proudy u nabíjení

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Zpráva
Autor
pns

#31 Příspěvek od pns »

presne jak pises zadas li-po, zadas kapacitu, tim se nastavi i nabijeci proud, pustis, a naskakuji ti tam "A" dolezlo to na nejaky 2,2A a vic uz ani tuk... kdybych tak vedel co je to CC a CV :D
Doktor
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od Doktor »

>zdzd

50W nabíječ musí dát do aku 3S Li-Pol možná i 4A.

>pns

CC-Constant Current (konstantní proud)
CV-Constant Voltage (konstantní napětí)

Jinak je to fakt divný. Nejsou ty aku nějak extrémně rozhozený? :? To by ale zase vypadla z nab. nějaká hláška od balanceru. :?
zdzd

#33 Příspěvek od zdzd »

pns píše:presne jak pises zadas li-po, zadas kapacitu, tim se nastavi i nabijeci proud, pustis, a naskakuji ti tam "A" dolezlo to na nejaky 2,2A a vic uz ani tuk... kdybych tak vedel co je to CC a CV :D

Kousek ROBBE manuálu:

Obrázek
Vita_Valke
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od Vita_Valke »

pns píše:presne jak pises zadas li-po, zadas kapacitu, tim se nastavi i nabijeci proud, pustis, a naskakuji ti tam "A" dolezlo to na nejaky 2,2A a vic uz ani tuk... kdybych tak vedel co je to CC a CV :D

A nebyla ta baterka už náhodou ve fázi CV? kdyby měla už 4.2V/čl tak je logický že to přez nepustí ampérama
T-Rex 700E, Tarot 450 Pro, Blade mSR
EasyStar, Freeair-Mustang, Clik!
pns

#35 Příspěvek od pns »

zdzd
ten kraf je poucny a lze krasne pochopit, ale s tim konstatnim proudem po dobu 50-60min je tedy usmevne a risi snu, tedy u tehle nabijecky, tam zacinal proud ubivat cca po 40min. a ta baterka byla vybita v klidu rekneme 3,3-3,4V na clanek,

a jeste jedna zkusenost s nabijenim a vybijenim u teto nabijecky, protoze mi haproval jeden clanek u tech zippu, dal jsem ho vybijet, nabijet, vybijet, nabijet, aby se mi srovnal prvni bvybijeni neni dulezite, pri prvnim nabijeni to podle nabijecky, nacpalo (opravdu uz nevim ¨presne kolik) reknem 4800mAh a pri druhem vybijeni to vytahlo max kolem 3500mAh(nevybijelo to vetsim proudem jak 0,5-0,4A) a posledni nabijeni bylo kolem 4500mAh... kde to skoncilo jde mimo me, ale jak jsem uz psal vse jsem prisuzoval starsim bateriim...

Vita_Valke
byla vybita kolem 3,5V na clanek

ale stejne proste i prestohle vsechno mi nefunguvala nijak spatne a zadne baterky neznicila nebo tak neco...
pns

#36 Příspěvek od pns »

ja tedy nevim ale je mozna aby ta nabijecka nabijela jen tim CV?

protoze se mi ted vybavuje, ze tedy rozhodne clanky nedoshli hodnoty 4,2V a ten proud uz je o - + 1/3 mensi nez na zacatku nabijeni a tohle nebylo u zadnych extremnich nabijenich, ale treba u 2s 1800mAh nebo 1s 430mAh napr.
Alli25
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od Alli25 »

Prosim mozna hloupy dotaz, ale vsichni se bavite o proudech, ale co napeti? Kdyz dam jako prijlad uz mnohokrat omylanou ZIPPY 2200 mAh, tak proud je asi jasny = 1C = 2,2 A. Ale pri jakem napeti?
Solo Pro V2 - HK450 - HK500 - Blade mCPX - EasyCub
Spektrum DX6i - Phoenix 4
zdekar

#38 Příspěvek od zdekar »

U lipol se většinou nastavuje na nabíječce počet článků, alespoň tak to mám já u Robbe. Pokud by to po tobě chtělo nastavit napětí, tak co vím... se nastavuje 3,7 * počet článků. Tedy pro 3S = 3,7 * 3 = 11,1V Pro 2S = 3,7 * 2 = 7,4V. Nabíječka ale nabíjí do 4,2V na článek, takže se pak nediv, když celkové napětí u 3-članku bude 12,6V při plném nabití ;-)
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
Alli25
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od Alli25 »

zdekar píše:U lipol se většinou nastavuje na nabíječce počet článků, alespoň tak to mám já u Robbe. Pokud by to po tobě chtělo nastavit napětí, tak co vím... se nastavuje 3,7 * počet článků. Tedy pro 3S = 3,7 * 3 = 11,1V Pro 2S = 3,7 * 2 = 7,4V. Nabíječka ale nabíjí do 4,2V na článek, takže se pak nediv, když celkové napětí u 3-članku bude 12,6V při plném nabití ;-)

Aaaa ted mi to doslo. V podstate pomoci proudu vytvarim napeti, tzn. ze nabijecka nabiji, dokud na kazdem clanku neni onech 4,2 V. Ale z toho co pises se nabizi otazka, jak muze mit ona baterka napeti 12,6 V, kdyz je vyrobena jako 11,1V ? :-)
Solo Pro V2 - HK450 - HK500 - Blade mCPX - EasyCub
Spektrum DX6i - Phoenix 4
zdekar

#40 Příspěvek od zdekar »

Alli25 píše:Aaaa ted mi to doslo. V podstate pomoci proudu vytvarim napeti, tzn. ze nabijecka nabiji, dokud na kazdem clanku neni onech 4,2 V. Ale z toho co pises se nabizi otazka, jak muze mit ona baterka napeti 12,6 V, kdyz je vyrobena jako 11,1V ? :-)

Těch 3,7V je "nominální" napětí na článek. A to se také může v některých nabíječkách nastavovat. Ale napětí na baterce roste postupně s dodávaným nábojem. Počet článků nebo celkové nominální napětí a typ baterek je pro tu nabíječku zdrojem informací, kdy se má vypnout. U některých nabíječek si můžeš nastavit i koncové napětí na článek... ale takovou nemám :)
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“