Výroba rozsypu letadel.

Sem můžete psát své zkušenosti se stavebnicemi konkrétních modelů.
Odpovědět
Zpráva
Autor
MartinS.
Kontaktovat uživatele:

Výroba rozsypu letadel.

#1 Příspěvek od MartinS. »

Zdravím kolegové.
Tak jsem projížděl tento web a zjistiji ze plno lidí začíná stavět na rozsypech. Ale jak jsem zjistoval rozsyp je jen od sigu a svor. Svor má ted velký výprodej a vypadá, že bude asi končit.

Tak mě a mého kamaráda napadlo, že bychom zkusily nahradit svora a výrábět něco podobného.

Proto píši sem, jestli by byl zájem aby jsme něco nezačali a nic z toho.

Máme v plánu tak 2-3 větroně a nějakej hornoplošník a podobné jako svor.

Tak zkuste napsat, zda by byl zájem.
Spektrum Dx6i 2,4 GHz - super, už jede
BOSS8
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od BOSS8 »

Tudy cesta nevede, za a) jen lidi z rcmanie tě neuživí. za b) poněkud malý sortiment . za c) v době krize a čínské konkurence .

Možná by to šlo - pokud by jsi to dělal jako ŠAD (Šplíchal) - vedlejší činnost- nízké ceny a kvalita.
Rádio a nabíječ = základ modeláře .
MartinS.
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od MartinS. »

Já bych to neměl samo jako obživu. Já a kamarád jsme strojaři a letadla nás baví. Takže letadla jsou koníček a akže i toto bude koníček.
BOSS8
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od BOSS8 »

To jo, pokud to chcete vyrábět jako koníčka a cena bude fakt lidová tak snad pár modelů prodáš.
Rádio a nabíječ = základ modeláře .
kroxigor

#5 Příspěvek od kroxigor »

Hodně bude záležet na poměru cena/kvalita. Když porovnám kvalitu Svoru a Sigu ... no je hoodně rozdílná.
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
HERRI
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od HERRI »

MartinS. píše:Já bych to neměl samo jako obživu. Já a kamarád jsme strojaři a letadla nás baví. Takže letadla jsou koníček a akže i toto bude koníček.

taky asi bude záležet, jaký typ modelů budetee vyrábět. Myslím, že cvičných hornoplochů je na trhu hromada, větroňů taky. Chtělo by to každopádně polomakety ve stylu sigu ale neokoukaný a zajímavý typy.
MartinS.
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od MartinS. »

mělu jsme na mysli něco na způsob Svoru. Vymaslet vse vlastní, přitažlivější design a kvalitnější zpracování.
Udělat stránky a kdo by měl zájem tak by jsme mu ten produkt vyjeli na fréze a poslali. :)
sharkcom
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od sharkcom »

Proč ne, kvalitný frézovaný rozsyp bych si taky někdy postavil. Každopádně něco zajímavýho a určitě minimálně polomaketu.
Sbach 2200mm, Piper L4H 2500mm, Hawker huriccane 1950mm, F3K SHARK.
Letiště Cheb, www.rc.hys.cz
MartinS.
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od MartinS. »

Každopádně začnu schánět plány polomaket, nebo to nějak vymyslíme aby to šlo vyrábět.

Každopádně cena polomaket bude asi trožku jiná, než cena podebného modelu jako je tracy např.
panter

#10 Příspěvek od panter »

Len aby ťa to potom neprestalo baviť, ja som spravil Funtanu , mám to v rozsype, ale aj komplet , dal som si na nej záležať vyrobil formy na haubnu uhlíkový podvozok , rezané to mám laserom , pár som ich aj predal ale ani sa nečudujem niektorým európskym firmám že s tým končia. AK mi niekto bude robiť od pondelka do nedele za hrsť ryže a nebudem tu živiť bandu darmožráčov v štátnej správe tak potom budem vedieť konkurovať číne.
Ale ináč ti držím palce aby si to dotiahol do konca.
HERRI
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od HERRI »

MartinS. píše:Každopádně začnu schánět plány polomaket, nebo to nějak vymyslíme aby to šlo vyrábět.

Každopádně cena polomaket bude asi trožku jiná, než cena podebného modelu jako je tracy např.

těch Tracy a jiných bedniček už bylo dost. Začátečník si spíš koupí hotovku z číny a modelář, kterej rád staví chce taky aby ta jeho práce byla na koukání. Perfektní polomakety konstruoval J.Fara
Walhalla
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Walhalla »

za krachy a konce firem muzou nejen cinani, ale i nezodpovedni modelari, kteri si svoje modely navrhuji a stavi samy... hamba jim :D
MartinS.
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od MartinS. »

Je to jen koníček, takže neplánuju jít do velkovýroby, jen proste navrhneme pár letadel a když někdo bude chtit tak mu to řízneme a přichystáme, jooo kdyby byl zájem tak se přístup mění, ale je to spíše pro začínající modeláře páč i já jsem začínal a bylo to složité.
petas

#14 Příspěvek od petas »

Jenže dneska začátek vůbec složitý není.... koupíš EPP čínu a hurá za pár tisícovek (za chvíli možná a i za pár stovek) do vzduchu....
Kovboj

Re: Výroba rozsypu letadel.

#15 Příspěvek od Kovboj »

MartinS. píše:Tak mě a mého kamaráda napadlo, že bychom zkusily nahradit svora a výrábět něco podobného.

Tak zkuste napsat, zda by byl zájem.

Pokud bys to dotáhnul do úspěšného konce tak se ozvi, kvalitní stavebnice si na trhu vždycky najde místo.

A o tom že za krachující firmy můžou číňani - no rozhodně to evropským firmám neulehčují, ale na druhou stranu některé firmy se chovají natolik zvláštně že se není co divit že mají problémy...
Odpovědět

Zpět na „Stavebnice“