white píše:Zkoušel jste někdo změnit poutání křídel gumou a připevňovat křídla šrouby?
Vzhledem k tomu že lítám na louce/poli mám radši gumu. Přeci jen když za něco chytnu posune se křídlo a jde lehce vrátit. Za letu ani při hladkém přistání se ani nehnou. Místo dodané gumy, ale používám gumová oka Graupner (tuším 120x8mm) je to rychlé a drží to fest.
Naposledy upravil(a) kroxigor dne úte 05.05.2009 18:11, celkem upraveno 1 x.
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
kroxigor píše:Doporučuju koupit kužel od MPJetu průměr 40mm kleština dle hřídele motoru a k tomu listy Graupner nebo Auronaut daného rozměru.
Já se připojuju. MPJet má čepy vrtulových listů zajištěný segrovkama takže skoro 100% sichr. Duralový kužely taky nejsou špatný ale šroubky, který jsou tam jako čepy vrtulových listů se musí pojišťovat Loctitem.
Tak směrovku a výškovku mám hotovou a začal jsem trup . Prosím o radu (tedy o dvě):
1) lepíte přední motorovou přepážku běžným lepidlem na dřevo nebo epoxidem?
2) přemýšlím nad instalací lanovodů a elektroniky - nebylo by prosím foto detailu trupu s uložením všech částí + záběr konce lanovodů na ocasu
white píše:Tak směrovku a výškovku mám hotovou a začal jsem trup . Prosím o radu (tedy o dvě): 1) lepíte přední motorovou přepážku běžným lepidlem na dřevo nebo epoxidem? 2) přemýšlím nad instalací lanovodů a elektroniky - nebylo by prosím foto detailu trupu s uložením všech částí + záběr konce lanovodů na ocasu
Předem díky
ad 1) epoxid
ad 2) lanovody na konci u ocasu mám s koncovkou M2 a našroubovaný vidličky, serva mám v trupu podle plánu lanovody mám k páce serva uchycené blimpem (variabilní koncovka) vše od MPJetu
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
Tak jsem prozatím vyndal MIG AC400/14 přidal jsem jednu přepážku do čumáku a nainstaloval outrunner 2836 1000kV. Vyměnil jsem taky vrtuli za Aeronaut 10x4 s kuželem MPJet Supercool. S tříčlánkem mi to ukazuje 210W/18A a vibrace zmizely.
Tak a teď jak to poletí dneska už to nestihnu, ale zejtra když bude slušný počasí tak to prolítnu.
bowden pro výškovku vedete na konci trupu také trupem, takže je konec otevřený????
Myslel jsem si, že když je to stavebnice, že mi to půjde rychlejc, ale je vidět ten mnohaleý výpadek. Nějak už to není v ruce. Důležitější ale je, že mě to baví. Je to prostě paráda.
Ano vede rovně furt trupem proto jsou v přepážkách ty výřezy a na konci je trup otevřený. Stejně by tam musela bejt větší díra. Vidlička zajíždí až do trupu.
Zkoušel jste někdo jak se Tracy chová za větru? Dá se s ní lítat tak do max 4-5m/s?
Možná debilní otázky, ale přeci jen se o ní bojím když už jsem ji pracně postavil.
Za me asi takhle - ja s Tracy lital na svahu i pri pomerne dost silnem vetru (rekl bych urcite 7m/s, mozna i vic, ne ze bych to mel v planu, proste se rozfoukalo, jinak s ni na svah chodim jen za mirnych podminek, a idealne kdyz je navic sance ze svahu hupsnout do nejake termiky) a jediny problem v tom vetru byl ji dostat dolu kvuli nemoznostii brzdit - jak clovek letel podel hrany a tlacil ji na pristani tak porad strasne zrychlovala, nakonec jsem se na to vykaslal a posadil ji dole pod svahem. Jinak obecne bych to za sebe shrnul - pokud to fouka nekde na louce bez turbulenci tak jsi omezeny akorat jeji pronikavosti, je tak stabilni ze nema problemy, pokud se to ale ruzne mele tak vzhledem k jeji line reakci na smerovku a absenci kridylek s tim obzvlast nizko nad zemi uz moc neudelas. Ja osobne myslim ze ty 5m/s jsou rozumna hranice, kdyz se to rozfouka vic tak to sice plavanim zleva doprava proti vetru ulitas ale neni duvod ji tim trapit
Nejlépe to nosí nad hlavou a ještě ke všemu směrem do slunce.
Nejlepší investice jsou peníze vyhozené do vzduchu.
Žádný učený ještě z nebe nespadl.
Jinak treba na gumicuk to chce aspon 3/ms, takze kdyby nejaky ten vitr nezvladala tak by jako cisty vetron byla absolutne na houby - a elektroverze ma vetsi plosne zatizeni, takze na tom ve vetru bude jeste lip - proste zvazit konkretni podminky v konkretnim miste
Nejlépe to nosí nad hlavou a ještě ke všemu směrem do slunce.
Nejlepší investice jsou peníze vyhozené do vzduchu.
Žádný učený ještě z nebe nespadl.