PUREX na podlaze

Pracovní postupy, technologie, finty, grify, nástroje, poznatky jak co nejlépe něco vyrobit, opravit a tak podobně.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Mara83

PUREX na podlaze

#1 Příspěvek od Mara83 »

Budu mit dotaz urceny spis pro OBI apod., ale nevite jak dostat zaschly Purex z plovouci podlahy? :wink: Povedlo se mi kapnout na tri mista a nemuzu se toho zbavit...u redidla se bojim, aby to neposkodilo plovoucku.

Diky
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Nakadah »

Odstranovac ztvrdle PUR peny od DenBravenu.

http://www.denbraven.cz/produkty/0532.htm

Zkouseli jsme ho na stavbe a ztvrdlou penu to premeni na bily prasek, ktery pak utres hadrem. Akorat to musis den dva minimalne nechat pusobit. Zalezi na sile vrstvy te peny. Nak
Zero
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Zero »

taky by se mi to hodilo,už asi půl roku mám purex na jednich kalhotách :D a včera se mi povedlo kápnout kapku sekunďáku na stůl a ještě to přestříknout aktivátorem :? :D já sem prostě šikovnej :lol:
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=307&amode=
JMalik

#4 Příspěvek od JMalik »

Nakadah píše:Odstranovac ztvrdle PUR peny od DenBravenu.

http://www.denbraven.cz/produkty/0532.htm

Zkouseli jsme ho na stavbe a ztvrdlou penu to premeni na bily prasek, ktery pak utres hadrem. Akorat to musis den dva minimalne nechat pusobit. Zalezi na sile vrstvy te peny. Nak

Naku,
on s tím poblil plovoucí podlahu. Když to nechá působit den, dva, nezvedne mu to na ní bublinu?
Bedřich
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Bedřich »

Pokud je ta plovoučka lesklá tak by to mělo jít poměrně lehce odloupnout nebo odškrábnout .. jestly má nějakej profilovanej jemnej vzor tak to nevím .. :(

2Zero : Joo taky mám hodně kalhot vod toho svinstva .. nejhorší sou ruce . Už tím skoro nelepím je to hroznej sajrajt ale lepí perfektně. Kdybys viděl muj stůl tak ty kapky už se nedaj ani spočítat .. nejhorší je že je to dřevěnej a nelakovanej :lol:
sharkcom
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od sharkcom »

Postav na to nohu od stolu, manželka nic nepozná... :lol: :lol: S tím odsraňovačem si to minimálně zkus někde na kousku ( zbytku ) podlahy. Je totiž dost možný, že je lakovaná PU lakem a mohlo by to napáchat víc škody jak užitku...
Sbach 2200mm, Piper L4H 2500mm, Hawker huriccane 1950mm, F3K SHARK.
Letiště Cheb, www.rc.hys.cz
veka1
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od veka1 »

Bedřich píše:Pokud je ta plovoučka lesklá tak by to mělo jít poměrně lehce odloupnout nebo odškrábnout .. jestly má nějakej profilovanej jemnej vzor tak to nevím .. :(

2Zero : Joo taky mám hodně kalhot vod toho svinstva .. nejhorší sou ruce . Už tím skoro nelepím je to hroznej sajrajt ale lepí perfektně. Kdybys viděl muj stůl tak ty kapky už se nedaj ani spočítat .. nejhorší je že je to dřevěnej a nelakovanej :lol:

gatě , to je věcí zvyku , ale s tím asi málokdo něco udělá= spotřebák :lol:

Na ruce můžeš natáhnout chirurgické rukavice.Nebýt líný a zvyknout si na práci v rukavicích (denně spotřebuji cca10párů).
Když línost převládá, stačí mít po ruce láhev acetonu a potřísněné místa pravidelně utírat hadříkem namočenýn v acetonu a čas od času ruce umýt mýdlem v teplé vodě + ošetřit krémem. Funguje to bezproblémově. :)

Stoly udržuji pomocí nataženého igelitu , přilepeného páskou. Čas od času igelit vyměním za nový. Na řezacím stole (žezání tkanin a polyuretanové pěny) mám kus zátěžového linolea, které když odvede svoji poráci a rozpadne se , vyměním za nové . Jednoduché a účelné.

Pokud převládá línost a nekrytý stůl zaneřádím (podotýkám ,že na něm dělám denně ca 8-10h), pak nastoupí želízko od truhlířského hoblíku a škrabání , nebo v hořším případě pásová bruska.

Ps. línost ,produkující bordel na stole ,je nejlepší cesta ,jak si " svépomocí vyrobit" správnou patinu na povrchu perfektních modelů , od ztvrdlých kapiček lepidla na stole.

veka1
Bedřich
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Bedřich »

:lol: Krásně řečeno :wink: A je to tak .. ale na mojem drevenem stole už nedělám .. ted se zašívám do dílny a jednou za čas když stavím a neopravuju tak to přebrousím :)
Mara83

#9 Příspěvek od Mara83 »

Bedřich píše:Pokud je ta plovoučka lesklá tak by to mělo jít poměrně lehce odloupnout nebo odškrábnout .. jestly má nějakej profilovanej jemnej vzor tak to nevím .. :(

prave ze to ma maly vroubky, zkousel sem Purex seskrabnout, ale udelal bych na plovoucce ryhy

na rady o prevenci je ted uz pozde..byl sem celej natesenej na novy ero a na takovy veci nemyslel - moje blbost
veka1
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od veka1 »

Mara83 píše:

prave ze to ma maly vroubky, zkousel sem Purex seskrabnout, ale udelal bych na plovoucce ryhy

na rady o prevenci je ted uz pozde..byl sem celej natesenej na novy ero a na takovy veci nemyslel - moje blbost

lepící páskou ohraničit potřísněnou část. Na hrubo to asi máš seškráblý, teď jen kýbel trpělivosti a brusné papíry od 400 do 2000 zrnitosti ,pro broušení pod vodou.
Když budeš trpělivý , na podlaze zůstane pouze malý matný flíček , který by měl jít rozleštit brusnou pastou.
Základem je nespěchat. Někdy ,když už zbýva jen tenká slupka lepidla po broušení , jde sloupnout jako folie. To znamená , že na samotnou podlahu se brusný papír ani nemsí dostat.

Za vyzkoušení to stojí ,ne.

Ps. nikdy není pozdě na prevenci, copak další letadla už lepit nebudeš?

veka1
Naposledy upravil(a) veka1 dne pon 06.04.2009 1:11, celkem upraveno 1 x.
JMalik

#11 Příspěvek od JMalik »

veka1 píše:
Mara83 píše:

lepící páskou ohraničit potřísněnou část. Na hrubo to asi máš seškráblý, a,teď jen kýbel trpělivosti a brusné papíry od 400 do 2000zrnitosti ,pro broušení pod vodou.
Když budeš trpělivý , na podlaze zůstane pouze malý matný flíček , který by měl jít rozleštit brusnou pastou.
Základem je nespěchet. Někdy ,když už zbýva malá slupka lepidla po broušení , jde sloupnout jako folie. To znamená , že na samotnou podlahu se brusný papír ani nemsí dostat.

Za vyzkoušení to stojí ,ne.

Ps. nikdy není pozdě na prevenci, copak už další letadla lepit nebudeš?.

Začunil jsem to vteřiňákem, vyzkoušel jsem dost různých postupů napřed nanečisto a potom jsem tu nejmíň škodlivou technologii aplikoval na jemně vroubkovanou podlahu. Je to vidět.
To co píše VEKA1 je super na lesklé povrchy (nebo aspoň hladké). Pravidelně takhle "renovuji stolek z masívu v obýváku (napřed to stáhnu radekem, potom ty šmirgly).
Nic jiného, lepšího jsem při těch postupech nevymyslel. Nejdůležitější je to úplně přesně ohraničit izolepou (tu vyměň za novou dřív než jí probrousíš) a hned jak se dostaneš na podlahu přestaň. Jak vyleštíš tu strukturu vroubků, tak to září na pět metrů jako zrcátko a už s tím nic neuděláš.
Úplně nejvíc se mi osvědčilo něco na to postavit, nějakou dobu počkat a potom zahájit vyšetřování kdo to udělal. Pokud se to naopak provalí dřív, tak nejlepší odpovědi jsou: "Vůbec nevím". "To už je tam asi dlouho". ....
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Nakadah »

Jeste k tomu odstranovaci, nechal sem to mesic napatlany na kusu lakovanyho plechu (PolyEster nastrik) a bez problemu. Ani to neudelalo nejakou stopu. Stacilo jen utrit hadrem.

Pokud by na tom snad nekdo trval, tak muzu vzit kousek lamino parkety a nechat na ni par dni ten odstranovac :D

V navodu sice pisou aplikaci mezi 30-120minutami, ale v realu to chtelo nechat dyl. Nak
Odpovědět

Zpět na „Dílna“