Nine Eagles Free Spirit - zkušenosti?
- Skazik
- Kontaktovat uživatele:
něco bych ti natočil, ale přišel jsem o zadní vrtulku a v praze jim došly. Mimochodem přemýšlím z čeho ji vyrobím. Ale jinak nějaká videa jsou na jejich stránkách. třeba tady: http://www.nineeagle.com/images/uppic/2 ... 062445.wmv
Auta: REVO 3,3, Schumacher Cougar SV, HPI Bullet ST FLUX, Himoto
Letadla: Pioneer
Lodě: Micro Magic
Letadla: Pioneer
Lodě: Micro Magic
kiny píše:...hlavně jak se statečně přetahoval s větrem...
Na venkovní lítání rozhodně doporučuji dovážit, dovnitř jsem tam měl takový ždibec olova velikosti nehtu od malíčku cca 3 mm tlustého, na ven jsme postupěně přidával a teď jsem u matky desítky zalepené do špičky (spolu s tím olovem) a je to do mírného větru tak akorát
Pokud bude jednou nová hlava, snad to trochu pomůže, chtělo by to malinko ostřejší řízení
off píše:Zadní vrtulku je potřeba chránit jak oko v hlavě
A ještě jedna "moudrost" - podlepil jsem kabinku zevnitř pásky takové odolné izolepy a kabinka od té doby přežila už ledascos bez ztáty kytičky. Takže doporučuji v rámci ekologie a hlavně úspor, nová je drahá jako pes!
Zadní vrtulku jsem zatím měnit nemusel, ale už jsem měnil sadu hlavní osy, kvůli ulomení úchytu stabilizátoru. S tím sem musel zkracovat i táhla od serv. Vrtulník mám zatím týden a musím říct že létat (no spíš viset) v místnosti je pro mě docela adrenalin.
Chtěl jsem se zeptat. Když jde vrtulník nahoru (ocasem k mě) tak táhne do levé strany a dozadu, tak ho musím docela vyrovnávat. Jak je ale půl metru nad zemí tak je celkem stabilní. Při visení, když se na něj dívám ze zadu tak je vidět, že vrtule není vodorovně, ale je trochu naklonětá do prava, ale jinak celkem visí aniž bych ho musel nějak zvlášť korigovat, tak nevím jestli nepotřebuje doladit.
Těsně nad zemí to nejde hodnotit, to vrtulník "plave" na vzduchovém polštáři. Takže pokud je výš OK, tak OK
Vrtule - tada jestli myslíš to, co to má na střeše
- není u žádného jednorotorového vrtulníku ve visu vodorovně - musí vyrovávat sílu, kterou vyvolává činnost ocasní vrtulky. Takže pokud ocasní vrtulka "fouká" doprava a snaží se tudíž "odstrčit" vrtuník doleva (což je u Spirita), tak vrtulník MUSÍ viset trochu nakloněný napravo. Jinak by ujížděl bokem doleva.
Vrtule - tada jestli myslíš to, co to má na střeše
Naposledy upravil(a) off dne stř 08.04.2009 1:03, celkem upraveno 1 x.
Mé zkušenosti s Free Spiritem jsou tady:-)
http://www.acroholic.estranky.cz/clanky ... ree-spirit
http://www.acroholic.estranky.cz/clanky ... ree-spirit
upgrade na Free Spirita https://www.rczona.cz/cz/novinky/latest ... grade.html
čerstvá zkušenost se Spiritem - v rozmezí asi tří letů po třech měsících v podstatě každodenního provozu selhala obě serva - a to tak, že se z nich odlepily božní papírové nálepky - a světe div se - tyhle nálepky drží celé servo pohromadě!!! Takže po odlepení se prostě rozpadla krabička serva na dvě části s převody tudíž samozřejmě přestaly převodovat... Krabičku stačí zmáčknout zpátky a slepit nebo oizoplepovat a zase to funguje. Před zapojením je ale potřeba sundat páku vedoucí k talíři cykliky, protože neutrál bude asi jinde. A pokud se vám to ještě nestalo, doporučuji zelepení nebo olepení provést preventivně, papírky drží tak, že soudím, že je tam číňan lepí bílou lepicí pastou a dost se divím, že to vydrželo tak dlouho...
Free Spirit jsem dostal k vánocům. V současné době má přestavěnou hlavu (hlavně proto, že jsem ji zmasil nárazem do sloupu) + zkrácená táhla, na kabince je víc izolepy než původního plastu, izolepou je taky "opraveno" jedno servo. Nějaká výměna listů a úponů hlavního rotoru. Praskla lyžina a držák na baterku, asi trochu ostré přistání. Přesto pořád létá a moc si to užívám. Rozhodně větší zábava než kamarádův koaxiál, který jsem zkoušel, a za ty počáteční potíže mi to stojí. Doporučil bych ho i začátečníkovi (jako já), ale jenom pokud má dost trpělivosti a baví ho vrtulníček opravovat (jako mně).
Tak jsme měl možnost otestovat střídavý upgrade a je to paráda - fungovalo to na první zapojení, nebylo ani potřeba znova štelovat gyro (toho jsme se fakt bál - posledně jsem se s tím patlal hodinu).
Zatím jsem měnil jen elektriku, listy i vahadýlko jsem nechal původní, ale i tak je to krásně živý a hlavně to lítá mezi 15-20 minutama na jedny baterky (800 mAh). Vřele doporučuji, teď ještě kovovou hlavu a je to fakt super mašinka
A jedna fotka z dnešního podvečera na Vypichu - přilít se podívat i starší brácha

Zatím jsem měnil jen elektriku, listy i vahadýlko jsem nechal původní, ale i tak je to krásně živý a hlavně to lítá mezi 15-20 minutama na jedny baterky (800 mAh). Vřele doporučuji, teď ještě kovovou hlavu a je to fakt super mašinka
A jedna fotka z dnešního podvečera na Vypichu - přilít se podívat i starší brácha