Eufória z prvého letu

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
barnyn

Eufória z prvého letu

#1 Příspěvek od barnyn »

Pre pár týždňami som si kúpil EasyStara a po večeroch ho zložil, pridal elektroniku a čakal kedy bude vhodné počasie.
Včera to prišlo. Perfektné počasie, ani lístok na strome sa nepohol. Zbalil som EasyStara a išiel na najbližšie pole pri paneláku.
Prvý štart. Model začal zatáčať do prava a kým som to vybral už bol v kríkoch.
Druhý štart už bol lepší. Udržal som ho vo vzduch cca. 15 minút a pristál celkom v pohode.
Dnes som znovu absolvoval niekoľko štartov. Perfektné (až na niektoré pristátia).
Na záver vám musím povedať, že páku diaľkového ovládača som držal v ruke prvý krát.
EasyStar je proste perfektné lietadlo.
toxer

#2 Příspěvek od toxer »

tak gratuluju pilote
Vědci zjistili ze čmelák podle aerodynamických zákonů nemůže létat. Ale čmelák to neví a proto létá.
ps: asi máme hodně společného
were
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od were »

to jsou vzdycky hrozne krasne okamziky, taky gratulace!
Nejlépe to nosí nad hlavou a ještě ke všemu směrem do slunce.
Nejlepší investice jsou peníze vyhozené do vzduchu.
Žádný učený ještě z nebe nespadl.
Dolfa
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Dolfa »

Taky já gratuluji. Vítej mezi námi!!!
zdekar

#5 Příspěvek od zdekar »

Prví let je úplně skvělej (hlavně když dopadne dobře ;-) ). Stejně tak potom každý první let s novým modelem. A když se ti pak podaří zalítat vlastnoručně vyrobený a navržený model, tak to musí být ještě lepší pocit. Tak ať ti to pěkně lítá a vítej mezi námi.
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
MYSAK

#6 Příspěvek od MYSAK »

Tak doufam ze nebudes stejne jako ja. Prvni lety taky dobry a ted je to nak horsi a horsi :lol:
were
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od were »

To je v poradku, to jsi proste ve druhe fazi, kdy uz si uvedomujes vsechny chyby, ale jeste ty chyby nezacinaji mizet, v te fazi jsem uz pekne dlouho, tak ji bezpecne poznam :D
Nejlépe to nosí nad hlavou a ještě ke všemu směrem do slunce.
Nejlepší investice jsou peníze vyhozené do vzduchu.
Žádný učený ještě z nebe nespadl.
Hobbit

#8 Příspěvek od Hobbit »

hehe, u me ten zacatek vypadal jinak.
Doma jsem poskladal WingDragona a nasledoval vylet na nejblizsi vetsi kus travy.
Vsechno jsem vyskladal z auta, prekontroloval, pripojil akupack, znova prekontroloval, a hop do vzduchu. Nasledovalo neco takovehoto:
Ty brdo, vono to leti!
Ty jo, vono to stoupa.
Ejhle, nejak se to naklani.
Zatr, proc to leti dolu?
Asi by to chtelo poradne pritahnout. (samozrejme jsem zabral za druhou packu)
Hmmm, furt to leti dolu.
To asi nedopadne dobre.
Hmm, Tak jdeme hledat.

Dohledani bylo otazkou chvile (vysoka trava), pak vylet domu.
Nastesti skody veskere zadne - spojka kridla nevydrzela - slepeno natvrdo, predni kolicek na gumicky se zlomil - nahrazen kusem svorniku (!).
Na druhy pokus uz jsem to ve vzduchu udrzel, ale na ten prvni let nezapomenu!
zdekar

#9 Příspěvek od zdekar »

Abych to upřesnil... Skvělej je každej první úspěšný let s novým modelem. :wink: Samozřejmě, když to poprvé hodím a ono to letí na opačnou stranu (tedy do země) a pak to posbírám a jdu opravovat, tak to moc veselé není. :) Metodou pokusu a omylu se takhle pokouším zalítnout letadlo vlastního návrhu. Poprvé malá startovní rychlost (ulomil se kousek kídla), po druhé jsem zjistil že to bylo špatně vyosené, po třetí jsem zjistil že navíc zřejmě i špatné těžiště. Po čtvrté to už letělo krásně až do chvíle, kdy jsem začal zatáčet.
Pak to udělalo vývrtku do země (velká vůle na křidélkách). Jen co to opravím chystám se na pátý pokus :D Naštěstí elektronika to vždy přežila a materiálu na opravy (thermoplán 4mm pod tapety) mám ještě dost.
Chybama se člověk učí... tak jen doufám, že se to naučím dřív než to přestane být letu schopné. :lol:
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
MYSAK

#10 Příspěvek od MYSAK »

were píše:To je v poradku, to jsi proste ve druhe fazi, kdy uz si uvedomujes vsechny chyby, ale jeste ty chyby nezacinaji mizet, v te fazi jsem uz pekne dlouho, tak ji bezpecne poznam :D

Copak kdybych si jen uvedomoval chyby tak je to v pohode ale nejdriv sem sel domu s dirama v potahu a ted uz s triskama :lol:
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“