JETI DUPLEX,obousměrná komunikace a vedlejší efekt
JETI DUPLEX,obousměrná komunikace a vedlejší efekt
Nazdar,
dneska jsem byl létat s úmyslem vyzkoušet příjmač JETI DUPLEX 6-ti
kanál jelikož jsem měl u firmy na upgrade ( vysílačový modul ohledně možnosti kontroly síly signálu přes jeti box).Dost to foukalo ale nebe bez mráčku.A udělal jsem tu nejvetší kravinu,zalít jsem si do slunce. Byl jsem ve výšce odhadem asi 250m .A i když používám sluneční brýle slunce bylo tak vostrý nebylo možno se do něj koukat natož zahlédnout model.Udělal jsem poslední zoufalej pokus a poslal jsem na slepo model do vývrtky doufaje že se sčuchne se zemí přes křídlo.I když jsem to na knyplech zkoušel dost dlouho letadlo nikde.
Už jsem se v duchu s letadlem rozloučil.No a najenou me to nakoplo.
Od čeho máš obousměrnou komunikaci.No a asi po půl hodině jsem ho našel v lese asi 300m ode mě kde mám stanoviště.Jednoduše jsem si ho vyhledal přes jeti box podle síly signálu.Tak že si myslím že je to další užitečnej vedlejší efekt JETI DUPLEX verzus diskutovaná a zpochybnovaná obousměrná komunikace.Samozdřejmě zpochybnovat se
dá všechno(kdyby vypadly baterky kdyby se poškodil příjmač) to je všechno kdyby.Tak že to je moje veřejné poděkování fi-JETI.
s pozdravem
Jenda
http://jenda01.rajce.idnes.cz/ROZBORKA_PO_HAVARII/
dneska jsem byl létat s úmyslem vyzkoušet příjmač JETI DUPLEX 6-ti
kanál jelikož jsem měl u firmy na upgrade ( vysílačový modul ohledně možnosti kontroly síly signálu přes jeti box).Dost to foukalo ale nebe bez mráčku.A udělal jsem tu nejvetší kravinu,zalít jsem si do slunce. Byl jsem ve výšce odhadem asi 250m .A i když používám sluneční brýle slunce bylo tak vostrý nebylo možno se do něj koukat natož zahlédnout model.Udělal jsem poslední zoufalej pokus a poslal jsem na slepo model do vývrtky doufaje že se sčuchne se zemí přes křídlo.I když jsem to na knyplech zkoušel dost dlouho letadlo nikde.
Už jsem se v duchu s letadlem rozloučil.No a najenou me to nakoplo.
Od čeho máš obousměrnou komunikaci.No a asi po půl hodině jsem ho našel v lese asi 300m ode mě kde mám stanoviště.Jednoduše jsem si ho vyhledal přes jeti box podle síly signálu.Tak že si myslím že je to další užitečnej vedlejší efekt JETI DUPLEX verzus diskutovaná a zpochybnovaná obousměrná komunikace.Samozdřejmě zpochybnovat se
dá všechno(kdyby vypadly baterky kdyby se poškodil příjmač) to je všechno kdyby.Tak že to je moje veřejné poděkování fi-JETI.
s pozdravem
Jenda
http://jenda01.rajce.idnes.cz/ROZBORKA_PO_HAVARII/
Naposledy upravil(a) JENDA01 dne čtv 02.04.2009 15:19, celkem upraveno 1 x.
Re: JETI DUPLEX,obousměrná komunikace a vedlejší efekt
JENDA01 píše:Jednoduše jsem si ho vyhledal přes jeti box podle síly signálu.
Gratulujem. Niekoľko sútaží "Hon na lišku" v rámci ÚDPMKG za sebou mám...
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=72
Hobbit píše:Ja ten konektor zatim vytahnul prozatimne, jeste musim dobastlit nejakej panelovej, nejspis jack. Ale vytahnout to chce, uz kvuli programovani prijimace, kontrole baterek a podobne.
Ahoj,
kup si normální stereo jack ten namontuješ všude,stačí jedna kulatá dírka
a máš to.
Jenda
http://jenda01.rajce.idnes.cz/ECLPSE_7_ ... hz_024.jpg
-
Libor
- Kontaktovat uživatele:
Jenom poznámka. Když model vlétne "do slunce" a slunce oslňuje kvůli zákalu vzduchu ve velké ploše (slunce se jeví velké), je lepší vzít nohy na ramena a kus si popoběhnout. Model se tak dostane mimo sluneční kotouč.
Při ztrátě kontaktu s modelem chce držet nervy na uzdě. Mě třeba připadají ty tři čtyři vteřiny než model zase na obloze najdu nekonečné. Když se model po několika vteřinách "neobjeví", je dobré modelem kývat. Je tak větší šance model na obloze najít. A pátrat se musí také ve větším okruhu. Když model letí rychlostí cca 10 m/s a ve výšce třeba 100 m, je za chvilku úplně jinde.
Při ztrátě kontaktu s modelem chce držet nervy na uzdě. Mě třeba připadají ty tři čtyři vteřiny než model zase na obloze najdu nekonečné. Když se model po několika vteřinách "neobjeví", je dobré modelem kývat. Je tak větší šance model na obloze najít. A pátrat se musí také ve větším okruhu. Když model letí rychlostí cca 10 m/s a ve výšce třeba 100 m, je za chvilku úplně jinde.