Nine Eagles Free Spirit - zkušenosti?

Vrtulníky do velikosti 450
Odpovědět
Zpráva
Autor
Jetson
Kontaktovat uživatele:

#121 Příspěvek od Jetson »

Rotvík píše:Už vím proč nemáš Kestrela :D ,ta jeho zadní část je snad lisovaná z mlhy.Dvakrát venku,dvakrát ,,zakopnutí " o hrbol na trávníku a lehké převrácení a dvakrát na molekuly :roll: :)

Xkrát venku a nic. To mi napiš, co děláš s tou Walkerou. když Tě Kestrel takhle zlobí... :wink:
off
Kontaktovat uživatele:

#122 Příspěvek od off »

JM píše:Jestlipak se mu to chudákovi zahojí :wink:

Jasně že zahojí :-) - už se stalo, dorůstá jak žížala :-)

Obrázek
Padouch

#123 Příspěvek od Padouch »

tak jsem jeho stastnym majitelem ale on neni stastny uz to odnesla vrtule opravdu mi to nejde. asi bych si mnel nekde sehnat simulator. a je normalni ze kdyz ho chci dostat do vzduchu tak kdyz mu pridam (jeste neni nad zemi) ze se toci k jedne strane?
scaly

#124 Příspěvek od scaly »

zkus vytrimovat na vysílači :D
off
Kontaktovat uživatele:

#125 Příspěvek od off »

Ahoj, doporučuju především vyhrát si s nastavením řídící jednotky tak, aby se ve visu s trimem uprostřed netočil (zisk) a ocas nekmital (cistivost). Bacha, oba čudlíky spolu souvisí, pohneš jedním, musíš doštelovat i druhej.

Dělám to tak, že ho postavím na dlaň a pomaličku přidávám plyn, až se vznese. Když někam putuje, ta ho lapnu a pokračuju v seřizování. Když se přestane točit (ale to je potřeba podle stavu baterek pak stejně dohánět trimem nebo kniplem), tak seřídím "cykliku" aby nejezdil moc do stran nebo dopředu dozadu.

Jinak tendenci pootočit se při startu bude mít stejně, chce to vychytat koordinaci rukou a hlavně nebát se odstartovat trochu razantněji a vyskočit hned trochu výš - těsně nad zemí bude jančit vždycky na vzduchovém polštáři (proto ho seřizuju na ruce, ne na zemi).
JM

#126 Příspěvek od JM »

Padouch píše:tak jsem jeho stastnym majitelem ale on neni stastny uz to odnesla vrtule opravdu mi to nejde. asi bych si mnel nekde sehnat simulator. a je normalni ze kdyz ho chci dostat do vzduchu tak kdyz mu pridam (jeste neni nad zemi) ze se toci k jedne strane?

Jo, s tím simulátorem máš pravdu. A pokud nemáš po ruce někoho zkušenějšího, je ten simulátor skoro nutnost...
Jetson
Kontaktovat uživatele:

#127 Příspěvek od Jetson »

Tak jsem konečně s Kestrelem taky bouchnul o zem. Docela mne dostalo, že je hooodně v čudu předek na který to šlo z metru, ale hlavně i zadek, který nehavaroval vůbec a motor byl vypnutý (přimotaly se mi do pokoje děti a dost jsem se leknul, takže jsem ho v metru vypnul a následoval pád). Pevnost dost připomíná skořápku z vajíček.

Ale aspoň je důvod na to sáhnout. Tak prosím pro lamu popis co vše a jak potůnit a čím nahradit na kapotáži a draku.
Rotvík

#128 Příspěvek od Rotvík »

Jetson píše:Xkrát venku a nic. To mi napiš, co děláš s tou Walkerou. když Tě Kestrel takhle zlobí... :wink:

Walkera je pohodový ,,tank " :) jedinou havárku jsem s ní měl loni a to rozstřelený list hl. rotoru. Kestrel nezlobí,v interiéru lítá jedna radost.Jen jsem neměl štěstí venku na bezvětří,a přistával jsem do trávy která není úplně rovná.Teď naposledy jsem šel ven mezi baráky brzy ráno kdy byla obloha jako vymetená a ani list se nehnul.Při třetím letu,respektive přistávání najednou fouklo a Kestrel ,,zakopl" o hrbol.No a zase se pylon ohnul a vrtulka ho spolehlivě přesekla.Hned z toho odletí několik kousků a mám co lepit.Chce to někam na volnější prostor,zatím není čas.
JM

#129 Příspěvek od JM »

off píše:
JM píše:Jestlipak se mu to chudákovi zahojí :wink:

Jasně že zahojí :-) - už se stalo, dorůstá jak žížala :-)

Tak to gratuluju :lol:
A už jsi taky zkracoval tyčku stabilizátoru, když máš ten stříd'ák? Zatím jsem nikde nevyčet o kolik to zkrácení má bejt...
Rotvík

#130 Příspěvek od Rotvík »

Jetson píše:Tak jsem konečně s Kestrelem taky bouchnul o zem. Docela mne dostalo, že je hooodně v čudu předek na který to šlo z metru, ale hlavně i zadek, který nehavaroval vůbec . Pevnost dost připomíná skořápku z vajíček.

Předek u mě přežil zatím všechno a popravdě by mi až tak nevadil protože chci na Kestrela kapotáž LOH-6 (obrázek u nicku).Takže kopyto na předek mám hotové už nějaký ten měsíc a i vylisované kabinky.Zatím jsou průhledné a nenastříkané.Jelikož mám ,,Louče" ,, v oku " tak mi po vylisování něco nesedělo a když jsem začal podle kitu od Italeri měřit a počítat tak jsem zjistil že by měla být o nějaký ten milimetr delší a tudíž malinko jinou křivku.Zběžným pohledem to není poznat ale kdo ten mixér zná tak si toho po chvilce všimne.Nechápu jak jsem to mohl nevidět když jsem sochal kopyto.Takže budu kopyto ještě upravovat ale před tím asi budu muset udělat formu na zadek,ta se bude možná hodit víc :) .Nebo vymyslet nějaké ,,pancéřování " :D :D
off
Kontaktovat uživatele:

#131 Příspěvek od off »

JM píše:A už jsi taky zkracoval tyčku stabilizátoru, když máš ten stříd'ák? Zatím jsem nikde nevyčet o kolik to zkrácení má bejt...

Já ji zkrátil tak, že jsem uštípnul symetricky celý původní "oblouk", tj. cca o 1 cm. Zatím jsem ale neměl moc možností vyzkoušet, co to vlastně přesně udělá, doma visí stejně stabilně jako před tím, venku je zatím hnusno...
Padouch

#132 Příspěvek od Padouch »

to off hele muzes mi na sebe dat icq nebo jabber icq je 303-293-782 a jabber p4douch@jabber.cz diky potreboval bych poradit

a jeste nejakej dobrej simulator sezenu kde?
off
Kontaktovat uživatele:

#133 Příspěvek od off »

Padouch píše:...a jeste nejakej dobrej simulator sezenu kde?

V krámě se simulátorama. A nebo zkus http://www.rcmania.cz/modules.php?name=Forums&file=viewforum&f=17 a nebo http://www.google.cz
Jinak jestli otázka měla znít "Kdo mi vypáli sim zadara" tak tohle je špatné fórum. Ale dobrá zpráva - simulátor jménem FMS je zadarmo legálně. Nevím, jestli je DOBREJ, ale většinou funguje a pro začátek stačí až až.
Padouch

#134 Příspěvek od Padouch »

hele mam dotaz jak mas uchyceny ten zadni motorek? mne porad pada tak asi budu muset koupit novou ocasni sadu(jsou v ni i ty 2 kridelka?)
off
Kontaktovat uživatele:

#135 Příspěvek od off »

Padouch píše:hele mam dotaz jak mas uchyceny ten zadni motorek?

Hele mam dotaz - nechces si precist aspont tohle vlakno pekne od zacatku do konce? Je tu devet stran postrehu k FS, myslim, ze by Ti to mohlo pomoct a nam taky. Konkretne ten motorek je na str. 1 i s obrazkama, to bys mohl dat.

Padouch píše:asi budu muset koupit novou ocasni sadu(jsou v ni i ty 2 kridelka?)

Nejsou - viz obr. www.rczona.cz. Ale na druhou stranu tam k nicemu nejsou, tak bych je neresil.
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“