AXN Floater-Jet (hobbycity.com)

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
sejvi
Kontaktovat uživatele:

#136 Příspěvek od sejvi »

Ja jsem dorazy nerezal a drzi to na magnetech perfektne. Je pravda ze ty magnety jsou KVALITNI, hluboke 4mm a dal jsem tam dva (viz foto). Sotva kridla jdou dat od sebe...
Super 3D flatform EPO | AXN Floater-Jet (prodáno) | Micro Cessna 781 | V-MAX TY901 | Mad Truck 4x4
4401
Kontaktovat uživatele:

#137 Příspěvek od 4401 »

On ale potřebuje dovážit letadlo a ne cpát další balast za těžiště.

Já na to šel svou cestou, zjistil chybu z výroby a nepoužil jsem hrubou sílu.

Používám malý neodymový magnet z motoru od Naka, má průřez jako sirka a funguje bezvadně. Zbytečně nezatěžuje letadlo navíc ve špatném místě.
Stewen

#138 Příspěvek od Stewen »

hmm, na dovyvazenie skor potrebujem nieco co mam doma, kupovat olovo sa mi nechce. vymyslel som ze skusim do cumaka vlozit 4-6 5korunovych minci, uvidime ako to pojde

zarezat do kridla ma ani nenapadlo :D ale zrejme to budem musiet urobit aby sa tam tie kable vosli. magnety dam az neskor. sejvi, mas ich z hobbycity, ci odkial?

a upevnenie baterky - normalne drbnut priamo na lipolku sekundak a suchy zips? plus dole do cumaku?
4401
Kontaktovat uživatele:

#139 Příspěvek od 4401 »

Díru do trupu ne do křídla 8O

Suchý zip se prodává se samolepkou.
Abu
Kontaktovat uživatele:

#140 Příspěvek od Abu »

4401 píše:Suchý zip se prodává se samolepkou.

A nebo se klidne vezme ten obycejny a prilepi se lepidlem. Treba vterinakem, nebo UHUporem, nebo treba epoxidem, jak je ctena libost :wink:

Taky jsem na prvni lipolku lepil drahy samolepici suchac koupeny u Pecky v pytlicku s napisem Graupner. Nez jsem zjistil, ze metraz z galanterie funguje stejne.
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
sejvi
Kontaktovat uživatele:

#141 Příspěvek od sejvi »

Magnety mam z http://www.dealextreme.com/products.dx/category.1105~search.magnet - kvalitou me prekvapily a jsou za dobry peniz.

Ja mam suchy zip bez samolepky. Do cumaku po cele delce jsem suchac prilepil sekundovym lepidlem a na kraj baterky jsem sekundovym lepidlem nalepil jen kousek cca 10x5mm. 3S baterka dobre drzi i bez suchace, ale tim kousickem na baterce si sichruji posuv baterky...
Super 3D flatform EPO | AXN Floater-Jet (prodáno) | Micro Cessna 781 | V-MAX TY901 | Mad Truck 4x4
Stewen

#142 Příspěvek od Stewen »

do trupu do kridla... proste vyrezem niekde dieru aby to sedelo :)

moj suchy zips z HC je bez samolepky, tak som ho dnes lepil sekundakom. objednaval som ten co odporucal sejvi niekde, ale to co mi doslo sa nanho vobec nepodoba. (no ale posielaj kvoli tomu cely balik aj s lietadlom do ciny naspat :))
toz to prilepim na lipolku a uvidime.
4401
Kontaktovat uživatele:

#143 Příspěvek od 4401 »

Stewen píše:hmm, na dovyvazenie skor potrebujem nieco co mam doma, kupovat olovo sa mi nechce. vymyslel som ze skusim do cumaka vlozit 4-6 5korunovych minci, uvidime ako to pojde

A jak s tím pořádně třískneš tak můžeš říct, že se ti rozkutálely peníze :)
Stewen

#144 Příspěvek od Stewen »

myslis ze kupim ten kus olova do cumaka za 30 czk?
je to paradox, ale mozno dat tam priamo peniaze je najlacnejsie :D
4401
Kontaktovat uživatele:

#145 Příspěvek od 4401 »

Zeptej se v servisech a uvidíš. Já jsem koupil dva pásky za 68.

Dát tam můžeš co chceš, ale ať to nezabírá moc místa.

Zkus třeba zlato, to je těžší než olovo :D
M4rek

#146 Příspěvek od M4rek »

zdravim,

rozmyslam o kupe tohoto lietadla a tak ma zaujima jedna vec. Daju sa niekde nato kupit nahradne diely ako su kridla, trup atd.. ?
Multiplex EasyCub l HITEC Optic 6 Sport
sejvi
Kontaktovat uživatele:

#147 Příspěvek od sejvi »

to M4rek: Zatim nahradni dily na toto letadlo nejsou. Je to novinka z ledna 2009, predpokladam ze casem bude mozne objednat z Hobbycity samostatne trup, kridla atd. Staci prubezne sledovat Hobbycity zda uz nejsou nahradni dily na AXN Floater-Jet.
Jako zacatecnik jsem pri prvnich letech s nim poradne prastil a vse jde jednoduse opravit purexem popripade sekundovym lepidlem. Dokonce se mi zda ze ted lita lepe kdyz je potluceny nez uplne novy. :wink: Nebo ze by jsem se uz poradne naucil litat? :lol: Neni problem v plne rychlosti prolitnou fotbalovou brankou, letet vzhuru nohama, atd.
M4rek

#148 Příspěvek od M4rek »

OK, tak si ho objednam, snad bude fakt stacit lepenie. Lebo predpokladam, ze nieco zlomim :lol:

/ tak asi nakoniec neobjednam :lol:
Multiplex EasyCub l HITEC Optic 6 Sport
carlos46
Kontaktovat uživatele:

#149 Příspěvek od carlos46 »

Kluci prosím Vás o radu. Asi v půlce tohoto vlákna jsem narazil na zajímavou věcičku, která spoří čas při nabíjení dvou baterek najednou a kterou tady někdo myslím má.

Obrázek

Rád bych se zaptal zda k tomu ještě něco potřebuji. Z toho obrázku to není úplně dobře poznat. Nevidím kam se připojují baterie. Jsou nějaké konektory v té bužírce u přípojky k balancéru? Vidím jen jeden přípoj, který dle mého názoru vede už rovnou do nabíječky.

Děkuji...
4401
Kontaktovat uživatele:

#150 Příspěvek od 4401 »

Ahoj, do toho dvojitého bílého konektoru zapojíš jednotlivé baterky, nabíječku do T-konektoru (dean T) a bílý dáš taky do nabíječky.

Nastavíš nabíjení 6S, ampéry (já mám 5A max z nabíječky) a nabíjíš.
Musíš mít stejnou kapacitu, jinak se ti nabijí obě stejně na nižší kapacitu z těch dvou.
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“