Poistenie proti škode spôsobenej modelom - Slovensko

Aby těch modelářských kategorií nebylo zbytečně moc. Když se to dotýká modelaření, ale nenašli jste zde specializované fórum. Taková témata vložte sem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
robinez

Poistenie proti škode spôsobenej modelom - Slovensko

#1 Příspěvek od robinez »

Zdravím všetkých.

Keďže som zatiaľ nenašiel na SK poisťovňu, ktorá by ponúkala poistenie proti škode spôsobenej inej osobe prevádzkou RC modelu lietadla, skoíroval som údaje a poistné podmienky od našich česko-moravských kamarátov a zaslal ich slovenskej pobočke Alianz SP. Prešlo to zatiaľ cez troch poisťovákov a skončilo samozrejme v Bratislave na ústredí. Pani v telefóne, ktorá to "vyhrala" na riešenie tvrdila, že o tom českom produkte vie a dá mi vedieť, či to bude možné uzatvoriť aj u nás. Zatiaľ ticho. :?

Asi by bolo dobré, aby sme začali bombardovať poisťovňu všetci, ktorí máme záujem o podobné poistenie. Aby videli, že je dopyt a možno to aj víde. U veľkých modelov to bude pomaly aj ČR nutnosť a bez toho si nezalietame nikde v "západnom" svete.
Druhá vec je, že pri predstave ako mojím 15kg modelom pri 120 km/h prefičím cez nejaké auto v hodnote dva miliony korún (letisko je pri ceste) ma strasie..... 8O Takže nejaké poistenie pre strýčka Príhodu by sa určite zišlo.....

PS Zväz modelárov Slovenska (ZMOS) pokojne spí v BA na vavrínoch, takež čakať od nich, že niečo podobné vyjednajú je viac, menej zbytočné. (môj názor)
Fw190A8 -2,5m letuschopný
La7 -2,4m v generálnej revízii
I16 -3m vo výstavbe
Alfa model La7 - momentálne najviac používaný
j.e.n.i.k.82

#2 Příspěvek od j.e.n.i.k.82 »

Zkus se podivat do podminek tzv. pojisteni na blbost (mivaji to zamestnanci firem jako pojisteni proti skode zpusobene zamestnavateli, ale existuje i moznost se pojistit nezavisle na tom, jestli jsi zamestnany..). A u nas je to vcelku bezne pojisteni za par korun rocne..

Je to to pojisteni, kdyz treba v obchode strhnes regal s vazami, tak abys je nemusel vsechny platit.. Myslim si, ze by tam mohl spadnout i provoz modelu, ale zeptej se na pojistovne..
ROMI
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od ROMI »

U nas sa podarilo minuly rok nahovorit poistovaka a pol klubu si poistilo domacnost, kde pripisali aj poistenie na skodu zposobenu prevadzkou let. modelov, okrem sutazi a proffi lietaniu - platilo to iba na rekreacne ucely...
Neviem v akej poistovni to bolo, ale zistim a napisem.
Nastastie nikto nepotreboval plnenie...
Fun Star 3D & T9x
ROMI
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od ROMI »

CSOB a plati to aj teraz...
Fun Star 3D & T9x
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“