Montáž JETI DUPLEX/EVO9 č.-2

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Zpráva
Autor
zdzd

#31 Příspěvek od zdzd »

Nakadah píše:Spis me stale udivuji lide, kteri se do bastliru obouvaji. Ze jim to stoji za to, neustale se opakovat. A o Zdenka Zvedelika mam vzdy strach, aby si vzal vcas nitrak na srdce a neflaklo to s nim. Nak

O mě se vůbec nestrachuj, já jsem klidný.

Ale udivují mě lidé, kteří bastlí ujeté hybridy. Že jim stojí zato, neustále se opakovat. A ještě se s tím pochlubí na netu. To je jako chválit s ukradeným softwarem. Jednoho dne se semele průser, hoši na ČTÚ zavětří, objevi Google a bude veselo.
JENDA01

#32 Příspěvek od JENDA01 »

pastyrik píše:je pravda, ze montaz Jetiboxu na vysilaci vypada vzdy jako nejaky vyrustek a pokud Jeti neprijde s novym Jetiboxem tak to asi lepsi nebude. ale (myslim ze to tady jiz nekdy nekde probehlo) - zrovinka Multiplex ma co se tyce Jetiboxu napr. tuto moznost :

http://www.youtube.com/watch?v=vj0IFJwv ... re=related

nestoji toto, Jendo01, za vyzkouseni a podeleni se s ostatnimi?

Ahoj,
tuto variatu jsem viděl a konzultoval jsem ji s jedním elektroinženýrem který se elektronikou živý rc soupravy stavěl a aktivně modelaří 30let.
Nejde o realizaci samotnou, ale já jsem se rozhodl jít cestou minimalistického zásahu do stávající rc elektroniky.Komentovat moudra
-zdzd- opravdu nebudu jak jsem si všimnul tak mu nestačí jen jeden web
rozdává moudra i na sousedním.Je to jako poslouchat kolovrátek.Toto řešení beru jako dočasné než se to
na této frekvenci usadí a vyřeší.( Typuji že do 2 let tady bude modelářské pásmo.) Ta firma která nám pomáhá svými produkty vyrábět tyto -hybridy- jak jsem slyšel (ale je to jedna bába povídala) začala spolupracovat s Multiplexem. Tak uvidíme.( A je taky zajímavé že všechny tyto -hybridy- pocházejí ze zahraničí a oficálně se tím živý i některé firmy). .Nechtěl bych tady vyvolávat nějakou histerii.
Od toho jsou tady jiní borci.
s pozdravem
Jenda
Kraliczech

#33 Příspěvek od Kraliczech »

JENDA01 píše:
pastyrik píše:

Nejde o realizaci samotnou, ale já jsem se rozhodl jít cestou minimalistického zásahu do stávající rc elektroniky.

Ta firma která nám pomáhá svými produkty vyrábět tyto -hybridy- jak jsem slyšel (ale je to jedna bába povídala) začala spolupracovat s Multiplexem.
s pozdravem
Jenda

Zdravím,
jako spokojený uživatel stejného EVOa se nebudu ptát JAK, ale spíše by mě zajímalo "PROČ"
K tomu JAK bych jen řekl, že se mi to moc také nelíbí, ALE zase na druhou stranu, ono moc možností, jak tu pixlu upevnit také není, takže to beru spíše pozitivně, snaha se cení.
Abych byl ale konkretní, chtěl bych vědět ono PROČ. Respektive, také jsem uvažoval nad wifi Jeti, nicméně chci plnou kompatibilitu s mým MPX, tj. i zpětně. Tudíž jsem se rozhodl počkat na inzerovaný origoš 2.4GHz moduly od MPX. Moje otázka je prostá - co tě vedlo k tomu, vydat se tímto směrem, když MPX 2.4GHz je na spadnutí? Co tě vedlo k tomu, když píšeš " jít cestou minimálního zásahu " takhle rozkuchat ( bez urážky ) takhle krásný rádio :lol: . Díky za odpověď.
Btw ten uvedený link na youtube... není to fake?
ROYAL EVO 9 M-LINK
FW-190,Transall
HDX300 Aristo mod,Trex450PRO, HDX450SEV3, Trex500FBL, GAUI250FBL
JENDA01

#34 Příspěvek od JENDA01 »

Ahoj,
to je několik otázek najednou.
1. Jeti jsem zvolil když ještě nebylo jasné zda multiplex do 2,4 GHz půjde.Chtěl jsem také systém který bude mít dobré servisní zázemí.
Nemyslím jenom z hlediska kvality ale také dostupnosti a možnosti komunikovat.Tím nechci říct že servis MULTIPLEXU z hlediska kvality se těmto představám vymyká.Ale horší je to s dostupností a možností komunikace.(nejsem žádnej cizojazyčný virtuoz)

2.Výběr tohoto systému (JETI DUPLEX) jsem zvolil protože ten jediný měl v té době prokazatelnu obousměrnou komunikaci.A v praxi jsem se přesvědčil o její užitečnosti.

3.I přes výhrady které tady na foru byly propíraný ze všech stran tak ho
považuji za plnohodnotný z hlediska užívání. Není to žádná méněcenná náhražka.A vzhledem k tomu že jak už jsem se zmínil na jiném místě
tak JETI s MULTIPLEXEM něco ( -kujou-) tak uvidíme. Možná nás něčím překvapí.

4.Co se týká té mojí montáže. Rozumím tomu že to někoho nadzvedlo ze židle.Je mi jasné že jsou mezi námi lidé kteří to svoje nádobíčku ukládají
do -vatičky-. To prosím neber jako výsměch těchto lidí.Jsou tak stavěný mají na to plné právo.Já prostě nejsem takový instrumentální typ.
Pro mě je vysílačka nástroj k provozování mého koníčka.Já zase raději upřednostňuji praktičnost. A co se týká toho -brutálního zásahu - :lol: do elektroniky tak to nebude tak horké. Já jsem si akorát vytahnul ze stávajícího konektoru kabeláž pro nový externí konektor.Tak že funkční
elektroniky jako takové jsem se ani nedotknul. To bylo také mým cílem.

s pozdravem
Jenda
Kraliczech

#35 Příspěvek od Kraliczech »

ad 1.
To jistě chápu, já čekám už skoro rok, v té době začal MPX stahovat vysílače a v té době to bylo již skoro jisté

ad 2.jen nechápu, proč jsi nepoužil Duplex TU. Dá se sehnat parádní konektor, který se nasadí místo stávajícího modulu. Anténka se nechá vyvést pak kdekoli. To byla asi má jediná výhrada k otázce provedení.

ad 3.To, že spolu něco "kujou" slyším prvně, nicméně, kdyby to dopadlo, bylo by to skvělé - resp. líbí se mi více přijímačová řada JETI, než MPX. O cenách nemluvě. S tím plnohodnotným řešením... mě na spojení MPX TX a JETI modulu odradilo pouze to, že nebyla cesta jak zajistit, aby TX ten modul "viděl" a zobrazoval údaje na displayi, což u nového řešení funguje na 100%. BTW nechal jsi si nahrát nový firmware?

ad 4.Rozumím, o elektronice jsem nic nepsal, je mi celkem jasné, jak jsi to napojil, spíše jsem měl na mysli tu kosmetiku :) - jednoduše řečeno, mě by se to nevlezlo do pultu, což by byl pro mě problém, proto bych volil interní variantu

neber to jako kritiku, jen jsem byl zvědavý, jak jsi se vydal právě touto cestou :twisted:
ROYAL EVO 9 M-LINK
FW-190,Transall
HDX300 Aristo mod,Trex450PRO, HDX450SEV3, Trex500FBL, GAUI250FBL
j3nda
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od j3nda »

ted me tak napada nesel by ten vf modul zabudovat primo do toho obludne velkeho jetiboxu? pak uz by se to dalo propojit pomoci ucitelskeho konektoru a zadnych zasahu do vysilace by ani nebylo treba...

cele by se to dalo pripevnit napriklad k tomu uchu na noseni vysilace a bylo by to demontovatelne a zcela legalni
JENDA01

#37 Příspěvek od JENDA01 »

j3nda píše:ted me tak napada nesel by ten vf modul zabudovat primo do toho obludne velkeho jetiboxu? pak uz by se to dalo propojit pomoci ucitelskeho konektoru a zadnych zasahu do vysilace by ani nebylo treba...

cele by se to dalo pripevnit napriklad k tomu uchu na noseni vysilace a bylo by to demontovatelne a zcela legalni

Ahoj,
ten extérní konektor jsem tam dal aby nic nečouhalo z vnějšku (původní řešení):

http://jenda01.rajce.idnes.cz/EVO9_2%2C ... TI_DUPLEX/

a rovněž proto že konektor který jsem tam nainstaloval je kvalitnější tudíž bezpečnější. Nic z venčí nekouká. Dovnitř jsem to nedal protože ještě používám FM a to by asi nešlo pokud bych nechtěl vnitřek vysílačky
-zahustit- další elektronikou.A o té legálnosti.Viděl jsem z ofic. sevisů
instalaci těchto modulů které taky nebyly košer. Tak že babo raď. Mě šlo
o spolehlivost a nekomplikovanost řěšení(žádné diskutabilní přepínače).
Takto je to jednoznačné. Připojený konektor odstaví stávající FM modul
což vysílačka jednoznačně signalizuje -NOTE- NO RF a nebliká ledka. viz.FOTO. Nebo naopak vysazením konektoru vysílačka signalizuje blikáním ledky tedy provoz na FM.

Jenda
coro

#38 Příspěvek od coro »

Je to funkčné a pekne urobené, prečo nie.. Robili si tak už dávno FASST pre EVO. Len ten konektor a uchytenie musí byť spoľahlivé.. Najviac by som sa bál o anténu, je možno najviac namáhanou časťou a ak sa preruší / poškodí tak že nie je trvale spoľahlivo spojené, spojenie v anténe na jej konektor, nepríjemne to padá. Anténu by to chcelo mať fixnú, bez kĺbu a hlavne bez kolienka kde sa točí.
EVO je citlivé na rušenie zvoniacim mobilom aj v originále, neskúšal si čo to urobí takto keď ide signál externe?

Čakám kedy bude originál MPX 2.4, nie že by som sa hrnul do jeho kupovania (zatiaľ je drahšie a zároveň doteraz žiadna firma nemala 2.4 na prvý pokus úplne bezchybne), ale budem sa tešiť že niekto pozrie ako je urobená spätná komunikácia rf modulu s tx a ako treba skonvertovať data aby samotné evo slúžilo ako JetiBox. Ak by tomu nebránila licenčná politika a názory obchodného oddelenia, bolo by super môcť kúpiť "native" Jeti TM modul pre EVO, ale zrejme sa s tým rátať nedá, preto sa bastleniu nevyhneme.
Osobne mám v pláne urobiť si JetiBox, ktorý buď bude využívať I2C displej ako má EagleTree - samotný displej, tenký a bez obalu, len na 4-dráte, ešte asi druhá časť bude kúsok plošáku s maličkými tlačítkami, nebude to tak zavadzať ako celá krabička JetiBox. Zatiaľ mám JetiBox v kufri a pri lietaní ho nepotrebujem - Mui cez TU zapípa keď treba, viac mi nechýba a je to tak super. Čítať displej za letu nie je ideálne a už len pohľad na stopky bol predtým pre mňa nepríjemnou povinnosťou..
j3nda
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od j3nda »

JENDA01 píše:
j3nda píše:ted me tak napada nesel by ten vf modul zabudovat primo do toho obludne velkeho jetiboxu? pak uz by se to dalo propojit pomoci ucitelskeho konektoru a zadnych zasahu do vysilace by ani nebylo treba...

Ahoj,
ten extérní konektor jsem tam dal aby nic nečouhalo z vnějšku (původní řešení):

http://jenda01.rajce.idnes.cz/EVO9_2%2C ... TI_DUPLEX/

a rovněž proto že konektor který jsem tam nainstaloval je kvalitnější tudíž bezpečnější. Nic z venčí nekouká. Dovnitř jsem to nedal protože ještě používám FM a to by asi nešlo pokud bych nechtěl vnitřek vysílačky
-zahustit- další elektronikou.A o té legálnosti.Viděl jsem z ofic. sevisů
instalaci těchto modulů které taky nebyly košer. Tak že babo raď. Mě šlo
o spolehlivost a nekomplikovanost řěšení(žádné diskutabilní přepínače).
Takto je to jednoznačné. Připojený konektor odstaví stávající FM modul
což vysílačka jednoznačně signalizuje -NOTE- NO RF a nebliká ledka. viz.FOTO. Nebo naopak vysazením konektoru vysílačka signalizuje blikáním ledky tedy provoz na FM.

Jenda

ale ja myslel misto montovani vf modulu do vysilace, namontovat ho primo do jetiboxu - je tak velkej, ze si myslim, ze misto by se v nem mozna naslo a pak by se to pripojilo pres ucitelskej konektor, kde je jak napajeci napeti, tak zdroj ppm signalu, tak vypinani 35Mhz modulu - tim by ubyla jedna krabicka - byl by z toho takovej 2,4GHz Jetibox vse v jednom a cele by se to pak mohlo pridelat treba na to kovove ucho na noseni/ochranu vysilace

tim by ses i vyhnul jakemukoliv zasahu do vysilace - zkratka pripojis jedes na 2,4GHz, odpojis jedes na 35MHz
JENDA01

#40 Příspěvek od JENDA01 »

Ahoj,
je to sice zajímavé řešení ale v praxi nepoužitelné.
Modul TU by se do jeti boxu skutečně nevešel.

Jenda
j3nda
Kontaktovat uživatele:

#41 Příspěvek od j3nda »

tak leda dat jetiboxu novou fesnou krabicku
JENDA01

#42 Příspěvek od JENDA01 »

Ahoj ,
věřmi nebo ne já o tom modulu co je ve spod vysílačky vůbec nevím.
Naprosto nepřekáží. Když si vezmeš tvarování některých čistokrevných palcových vysílačů tak mají v zadní části v místě uložení VF- modulu také různé výstupky a nejsou na překážku. TU -obludnost- :lol: dělá ten jeti box. Ale někdy účel světí prostředky. Tak to prostě je.

Někdy hol člověk musí z toho estetična slevit.
Jinak bez toho jeti boxu je to normální vysílač bez nějakých extravagancí.

http://jenda01.rajce.idnes.cz/JETI_DUPL ... JETI_BOXU/

Jenda
j3nda
Kontaktovat uživatele:

#43 Příspěvek od j3nda »

to ja ti verim, me by to asi taky nevadilo - spis sjem si rikal jak to udelat tak aby toho kolem bylo co nejmin, skoda ze to do toho jetiboxu nejde nacpat

ja bych to potreboval nacpat do cockpitu sx tam je mista jeste min
JENDA01

#44 Příspěvek od JENDA01 »

[quote="coro"]Je to funkčné a pekne urobené, prečo nie.. Robili si tak už dávno FASST pre EVO. Len ten konektor a uchytenie musí byť spoľahlivé.. Najviac by som sa bál o anténu, je možno najviac namáhanou časťou a ak sa preruší / poškodí tak že nie je trvale spoľahlivo spojené, spojenie v anténe na jej konektor, nepríjemne to padá. Anténu by to chcelo mať fixnú, bez kĺbu a hlavne bez kolienka kde sa točí.
EVO je citlivé na rušenie zvoniacim mobilom aj v originále, neskúšal si čo to urobí takto keď ide signál externe?

Ahoj,
k té anténě. Nad tím jsem taky laboroval než jsem to udělal tak jak to je.
Vtip je v tom že je v místě kde:
1.nepřekáží v provozu
2.je méně zranitelnější něž klasické antény které jsou na výměných modulech palcových vysílaček (kde to kolínko čouhá dolu tedy směrem do
země.)
3.není potřeba další manipulace s anténou -je v provozní poloze i když mám vysílačku v přepravním kufříku:

http://jenda01.rajce.idnes.cz/KUFRIK_NA ... CKU/#album
4.výhodnější poloha co se týká prvozního spojení (není utopená pod vysílačkou)

Co se týka toho telefonu.Jelikož používám montérky- lacláče- mám telefon v klokaní kapse tak to k vysílačce nemá daleko.
A občas si zapomenu vypnout telefon :roll: tak je to nechtěně prověřený praxí. Zatím se nic nestalo. Ale nedoporučuji to -škádlit-.
Měl jsem vysílačku na UPGRADE v servisu včetně prohlídky a mám takový dojem že na desce elektroniky přibylo nějaké stínění.Rozhodně si už dávám většího bacha.

s pozdravem
Jenda
coro

#45 Příspěvek od coro »

nad procesorom je na 3 drátkoch naletovaný kúsok plošáku, medenou vrstvou nahor. Ja som to tam mal už v originále z minulého storočia, ale potom to tam nedávali. No a teraz už zase :-).
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“