Komponenty z Hobbycity - nabíječka Turnigy Accucel-6 50W 5A

Nabíječky, zdroje, přístroje
Zpráva
Autor
Michal_N
Kontaktovat uživatele:

Komponenty z Hobbycity - nabíječka Turnigy Accucel-6 50W 5A

#1 Příspěvek od Michal_N »

Hobbycity je celkem oblíbený obchod a tak jsem se rozhodl napsat komentář k několika komponentům, které jsem tam bral. Snad to někomu pomůže při nákupech.

S nabíječkou Turnigy Accucel-6 http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... oduct=7028 jsem celkem spokojený. Mám ji cca 3 týdny a zatím jsem nabíjel LiPO, Pb a Ni-MH.
LiPo nabíjí dobře, balancovaná napětí byla na konci nabíjení 4,18 - 4,20 V, max odchylka mezi články 0,02 V (měřeno dig. voltmetrem).
Nabíjení Pb bylo bez problému, nabíjení ukončí po dosažení nastaveného napětí.
Ni-MH jsem zatím nabíjel jen jednou, nevyhodnotilo to delta-peak, takže jsem to musel ukončit ručně a akumulátory byly celkem horké. Zkusím změnit práh detekce delta-peaku, snad to pomůže. :?:
Edit: Tak problém byl v akumulátorech, byly špatné. Po výměně za nové už ukončení nabíjení pracuje správně.

Mechanické provedení nabíječky je dobré, plošný spoj čistě osazený a pájený, součástky vypadají celkem solidně. 8)

Problémem nabíječky je ventilátor, který se občas nerozbíhá, zastavuje se a je hlučný. :x Podle diskuzí na Hobbycity je to typická závada. Nechtěl jsem zasílat nabíječku do HK ani riskovat poškození, pokud by se ventilátor zastavil při vybíjení a tak jsem ho vyměnil. Originál ventilátor je noname 25x25x7 mm/ 12V. Sortiment takhle malých ventilátorů není moc široký, po pátrání na internetu jsem se rozhodl pro SUNON 25x25x6mm, 5V DC/80mA, MagLev VAPO ložisko od GM electronic http://www.gme.cz/cz/index.php?product=625-107 . Chtěl jsem původně nějaký na 12 V, ale ty byly vysoké 10 mm, což se do nabíječky nevejde. Napětí jsem snížil klasickým způsobem z počítačové praxe - přerušením jednoho z drátů ventilátoru a vložením rezistoru 100 ohmů o výkonu 1W. Napětí na ventilátoru je potom 5 V (změřeno), nový ventilátor běží bez problémů a je trochu tišší než originál.

Všechny další informace o nabíječce jsou vítané.
Naposledy upravil(a) Michal_N dne úte 21.04.2009 22:51, celkem upraveno 1 x.
dusi
Kontaktovat uživatele:

Re: Komponenty z Hobbycity - nabíječka Turnigy Accucel-6 50W

#2 Příspěvek od dusi »

Michal_N píše:Hobbycity je celkem oblíbený obchod a tak jsem se rozhodl napsat komentář k několika komponentům, které jsem tam bral. Snad to někomu pomůže při nákupech.

S nabíječkou Turnigy Accucel-6 http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... oduct=7028 jsem celkem spokojený. Mám ji cca 3 týdny a zatím jsem nabíjel LiPO, Pb a Ni-MH.

To mi připomíná vyjádření některých mladých žen: "Jsme spolu tři mesíce a sme velmi šťastni".

Oboje je sice hezké, ale má to malou vypovídací schopnost. Z dlouhodobého hlediska to nic neznamená...
Ďusi
DepronTeam
Taranis X9D+ (TGY-i6, FC-16),TopmodelCZ Astra, EPP JAK-7, Algol, E-III, B-25
Michal_N
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Michal_N »

dusi píše:
Michal_N píše:Hobbycity je celkem oblíbený obchod a tak jsem se rozhodl napsat komentář k několika komponentům, které jsem tam bral. Snad to někomu pomůže při nákupech.

To mi připomíná vyjádření některých mladých žen: "Jsme spolu tři mesíce a sme velmi šťastni".

Oboje je sice hezké, ale má to malou vypovídací schopnost. Z dlouhodobého hlediska to nic neznamená...

Je pravda, že je to informace trochu horká, ale vypovídá alespoň o kvalitě nabíjení LIPO, mechanickém a vnitřním provedení a problémech s ventilátorem, které jsou typické. Vím, že dost lidí si tuto nabíječku nyní objednává a pro ty je důležité mít o ní co nejvíc informací už teď.
Až ji budu mít déle, tak sem další poznatky samozřejmě doplním. :wink:
sgames
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od sgames »

ja ji mam skoro rok,a pohoda .. krom toho ze se rozpadly vsechny draty a reducky :)
ale nabijecka sama o sobe funguje dobre... je treba asi casem procistit kontakty pod cudlikama,prestavaji reagovat,ale je to jen spinave jako to zname na dalkovych ovladacich
Stoupak.cz - Portál pro všechny větroňáře, házedláře a jiné maníky :-D
Kissman
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Kissman »

o Accucell 6 tu bylo uz spousty pochvalnych textu... netreba dalsich :roll: btw. klasicky zpusob z pocitacove praxe je prehozeni dratu na molexu a cpat do ventilatoru rovnou 5v misto 12v :wink:
Jeti DC-16 | „Chytrý napadne špatný názor, hloupý jeho autora“
ro.bo

#6 Příspěvek od ro.bo »

Používam ju už dosť dlho všetko v pohode zatiaľ žiadny problém všetko funguje k mojej spokojnosti ak sa budeš nudiť tak si môžeš spraviť pre zvýšenie bezpečnosti aj teplotnú sondu ktorú mám odskúšanú a funguje spoľahlivo výroba zaberie asi 15 min.

http://www.robomodel.estranky.sk/clanky ... -accucel-6
Naposledy upravil(a) ro.bo dne úte 05.01.2010 19:00, celkem upraveno 1 x.
s3030150

#7 Příspěvek od s3030150 »

no text entered...
Naposledy upravil(a) s3030150 dne stř 23.04.2014 15:42, celkem upraveno 2 x.
Kissman
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Kissman »

a presne proto ma hc pod vyrobky hodnoceni uzivatelu... tam toho bylo napsano a ohvezdickovano dost :wink:
Jeti DC-16 | „Chytrý napadne špatný názor, hloupý jeho autora“
s3030150

#9 Příspěvek od s3030150 »

no text entered...
Naposledy upravil(a) s3030150 dne stř 23.04.2014 16:08, celkem upraveno 2 x.
MartinS.
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od MartinS. »

mám ji taky a spokojenost snadná ovladatelnost vše v pohodě
:D
Spektrum Dx6i 2,4 GHz - super, už jede
Michal_N
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Michal_N »

Kissman píše:a presne proto ma hc pod vyrobky hodnoceni uzivatelu... tam toho bylo napsano a ohvezdickovano dost :wink:

To je pravda. Většina příspěvků je ale dost stručných ve stylu "Jsem s nabíječkou velmi spokojený, výhodná koupě" atd. Navíc ne každý člověk ovládá angličtinu natolik dobře, aby si v ní procházel desítky komentářů a všem správně rozuměl. Dále mám obavu, že některé negativní příspěvky tam cenzurují.
Každopádně si myslím, že třeba informace o ventilátoru, kde je ho u nás možné koupit a jak ho vyměnit bude pro dost lidí přínosná.
Dneska zkusím znovu nabíjet Ni-MH a napíšu sem, jestli se správně vyhodnotil delta-peak.
dusi
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od dusi »

semir píše:
dusi píše:Oboje je sice hezké, ale má to malou vypovídací schopnost. Z dlouhodobého hlediska to nic neznamená...

nahodou toho napisal podstatne viac, ako niektori ludia, ktori to predavaju a odkazuju sa na svoj web. Tieto informacie maju diametralne odlisnu (vacsiu) vypovednu hodnotu ako tie, ktore sluzia na podporu predaja, pretoze hovoria o skusenostiach z praxe (aj ked kratkodobej), o com mozu prezentacne texty na e-shopoch snad len snivat

Pozri sa, na čo som som reagoval.
Ja by som si netrúfol po 3 týždňoch používania hodnotiť výrobok. Jeho spracovanie OK, ale to, či funguje dobre alebo nie, to by som si netrúfol. Mám doma jednu nabku na tužky, trápim ju dosť dlho, ale ani po 3 mesiacoch si netrúfam ju hodnotiť a doporučovať iným.

Preto som dal ten príklad s mladými babami. Tiež nevidia, nepočujú a do budúcnosti neuvažujú...
Ďusi
DepronTeam
Taranis X9D+ (TGY-i6, FC-16),TopmodelCZ Astra, EPP JAK-7, Algol, E-III, B-25
s3030150

#13 Příspěvek od s3030150 »

no text entered...
Naposledy upravil(a) s3030150 dne stř 23.04.2014 16:04, celkem upraveno 2 x.
Walhalla
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Walhalla »

tak moje dnesni prihoda s accucellem, ktery mi par mesicu slouzil k naproste spokojenosti.. dneska se mi stala nehoda. strcil sem od dvouclanku servisni konektor tam kam patri a chystal se zapojit silove vodice, ale plusko se my uvolnilo, dotklo se krytu nabijecky, ktery je bohuzel kovovy - dotklo se na urovni direk pro servisni konektory - kour sem nevidel, ale trochu bylo citit neco zpaleneho.. no a uz mi to nebalancuje. prez servisni jde nabijet, ale kdyz dam balancovane nabijeni, tak mi to rekne, at zapojim servisni konektor, i kdyz jej zapojeny mam. Nebalancovane to nabiji dal, ale...

no holt nesikovne ruce.. za to elektronika nemuze a ani nepomuze...
Michal_N
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Michal_N »

dusi píše:
semir píše:
dusi píše:Oboje je sice hezké, ale má to malou vypovídací schopnost. Z dlouhodobého hlediska to nic neznamená...

nahodou toho napisal podstatne viac, ako niektori ludia, ktori to predavaju a odkazuju sa na svoj web. Tieto informacie maju diametralne odlisnu (vacsiu) vypovednu hodnotu ako tie, ktore sluzia na podporu predaja, pretoze hovoria o skusenostiach z praxe (aj ked kratkodobej), o com mozu prezentacne texty na e-shopoch snad len snivat

Pozri sa, na čo som som reagoval.
Ja by som si netrúfol po 3 týždňoch používania hodnotiť výrobok. Jeho spracovanie OK, ale to, či funguje dobre alebo nie, to by som si netrúfol. Mám doma jednu nabku na tužky, trápim ju dosť dlho, ale ani po 3 mesiacoch si netrúfam ju hodnotiť a doporučovať iným.

Preto som dal ten príklad s mladými babami. Tiež nevidia, nepočujú a do budúcnosti neuvažujú...

Tohle téma jsem založil, abych popsal svoje první dojmy z výrobku. Nebylo to myšleno jako recenze, taky jsem to jasně uvedl jako svůj komentář k nabíječce. Dále nikde v textu nabíječku nedoporučuji a ani od koupě neodrazuji. Že ji mám jen 3 týdny jsem nijak netajil a jistě to není nijak dlouho. Na druhou stranu u naprosté většiny všech oficiálních recenzí v renomovaných časopisech i na odborných webech nejsou výrobky testované ani ty 3 týdny. :wink:
Odpovědět

Zpět na „Pozemní elektronika“