Keďže som zatiaľ nenašiel na SK poisťovňu, ktorá by ponúkala poistenie proti škode spôsobenej inej osobe prevádzkou RC modelu lietadla, skoíroval som údaje a poistné podmienky od našich česko-moravských kamarátov a zaslal ich slovenskej pobočke Alianz SP. Prešlo to zatiaľ cez troch poisťovákov a skončilo samozrejme v Bratislave na ústredí. Pani v telefóne, ktorá to "vyhrala" na riešenie tvrdila, že o tom českom produkte vie a dá mi vedieť, či to bude možné uzatvoriť aj u nás. Zatiaľ ticho.
Asi by bolo dobré, aby sme začali bombardovať poisťovňu všetci, ktorí máme záujem o podobné poistenie. Aby videli, že je dopyt a možno to aj víde. U veľkých modelov to bude pomaly aj ČR nutnosť a bez toho si nezalietame nikde v "západnom" svete.
Druhá vec je, že pri predstave ako mojím 15kg modelom pri 120 km/h prefičím cez nejaké auto v hodnote dva miliony korún (letisko je pri ceste) ma strasie.....
PS Zväz modelárov Slovenska (ZMOS) pokojne spí v BA na vavrínoch, takež čakať od nich, že niečo podobné vyjednajú je viac, menej zbytočné. (môj názor)