očima a zbytek sebou plácne o zem taky....jednou tam dokonce jednomu F-86 Sabre došlo palivo, tak ho druhý taky se Saberem tlačil až na mateřské letiště :D.....přijde mi, že z nás dělají ňoumy.. :D
Gidy

#19 Příspěvek od Gidy »

:lol: Já sem viděl akorát minulý díl a ten mi přišel docela normálně zpracovaný, sice to jde vidět všechno jen z jedné strany. Konkrétně tuším z Izraele, tudíš to trošku ztrácí pro mě objektivnost. Ale i tak je to velice zajímavé podívání. :wink:
Právě proto bych se rád podíval na ty díly co jsem neviděl.
Toro 900, Vapor, T-rex 600n (OS max 50H+Muscle pipe 5) Futaba FF9.
1138
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od 1138 »

Katana VA * Blade Freeair * Puding * Filip 400 sport - 6EX Fasst
ZIPP
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od ZIPP »

SHÁNÍM FRANCOUZKÝ SERIÁL MUŽI NA KŘÍDLECH :wink:
Nemusíš vše vědět, ale musíš vědět, kde na vše najdeš odpověď.
capp

#22 Příspěvek od capp »

ZIPP píše:SHÁNÍM FRANCOUZKÝ SERIÁL MUŽI NA KŘÍDLECH :wink:

Tento seriál jsem viděl kdysi na vlastní oči v televizi a sháním ho už léta.Dva roky co jsem zjistil jak se vlastně seriál jmenuje jsem nic nenašel a psal i do televize a už 6 měsíců žádná odpověď.Tak ti nevím. :(
were
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od were »

To je takovy ten serial o prukopnicich letectvi co davali v televizi kdyz jsem byl maly (cca nekdy na prelomu 70/80 let)? Ja nevim jak se jmenuje ale shanim ho uz hrozne dlouho - pamatuji si z nej jenom Deperdussin ktery je od te doby jeden z mych nejoblibenejsich stroju z te doby a pak jak tam nekdo nacvicoval na pristani na strese, podle vzpominek bych typoval ze to bylo s nejakym Farmanem nebo necim takovym... kazdopadne jsem to jako maly strasne hltal a rad bych to sehnal - obcas si na to nekdo vzpomene kdyz mu to licim, ale jmeno nevi...
Nejlépe to nosí nad hlavou a ještě ke všemu směrem do slunce.
Nejlepší investice jsou peníze vyhozené do vzduchu.
Žádný učený ještě z nebe nespadl.
were
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od were »

jarda17 píše:jednou tam dokonce jednomu F-86 Sabre došlo palivo, tak ho druhý taky se Saberem tlačil až na mateřské letiště :D.....přijde mi, že z nás dělají ňoumy..

V tomhle konkretnim pripade z tebe myslim nikdo noumu nedela, to je prece podle skutecne udalosti, neni to zadny filmovy vymysl - ten tlacic byl Major Robbie Risner, kteremu zasahli wingmena takze z nej zacalo tect palivo, tak mu prikazal vypnout motor a svym cumakem ho dotlacil nad more pobliz zakladny, bylo to asi sto klilaku nebo tak nejak. Ten wingmen se ale nakonec myslim stejne behem zachranne operace utopil... Ale je to znama prihoda z korejske valky a fakt klobouk dolu.

Jinak americke udaje o sestrelech jsou klasicky silne nadnesene, britove myslim za druhe svetove valky pouzivali jako relevatni udaj polovinu sestrelu od stihacu a tretinu sestrelu od posadek bombarderu, nebo tak nejak, a i tak to byly porad jeste dost impozatni cisla :D
Nedavno jsem koukal na nejaky dokument o druhe svetove valce ktery delali americani a porad tam mavali temi svymi cisly, kolik stihacu sestrelila formace B17tek behem jedne mise apod. :D
Nejlépe to nosí nad hlavou a ještě ke všemu směrem do slunce.
Nejlepší investice jsou peníze vyhozené do vzduchu.
Žádný učený ještě z nebe nespadl.
ZIPP
Kontaktovat uživatele:

Re: filmy- první válka

#25 Příspěvek od ZIPP »

Tak stále hledám seriál MUŽI NA KŘÍDLECH s cz dabingem a stále nic. Našel jsem jenom ve FR a DE. http://www.ulozto.cz/hledej/?q=muzi+na+kridlech
Nemusíš vše vědět, ale musíš vědět, kde na vše najdeš odpověď.
sharkcom
Kontaktovat uživatele:

Re: filmy- první válka

#26 Příspěvek od sharkcom »

Můj nej je ,,Rytíři nebes,,
Sbach 2200mm, Piper L4H 2500mm, Hawker huriccane 1950mm, F3K SHARK.
Letiště Cheb, www.rc.hys.cz
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“