Autopilot do éra...

Přijímače, serva, regulátory, BEC, palubní napájení, ale i telemetrie
Zpráva
Autor
lastfever

#16 Příspěvek od lastfever »

Jinak s tim modelem. idealni by byl asi nejaky hornoplosnik typu piper nebo cessna. Ale zase by to chtelo udelat neco vetsiho, na tech anglickych strankach je jeden UAV polystyrenovy model, kde je videt, ze to ma prostorny trup pro veskere vybaveni. Osobne bych neco takoveho asi taky vyrobil. naklady asi nebudou tak velke a kridlo se taky necha z polystyrenu nejake vyriznout. Myslim ze by mozna nebylo spatne mit ho velikosti tak kolem 2m a vice, aby byl ze zeme pri zaletavani dobre videt.
Pepe_Lopez
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Pepe_Lopez »

Koukal jsem že tam mají i EasyStara - koneckonců místa má v trupu poměrně dost.
Jediný (i když mě to nepřekvapuje a pokud nehledám špatně) je, že jsem zatím u nikoho nezachytil autonomní řešení (pokud vynechám tu vzducholoď). Všichni to krmí datama přes noťas ze země. S tím Xbee Pro s 5dBi anténpu to vypadá dost dobře, udávají dosah 15 mil ve volném terénu.
I pád je druh přistání .... když tak o tom přemýšlím ... ... přistál já jsem někdy vůbec normálně?Můj hangárOptic 6 Sport - 40 MHz/50 kanál, Optic 6 - Assan // 40 MHz/50 kanál
lastfever

#18 Příspěvek od lastfever »

Njn, skoda ze nejsme z FELu, tam by mozna dokazali neco naprogramovat a vytvorit. Jediny kdy jsem videl to autonomni rizeni bylo na tom autopilotu co mame ve skole. ale jak sem psal cca 100k je moc. Nicmene sem mel tu moznost podivat se na UAV Sojka 3 a jeste Mantha co pouziva ACR, kdyz je meli u nas ve skole a pak jeste na LKKB na exkurzi. Jenze to je trosku jina kategorie. Nicmene by stacilo asi udelat nejakou pridavnou pamet k tomu procesoru a do promennych na zemi nasypat souradnice kam ma letet. Jinak kdyby bylo nejhur a neco bylo potreba, tak bych se eventualne mohl zkusit poptat na FELu CVUT na katedre mericich pristroju, tam tusim delaji avioniku i pro velka letadla a chlubi se spolupraci na vyse zminenych modelech.
hladas94
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od hladas94 »

Jelikož není moc peněz (nějaký 2.4GHz datový přenos), budu se snažit udělat éro co nejvíce autonomní, dávám dohromady myšlenky, vzlet, let, přistání.

GPS bude hrát roli (dle mě v této aplikaci) jen pro zjištění "přibližné" polohy.

Větší roli tu budou hrát ultrazvukové snímače vzdálenosti...

Jinak, jednotlivé prvky navigace, ovládání atd budu ovládat pomocí dalších uKontrolérů, výstup půjde do hlavního třebas ve 3 či 4 v TTL úrovních, aby věděl, co má dělat (razantní změny), jednotlivé prvky budou propojené a navzájem předávat získané informace a pohyby servy a řízení motoru bude ovládat hlavní uC.

Ještě bych musel vymyslet nouzový systém. :)

Toť má myšlenka...
Odpovědět

Zpět na „Palubní elektronika“