Jak dál s FX-18? přidat DUPLEX nebo rovnou koupit nové radio

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět

Co myslíte ?

zůstat u FX-18 a neřešit to
0
Žádná hlasování
zůstat u FX-18 a přidat Jeti Duplex
12
67%
koupit T7C (FF7 ) a povyměňovat přijímače
1
6%
koupit T10CAP (FF10 ) a povyměňovat přijímače
3
17%
koupit T10CAP (FF10 ) a ještě modul 35MHz
2
11%

Celkem hlasů: 18

Zpráva
Autor
SuperMUF

Jak dál s FX-18? přidat DUPLEX nebo rovnou koupit nové radio

#1 Příspěvek od SuperMUF »

Ahoj

řeším dilema...

mám FX-18 a jediné co je tam navíc je 1ks 3polohového přepínače - používám u větroně na nic/půl/celý plyn a na plynovém kniplu mám namixované křidýlka na brzdy...

tedy nic moc požadavky na vysílačku

stojím ale před nákupem minimálně 2ks přijímačů a už zase zůstat ve 35MHz asi nechci

řeším dilema, zaím mi FX-18 asi stačí, přidám tam JETI DUPLEX

nebo koupím novou T7C (FF7) - dnes mi bude stačit, je to nová mašinka, FASST se mi líbí, oproti T10CAP je o tolik levnější že všude dám 2,4GHz přijímače a třeba ještě někomu prodám FX-18ku... bude mi ale FF7 stačit i do budoucna ?

nebo koupím T10CAP (FF10) za ranec jako blázen, přikoupím 35MHz modul a mám jednu vysílačku na obě frekvence

hmmm dilema... zatím nějaké volné finance mám a bojím se že odkládáním nebude odvaha do investice už tak velká - krize už obchází rodinný rozpočet

a ještě prosím o jednu radu - ohledně T10CAP - kde nejlevněji koupit ? mám VISA Gold i účet na PAYPALu takže se nebojím nakupovat v cizině ale prosím poraďte zda to za ta rizika a ušetřené peníze stojí ... díky mooooc
FrSky Horus X12S+Tandem X20, ACES combat a kdejaké jiné poletuchy. www.Smart3D.cz
Hobbit

#2 Příspěvek od Hobbit »

Pokud ti stavajici radio staci (funkcema a kanalama) a vyhovuje (jses na nej zvyklej, padne ti do ruky) tak do nej strc duplexe a mas hotovo.

Pokud ti stavajici radio nestaci, nebo nevyhovuje, tak je cas na vymenu radia.
Choze
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Choze »

Taky jsem řešil podobn problém s FX-18, to rádio mi prostě vyhovuje, tak mám doma už assana a namontuju ho tam na přepínač ať s malýma poletuchama můžu lítat na 35mhz a nemusim kupovat tolik přijímačů
Kovboj

Re: Jak dál s FX-18? přidat DUPLEX nebo rovnou koupit nové r

#4 Příspěvek od Kovboj »

Pokud ti vyhovuje současný vysílač tak je modul od JETI dobré řešení.

Pokud do budoucna plánuješ novou vysílačku tak je JETI za situace kdy nemá žádný 'vlastní' vysílač podle mě špatná volba - buď budeš už napořád odkázaný jen na výměnné moduly ve vysílačkách jiných firem nebo budeš muset zase nakoupit nové přijímače...
myš

#5 Příspěvek od myš »

Taky jsem to řešil nakonec jsem koupil FX18 i s Duplexem a vyšlo mě to levněji než T7C,navíc FX18 má pro mě lepší soft a přijímače jsou levnější.
kwakin

Re: Jak dál s FX-18? přidat DUPLEX nebo rovnou koupit nové r

#6 Příspěvek od kwakin »

SuperMUF píše:Ahoj

řeším dilema...

mám FX-18 a jediné co je tam navíc je 1ks 3polohového přepínače - používám u větroně na nic/půl/celý plyn a na plynovém kniplu mám namixované křidýlka na brzdy...

tedy nic moc požadavky na vysílačku

stojím ale před nákupem minimálně 2ks přijímačů a už zase zůstat ve 35MHz asi nechci

řeším dilema, zaím mi FX-18 asi stačí, přidám tam JETI DUPLEX

nebo koupím novou T7C (FF7) - dnes mi bude stačit, je to nová mašinka, FASST se mi líbí, oproti T10CAP je o tolik levnější že všude dám 2,4GHz přijímače a třeba ještě někomu prodám FX-18ku... bude mi ale FF7 stačit i do budoucna ?

nebo koupím T10CAP (FF10) za ranec jako blázen, přikoupím 35MHz modul a mám jednu vysílačku na obě frekvence

hmmm dilema... zatím nějaké volné finance mám a bojím se že odkládáním nebude odvaha do investice už tak velká - krize už obchází rodinný rozpočet

a ještě prosím o jednu radu - ohledně T10CAP - kde nejlevněji koupit ? mám VISA Gold i účet na PAYPALu takže se nebojím nakupovat v cizině ale prosím poraďte zda to za ta rizika a ušetřené peníze stojí ... díky mooooc

Já bych byl pro úpravu FX18 na duplex 2,4GHz.Nedávno jsem to dilema také řešil a pak jsem koupil novou FX18,zabudoval duplex a mohu přepínat mezi 35MHz a 2,4GHz.Jsem s tím spokojen.Pro běžné létání je FF10 zbytečně drahá a nevyužitá.
SuperMUF

#7 Příspěvek od SuperMUF »

myš píše:Taky jsem to řešil nakonec jsem koupil FX18 i s Duplexem a vyšlo mě to levněji než T7C,navíc FX18 má pro mě lepší soft a přijímače jsou levnější.

opravdu je soft FX-18 lepší než T7C ? no to by potom padl jeden důvod ke změně - lepší možnosti programování vysílače ...
FrSky Horus X12S+Tandem X20, ACES combat a kdejaké jiné poletuchy. www.Smart3D.cz
Kerberos
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Kerberos »

a co Tě tlačí do 2,4 ? proč nechceš zůstat na 35 ?
SuperMUF

#9 Příspěvek od SuperMUF »

Kerberos píše:a co Tě tlačí do 2,4 ? proč nechceš zůstat na 35 ?

chtěl bych lítat "soutěžně" RCEJ nebo "RCES" a zároveň stojím před nákupem minimálně 2 přijímačů. doteď jsem létal na kanále který mi v našem LMK tak nějak vyšel. na soutěži je to horší - buď více sad krystalů nebo prostě podřídit se tomu kam se vejdu kanálově...

s přihlédnutím k tomu že třeba ten DUPLEX nevychází nějak úplně nepředstavitelně draze + zajímavá cena přijímačů, viděl jsem to jako takové univerzální řešení do budoucna. Navíc bych měl asi možnost prodat FX-18 a to by mi poněkud umořilo přesun do čisté 2,4GHz mašiny... ( ale bylo mi řečeno že FX-18 je softwarově lepší nez T7C ) - takže nakonec bych asi zvolil DUPLEX s přepínáním na 35MHz a měl univerzální řešení za "dobré" peníze na své staré FX-18 ...
JMalik

#10 Příspěvek od JMalik »

Pokud to chceš létat soutěžně, tak přejdi na 2,4. Zbavíš se nutnosti mít navíc sady krystalů a nutnost toho přendávání. Pokud si necháš F18, tak třeba Jeti. Pokud by jsi chtěl v blízké budoucnosti inovovat vysílač, tak dobře rozvaž jaký systém zvolíš už teď.
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“