Novela zakona o DPH na Slovensku platna od 1.4.2009 !!!

Aby těch modelářských kategorií nebylo zbytečně moc. Když se to dotýká modelaření, ale nenašli jste zde specializované fórum. Taková témata vložte sem.
Zpráva
Autor
lubak
Kontaktovat uživatele:

Novela zakona o DPH na Slovensku platna od 1.4.2009 !!!

#1 Příspěvek od lubak »

Od 1.4.2009 plati novela zakona o DPH :
"Vzhľadom na účinnosť novely zákona o DPH od 1. apríla 2009 (§ 48 ods. 2 písm.b)) upozorňujeme verejnosť na zmeny týkajúce sa oblasti colného prerokovávania poštových zásielok."

kde sa pise (okrem ineho):
"Zásielky odosielané priamo z tretích krajín príjemcovi v Spoločenstve sú osolobodené od dovozných platieb, ak nepresahujú nasledujúce hodnoty:
- zásielky tovaru nepatrnej (zanedbateľnej) hodnoty - 150 EUR na jednu zásielku (oslobodenie sa nevzťahuje na alkoholické výrobky, parfumy a toaletné vody, tabak a tabakové výrobky). Tieto zásielky sú oslobodené od cla, ak hodnota zásielky nepresahuje 150 EUR a ak hodnota zásielky nepresahuje 22 EUR, sú oslobodené aj od dane z pridanej hodnoty.

Takze upozornujem vsetkych zo Slovenska, na tuto novelu zakona!

Zasielky nad 22 EUR podliehaju platbe DPH !!!
jackboy
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od jackboy »

sorry ....SVINE.... :evil:
Kovboj

Re: Novela zakona o DPH na Slovensku platna od 1.4.2009 !!!

#3 Příspěvek od Kovboj »

lubak píše:Takze upozornujem vsetkych zo Slovenska, na tuto novelu zakona!

Zasielky nad 22 EUR podliehaju platbe DPH !!!

No, kdo by řekl že někde jsou úředníci ještě větší magoři než v ČR...
Tak si to nech posílat do Čech kde to budeš mít bez DPH do 150 a pak už přeposlání v rámci EU z ČR do SK máš v pohodě ;-)
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Marek71 »

Toto platí aj v Nemecku a od Nového roku to začali aj striktne dodržiavať. Takže večšiu zásielku som si radšej nechal poslať do ČR. Proste daň platíš ako predtým a len sa zvýšil bezcolný limit. Čiže prakticky to neznamená nič... :-(
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
ro.bo

#5 Příspěvek od ro.bo »

Je to pravda mňa to už zastihlo aj ja som sa čudoval ale je to tak.
Od 1.12.2008 dali hranicu bez cla na 150Eur a teraz od 1.4. nám pridali zas DPH tak sme na tom ešte horšie.
:cry: :cry: :cry:
Stewen

#6 Příspěvek od Stewen »

netusite ci 22 eur na dph je nejaky slovensky vymyslel, alebo je to prebraty standard z EU?
lebo ak je to standard (a kedze to maju aj nemci, tak mozno je), zrejme casom to v ramci harmonizacie prejde aj do CR
TERAZKY
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od TERAZKY »

ro.bo
A ako si preukazoval hodnotu balíka?
Dík.
... čo purex spojil, človek nerozdeľuj...
jackboy
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od jackboy »

TERAZKY píše:ro.bo
A ako si preukazoval hodnotu balíka?
Dík.

ziada sa vypis o prevode z uctu ,faktura pay pal alebo akykolvek doklad o sposobe platby zhodny z danym kupovanym produktom .....takto mi to pisu ked nieco chcu na colnici spenazit ...
ro.bo

#9 Příspěvek od ro.bo »

Popíšem môj doterajší postup.
Prišiel doporučený list v ktorom mi dali na vedomie že mám na colnici balík v prípade že sa nedostavím osobne pre viac info mám volať na čísla ktoré sú uvedené.
Na prvé som volal 17 krát neúspešne.
Na druhé sa mi podarilo dovolať na 27 krát.
Dohodli sme sa že mám poslať mail v ktorom uvediem rvalé bydlisko telefónne číslo mail číslo objednávky popis objednávky čo sa v balíku nachádza a na čo to slúži a naskenovanú faktúru bankového výpisu.
Všetko som urobil ako sme sa dohodli po dvoch dňoch som volal znovu či je všetko v pohode, dovolal som asi na 3X čo som považoval za úspech dnešného dňa.
Mail čo som odoslal nenašli tak som sa informoval či nemôže byť problém v tom že mail mal 7 Mb bolo mi povedané že to mám zmenšiť a poslať ešte raz, zmenšil som to na 350 kb a odoslal ešte raz zároveň mi dali ďalšie číslo na poštu kde mám zavolať či to tam ešte je alebo už to odišlo zatiaľ iba volám volám volám a nemôžem sa tam dovolať.
Toto sú moje doterajšie skúsenosti čo bude ďalej neviem v prípade zmeny dám vedieť.
8O 8O 8O
jackboy
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od jackboy »

ro.bo píše:Popíšem môj doterajší postup.
Prišiel doporučený list v ktorom mi dali na vedomie že mám na colnici balík v prípade že sa nedostavím osobne pre viac info mám volať na čísla ktoré sú uvedené.
Na prvé som volal 17 krát neúspešne.
Na druhé sa mi podarilo dovolať na 27 krát.
Dohodli sme sa že mám poslať mail v ktorom uvediem rvalé bydlisko telefónne číslo mail číslo objednávky popis objednávky čo sa v balíku nachádza a na čo to slúži a naskenovanú faktúru bankového výpisu.
Všetko som urobil ako sme sa dohodli po dvoch dňoch som volal znovu či je všetko v pohode, dovolal som asi na 3X čo som považoval za úspech dnešného dňa.
Mail čo som odoslal nenašli tak som sa informoval či nemôže byť problém v tom že mail mal 7 Mb bolo mi povedané že to mám zmenšiť a poslať ešte raz, zmenšil som to na 350 kb a odoslal ešte raz zároveň mi dali ďalšie číslo na poštu kde mám zavolať či to tam ešte je alebo už to odišlo zatiaľ iba volám volám volám a nemôžem sa tam dovolať.
Toto sú moje doterajšie skúsenosti čo bude ďalej neviem v prípade zmeny dám vedieť.
8O 8O 8O

slovenske capacity !!! inak tam su dve adresy na email :jedna je posta ta je aj v papieroch co poslu postou ale chyba druha na colnicu priamo tu daju az na vyziadanie a povedia ze ta na postu je zlaaa... moja skusenost
Bulman

#11 Příspěvek od Bulman »

Nevie niekto či sa tá DPHčka vzťahuje aj na balík označený ako gift (darček) aj keď je na ňom ešte okrem iného udaná aj jeho hodnota (ako napr. zásielky z HC).
lubak
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od lubak »

Bulman píše:Nevie niekto či sa tá DPHčka vzťahuje aj na balík označený ako gift (darček) aj keď je na ňom ešte okrem iného udaná aj jeho hodnota (ako napr. zásielky z HC).

Ano. DPH je aj na Gift.
ro.bo

#13 Příspěvek od ro.bo »

Jackboy dik za radu v pondelok na tom budem pracovať lebo na to poštové číslo som sa nedovolal zavolám na colnicu a budem žiadať tú druhú mailovú adresu lebo mám vážne obavy aby som to takýmto systémom do 20 dní stihol inak to pošlú naspäť.
Ono sa to dúfam po čase uhádže a bude to fungovať lepšie ako teraz asi toho majú veľa. :wink: :wink: :wink:
jackboy
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od jackboy »

volaj rano su tam chlupu kavu a asi aj dvihnu tlfony .... :lol:
misox
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od misox »

No ja zatial nemam taku skusenost, mne prišiel tento mesiac balik z činy vazil 2kg +-, hodnota 66€. Označene som to mal ako Commercial sample , vnútri papierik bez colného dlhu .Z toho čo cinan napisal na sprievodku asi nič nevyčitali divim sa ze moju adresu.
Ked som sledoval tracking number tak pisalo ze zasielka je na prehodnotenie a budu ma kontaktovať ale o 3 dni som to mal doma, takže neviem lebo som chcel objednavať niečo (hodnotnejšie) z HC.
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“