vybavení tracy od svora

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
kroxigor

#136 Příspěvek od kroxigor »

white píše:Zkoušel jste někdo změnit poutání křídel gumou a připevňovat křídla šrouby?

Vzhledem k tomu že lítám na louce/poli mám radši gumu. Přeci jen když za něco chytnu posune se křídlo a jde lehce vrátit. Za letu ani při hladkém přistání se ani nehnou. Místo dodané gumy, ale používám gumová oka Graupner (tuším 120x8mm) je to rychlé a drží to fest.
Naposledy upravil(a) kroxigor dne úte 05.05.2009 18:11, celkem upraveno 1 x.
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
JardaF

#137 Příspěvek od JardaF »

kroxigor píše:Doporučuju koupit kužel od MPJetu průměr 40mm kleština dle hřídele motoru a k tomu listy Graupner nebo Auronaut daného rozměru.
Já se připojuju. MPJet má čepy vrtulových listů zajištěný segrovkama takže skoro 100% sichr. Duralový kužely taky nejsou špatný ale šroubky, který jsou tam jako čepy vrtulových listů se musí pojišťovat Loctitem.
white
Kontaktovat uživatele:

#138 Příspěvek od white »

Tak směrovku a výškovku mám hotovou a začal jsem trup :D . Prosím o radu (tedy o dvě):
1) lepíte přední motorovou přepážku běžným lepidlem na dřevo nebo epoxidem?
2) přemýšlím :idea: nad instalací lanovodů a elektroniky - nebylo by prosím foto detailu trupu s uložením všech částí + záběr konce lanovodů na ocasu

Předem díky
Wecernik
Kontaktovat uživatele:

#139 Příspěvek od Wecernik »

Tak jsem vypliv nejake fotky tady na RCalbum dokončené tracy. ještě řeším motorizaci abych toho nemusel kupovat moc.
kroxigor

#140 Příspěvek od kroxigor »

white píše:Tak směrovku a výškovku mám hotovou a začal jsem trup :D . Prosím o radu (tedy o dvě):
1) lepíte přední motorovou přepážku běžným lepidlem na dřevo nebo epoxidem?
2) přemýšlím :idea: nad instalací lanovodů a elektroniky - nebylo by prosím foto detailu trupu s uložením všech částí + záběr konce lanovodů na ocasu

Předem díky

ad 1) epoxid

ad 2) lanovody na konci u ocasu mám s koncovkou M2 a našroubovaný vidličky, serva mám v trupu podle plánu lanovody mám k páce serva uchycené blimpem (variabilní koncovka) vše od MPJetu
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
kroxigor

#141 Příspěvek od kroxigor »

Tak jsem prozatím vyndal MIG AC400/14 přidal jsem jednu přepážku do čumáku a nainstaloval outrunner 2836 1000kV. Vyměnil jsem taky vrtuli za Aeronaut 10x4 s kuželem MPJet Supercool. S tříčlánkem mi to ukazuje 210W/18A a vibrace zmizely.
Tak a teď jak to poletí dneska už to nestihnu, ale zejtra když bude slušný počasí tak to prolítnu.
white
Kontaktovat uživatele:

#142 Příspěvek od white »

bowden pro výškovku vedete na konci trupu také trupem, takže je konec otevřený???? :?: :?:

Myslel jsem si, že když je to stavebnice, že mi to půjde rychlejc, ale je vidět ten mnohaleý výpadek. Nějak už to není v ruce. Důležitější ale je, že mě to baví. Je to prostě paráda. :D

Díky za rady.
kroxigor

#143 Příspěvek od kroxigor »

Ano vede rovně furt trupem proto jsou v přepážkách ty výřezy a na konci je trup otevřený. Stejně by tam musela bejt větší díra. Vidlička zajíždí až do trupu.
kroxigor

#144 Příspěvek od kroxigor »

Tak novej zálet s výkonnějším motorem dopadnul dobře. Tracy stoupá nahoru jako divá za 25s jsem na úrovni viditelnosti VOP :wink:

Obrázek
JardaF

#145 Příspěvek od JardaF »

kroxigor píše:Tak novej zálet s výkonnějším motorem dopadnul dobře. Tracy stoupá nahoru jako divá za 25s jsem na úrovni viditelnosti VOP :wink:

Tož to srdečně blahopřeju! 8)
kroxigor

#146 Příspěvek od kroxigor »

Díky! Snad mi dlouho vydrží už se těším na letní podvečery a tiché plachtění nad krajinou :)
were
Kontaktovat uživatele:

#147 Příspěvek od were »

Tes se spis na odpoledne na peknou termiku :D
Nejlépe to nosí nad hlavou a ještě ke všemu směrem do slunce.
Nejlepší investice jsou peníze vyhozené do vzduchu.
Žádný učený ještě z nebe nespadl.
kroxigor

#148 Příspěvek od kroxigor »

were: To samozřejmě taky :wink:

Zkoušel jste někdo jak se Tracy chová za větru? Dá se s ní lítat tak do max 4-5m/s?
Možná debilní otázky, ale přeci jen se o ní bojím když už jsem ji pracně postavil.
were
Kontaktovat uživatele:

#149 Příspěvek od were »

Za me asi takhle - ja s Tracy lital na svahu i pri pomerne dost silnem vetru (rekl bych urcite 7m/s, mozna i vic, ne ze bych to mel v planu, proste se rozfoukalo, jinak s ni na svah chodim jen za mirnych podminek, a idealne kdyz je navic sance ze svahu hupsnout do nejake termiky) a jediny problem v tom vetru byl ji dostat dolu kvuli nemoznostii brzdit - jak clovek letel podel hrany a tlacil ji na pristani tak porad strasne zrychlovala, nakonec jsem se na to vykaslal a posadil ji dole pod svahem. Jinak obecne bych to za sebe shrnul - pokud to fouka nekde na louce bez turbulenci tak jsi omezeny akorat jeji pronikavosti, je tak stabilni ze nema problemy, pokud se to ale ruzne mele tak vzhledem k jeji line reakci na smerovku a absenci kridylek s tim obzvlast nizko nad zemi uz moc neudelas. Ja osobne myslim ze ty 5m/s jsou rozumna hranice, kdyz se to rozfouka vic tak to sice plavanim zleva doprava proti vetru ulitas ale neni duvod ji tim trapit
were
Kontaktovat uživatele:

#150 Příspěvek od were »

Jinak treba na gumicuk to chce aspon 3/ms, takze kdyby nejaky ten vitr nezvladala tak by jako cisty vetron byla absolutne na houby - a elektroverze ma vetsi plosne zatizeni, takze na tom ve vetru bude jeste lip - proste zvazit konkretni podminky v konkretnim miste
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“