Výroba rozsypu letadel.

Sem můžete psát své zkušenosti se stavebnicemi konkrétních modelů.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Bedřich
Kontaktovat uživatele:

#31 Příspěvek od Bedřich »

Cus . Jestly by Jste dělaly i na zakázku rozsypy tak by byl určo zájem .. aspon odemě :wink: ale velikost modelu by u mě byla přez 2m :) sháním někoho kdo levně frézuje poblíž Brna . Matroš dodám :wink:
Zao

#32 Příspěvek od Zao »

Me se vase nadseni velice libi a drzim palce (maly je pouze ten, kdo ma male cile). Osobne si radeji koupim pekny cesky rozsyp a priplatim si za nej. To je ale vec nazoru. Dulezity je ujasnit si koho vlastne chces oslovit a cim. To, jestli s tim budes mit uspech je vec jina. Vse zalezi na tvem pristupu k tomuto projektu. Nicmene urcite to nejdrive nauc litat a vychytej tomu mouchy nez to nekomu nabidnes. Cenou konkurovat nebudes, to je jasny, proto dbej na kvalitu, na detaily a na neokoukanost. Nezapomen na propagaci. Objizdet treba modelarske akce a prodavat a prodavat 8)
Jinak treba polomaket dvouplosniku s rozpetim nekde kolem 1500mm v rozsypu je u nas zalostne malo...
Arrow 3D - ASP S91AGee Bee Sportster - Saito FA6A6M5 ZERO - Saito FA65Pirat (Combat) - ASP 25A
MartinS.
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od MartinS. »

Tak zatím jak mi to šrotuje hlavou, tak to vypadá na polomakety, ale asi hlavně když někdo bude chít udělat model pošle plán a my mu pošleme rozsyp. tak asi bych to viděl reálně. :D
Spektrum Dx6i 2,4 GHz - super, už jede
AR1
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od AR1 »

MartinS. píše:Tak zatím jak mi to šrotuje hlavou, tak to vypadá na polomakety, ale asi hlavně když někdo bude chít udělat model pošle plán a my mu pošleme rozsyp. tak asi bych to viděl reálně. :D

Tak tohle já bych bral.
http://ar1.rajce.idnes.cz/
rdubsik
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od rdubsik »

MartinS. píše:Tak zatím jak mi to šrotuje hlavou, tak to vypadá na polomakety, ale asi hlavně když někdo bude chít udělat model pošle plán a my mu pošleme rozsyp. tak asi bych to viděl reálně. :D

Člověče, máš představu, kolik hodin prosedíš u monitoru než převedeš plán do křivek, vymyslíš zámečky, aby všechno pasovalo a narovnáš to na prkýnka balsy a překližky?
Já jsem to párkrát zkoušel (práce s Illustratorem, Corelem apod. mě živí) a je to docela řehole, a to jsem to dělal sám pro sebe.

Každopádně Ti taky fandím, kdyby nebylo poštovný z USA tak mastný, tak určitě něco od Dumas, House of Balsa nebo někoho jinýho objednám. Takhle jenom mlsně koukám na web.
Radek
MartinS.
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od MartinS. »

Tak uvidíme, jako kdo ic nezkusí tak nic nemá, mám vymyšlený zkušební letadlo ktery chci postavit pro sebe.

A jak bude zájem a půjde to tak to rozjedem i když to bude náročný
padak2

Stavebnice v rozsypu

#37 Příspěvek od padak2 »

Zaměř se na polomakety z 1 svět. války určitě bude zájem vzhledem k tomu, že jsou pracné na zhotovení různých konstrukcí a toto provedení usnadní práci modelářům kteří mají málo času. Navíc je toto provedení přesné . Jako nápad bezvadné blahopřeji. :lol:
MartinS.
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od MartinS. »

Tak pánové.
Je dojednáno. vse je domluveno fréza vše.

Ted momentálně budu zkoušet dělat bellancu jako zkoušku pro sebe.

Kdokoli bude chtít jakékoli letadlo nachystat jako rozsyp nebo jakkoli na přání. Stačí zaslat plán nebo popřípadě zkusím plán sehnat já.
Samo kdo má plán tím lepší.

Během tádne bych měl mít tu bellancu nachysanou na slepení.

Cenově to bude podle složitosti a na délce ztráveného času a hlavně na domluvě. Jsme lidi tak se domluvíme.
tks
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od tks »

Já to nějak nechápu. To Ti mám poslat plán na klasickou konstrukci a ty z toho uděláš vektory, připravíš podklady pro cnc a nařežeš? Kolik to prosím Tě bude stát? Pokud jde o vyřezání podle dodaných cnc výkresů, tak tam není problém. Ale opravdu by mne zajímalo, na kolik si ceníš svůj čas ztrávený u počítače při přípravě.
ROZSYP.CZ - Web o modelech letadel v rozsypu
Už sem nechodím, jsem na mailu, viz můj web.
MartinS.
Kontaktovat uživatele:

#40 Příspěvek od MartinS. »

toto je jedna věc která se bude dělat, jednou jsem si chtěl nechat udelat profily a vyslo mě to i s překreslením na dost.

Ale máme v plánu se zaměřit na letadla jak tu někdo psal z první světový.
sharkcom
Kontaktovat uživatele:

#41 Příspěvek od sharkcom »

Pěkná bellanka v rosypu by nebyla marná. je to moc pěkný éro. S těma dvouplochama je to dobrý nápad. Sám teď jednoho kutím a kdyby byla vhodná stavebnice, asi bych to nedělal od píky. Přesnost frézované stavebnice by takhle složitou konstrukci, náročnou na přesnost a úhly určitě ulehčila.
Sbach 2200mm, Piper L4H 2500mm, Hawker huriccane 1950mm, F3K SHARK.
Letiště Cheb, www.rc.hys.cz
MartinS.
Kontaktovat uživatele:

#42 Příspěvek od MartinS. »

Bedeme mít nabídku letadel uvažuju tak kolem 30 polomaket. Kdo si co vybere to mu dodáme v rozsypu, nebo kdokoli bude mít plán tak mu to uděláme přesně na cnc jako rozsyp a nemusí se doma mordovat s milimetrama.

Klidně když budete mít někdo cokoli co by jste chtěli napište mi vzkaz nebo na email a jakkoli se načemkoli domluvíme.

Řeknete co potřebujete a já řeknu ano pujde to tak nebo tak a pojede se.
Kovboj

#43 Příspěvek od Kovboj »

MartinS. píše:Bedeme mít nabídku letadel uvažuju tak kolem 30 polomaket. Kdo si co vybere to mu dodáme v rozsypu, nebo kdokoli bude mít plán tak mu to uděláme přesně na cnc jako rozsyp a nemusí se doma mordovat s milimetrama.

Než dělat 30 tak bych ti zatím radil spíš udělat nejdřív 3 aby sis otestoval nakolik o to bude zájem. Třeba jednu tu Bellancu, jednoho dvouplocha a jednoho warbirda.
Navíc tak získáš plno užitečných zkušeností od klientů kteří si to postaví a budeš moci třeba u těch dalších modelů už některé věci konstruovat trochu jinak.
MartinS.
Kontaktovat uživatele:

#44 Příspěvek od MartinS. »

To máš pravdu, ja to špatně napsal, samo že nezačnu hned s třiceti ale do budoucna plánuju.

Ted jich mam v hlavě tak tech 5 víc zatím ne no a plus co si lidé budou přáti.
MartinS.
Kontaktovat uživatele:

#45 Příspěvek od MartinS. »

Tak jsem tu zase.

V přípravě je teda bellanca.
Další je v plánu Spitfiler dvouploch ten ještě nění rozhodnut přesně jaký.

Kdyby kdokoli cokoli chtěl pište, nebo kdyby jste měli jakoukoli připomínku
Odpovědět

Zpět na „Stavebnice“