Aby těch modelářských kategorií nebylo zbytečně moc. Když se to dotýká modelaření, ale nenašli jste zde specializované fórum. Taková témata vložte sem.
ro.bo píše:Popíšem môj doterajší postup. Prišiel doporučený list v ktorom mi dali na vedomie že mám na colnici balík v prípade že sa nedostavím osobne pre viac info mám volať na čísla ktoré sú uvedené. Na prvé som volal 17 krát neúspešne. Na druhé sa mi podarilo dovolať na 27 krát. Dohodli sme sa že mám poslať mail v ktorom uvediem rvalé bydlisko telefónne číslo mail číslo objednávky popis objednávky čo sa v balíku nachádza a na čo to slúži a naskenovanú faktúru bankového výpisu. Všetko som urobil ako sme sa dohodli po dvoch dňoch som volal znovu či je všetko v pohode, dovolal som asi na 3X čo som považoval za úspech dnešného dňa. Mail čo som odoslal nenašli tak som sa informoval či nemôže byť problém v tom že mail mal 7 Mb bolo mi povedané že to mám zmenšiť a poslať ešte raz, zmenšil som to na 350 kb a odoslal ešte raz zároveň mi dali ďalšie číslo na poštu kde mám zavolať či to tam ešte je alebo už to odišlo zatiaľ iba volám volám volám a nemôžem sa tam dovolať. Toto sú moje doterajšie skúsenosti čo bude ďalej neviem v prípade zmeny dám vedieť.
No páni ja mám v Blave na colnoci balik za 370 doláčov aj s poštovným a keď to tu čitam tak mi je z toho zle.V piatok mi prišla doporučenka aj s tými udajmi a tel číslami .No ale ak je možné popíšte tu aj ďalší postup ak niečo zistíte vrátane tých mailových adries na colnicu až sa s tým netrápim ja aj ostatní kolegovia. PS :bude stačiť ak namiesto bankového výpisu (chodia mi 1x ročne) pošlem oskenovanú obrazovku z internet bankingu kde mám zápis o transakcii alebo aj mail z Pay Palu? Vďaka za info.
Minitornado-elektro na predajTomahawk-svah, nepoužívaný na predajFW 190-elektro LM model
ro.bo píše:Popíšem môj doterajší postup. Prišiel doporučený list v ktorom mi dali na vedomie že mám na colnici balík v prípade že sa nedostavím osobne pre viac info mám volať na čísla ktoré sú uvedené. Na prvé som volal 17 krát neúspešne. Na druhé sa mi podarilo dovolať na 27 krát. Dohodli sme sa že mám poslať mail v ktorom uvediem rvalé bydlisko telefónne číslo mail číslo objednávky popis objednávky čo sa v balíku nachádza a na čo to slúži a naskenovanú faktúru bankového výpisu. Všetko som urobil ako sme sa dohodli po dvoch dňoch som volal znovu či je všetko v pohode, dovolal som asi na 3X čo som považoval za úspech dnešného dňa. Mail čo som odoslal nenašli tak som sa informoval či nemôže byť problém v tom že mail mal 7 Mb bolo mi povedané že to mám zmenšiť a poslať ešte raz, zmenšil som to na 350 kb a odoslal ešte raz zároveň mi dali ďalšie číslo na poštu kde mám zavolať či to tam ešte je alebo už to odišlo zatiaľ iba volám volám volám a nemôžem sa tam dovolať. Toto sú moje doterajšie skúsenosti čo bude ďalej neviem v prípade zmeny dám vedieť.
No páni ja mám v Blave na colnoci balik za 370 doláčov aj s poštovným a keď to tu čitam tak mi je z toho zle.V piatok mi prišla doporučenka aj s tými udajmi a tel číslami .No ale ak je možné popíšte tu aj ďalší postup ak niečo zistíte vrátane tých mailových adries na colnicu až sa s tým netrápim ja aj ostatní kolegovia. PS :bude stačiť ak namiesto bankového výpisu (chodia mi 1x ročne) pošlem oskenovanú obrazovku z internet bankingu kde mám zápis o transakcii alebo aj mail z Pay Palu? Vďaka za info.[/quote
nazdar ja som hladal ten email ale nemam ho asi zmazany zavolaj rano pred 9,00 kym sa kyvu lebo potom asi nedvihaju a pytaj si email na odoslanie kopie volaj na colnicu nie postu ...
stiahni si do wordu stranku z platby pay pal alebo vypis z internet banking ...a potom si to vloz do prilohy emaailu a oznac velkym pismom kopia o platbe a podobne a posli na email co ti nadiktuju . spytaj sa aj na clo povedia ti zhruba na tu sumu co to bude stat aby si neskoncil na kardiologii na kysliku
A HLVAVNE KONTAKTOVAT COLNICU PRVU !!PLATI SA AJ NEJAKE PARKOVNE ZA BALIK AK UBEHNE NIEKOKO DNI Z KAZDEHO OMESKANEHO DNA ...ALE PRVE VOLAT COLNICU NIE POSTU AKO JE NA PAPIEROCH CO PRIDU JE TO TO CISLO NIZSIE INAK POVEDANE DOLE
Vďaka za info normálne mi stúpa adrenalín ked si na to spomeniemčo ma s tými úradníkmi čaka. A len tak predbežne Rc model je hračka aké clo možem očakávať?
Minitornado-elektro na predajTomahawk-svah, nepoužívaný na predajFW 190-elektro LM model
Clo je asi zanedbateľné, neviem koľko je na hračky a či vôbec nejaké, na priemyselné výrobky bolo 2%.. Podstatná je 19% DPH na všetko vrátane poštovného. (ak sa nedá rozlíšiť aká časť ceny poštovného je za cestu po EU, to by sa odrátalo).
Včera som sa zas venoval balíku na colnici zavolal som na počudovanie som sa dovolal na 2X bolo mi povedané že je to už hotové a odoslané, dnes balík dorazil bol som si ho prevziať na pošte k balíku bola priložená zloženka na ktorej bola vyčíslená DPH ktorú som zaplatil a spokojne odišiel domov. Pevne verím že ten chaos okolo toho čoskoro skončí a nabudúce to už bude v pohode.
Naposledy upravil(a) ro.bo dne úte 21.04.2009 13:23, celkem upraveno 1 x.
jackboy píše:A HLVAVNE KONTAKTOVAT COLNICU PRVU !!PLATI SA AJ NEJAKE PARKOVNE ZA BALIK AK UBEHNE NIEKOKO DNI Z KAZDEHO OMESKANEHO DNA ...ALE PRVE VOLAT COLNICU NIE POSTU AKO JE NA PAPIEROCH CO PRIDU JE TO TO CISLO NIZSIE INAK POVEDANE DOLE
Parkovné sa platí po 9 dňoch 5sk/deň Ak to nedoložíš do 20 dní tak to odošlú na adresu odosielateľa.
V pondelok som ráno zavolal na colnicu tiež som sa dovolal na 2x. Nadiktovali mi mail poslal som údaje k balíku a dnes v stredu som pozrel na mail track na stránke čínskej pošty a tam je že už je to colne odbavené a na ceste ku mne.Zaujímavé je že na stránke slovenskej pošty je, že balík je stále na colnici. Takže zajtra ráno si preverím domovskú poštu a keď sa nedozviem pozitívnu správu volám zase na colnicu. Inak ten mail na kt je treba poslať údaje a doklady posta.5251@colnasprava.sk. alebo http://www.colnica.sk/Pages/colnepobocky/posta.htm