vybavení tracy od svora

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Wecernik
Kontaktovat uživatele:

#61 Příspěvek od Wecernik »

Ja zvladl na kridlech dve chybky - nalepil jsem stredovy preklizkovy zebro a nezbrousil pred tim ukos. takze jsem zas ozizlaval raspli preklizku do ukosu a rozhoupavam se k prelepeni druhou vrstvou 1mm zebirkem. Druha chybka bylo nalepeni preklizkovych uhelniku mezi siroke nosniky na strednich kridlech namisto do usi - tam tloustka preklizky a smrkovy listy byla stejna a do stredniho kridla s sirsim nosnikem to melo jit sejdrem. No co clovek neudela hlavou, to musi dohnat brousenim a rezanim. O vikendovych nocich uz snad pujde do kabatku - nakonec jsem koupil cerveny a bily obyc. oracover (na transparentni nemam drzost)
Kdo lepí modely vteřiňákem, tomu nevezmou otisky prstů.

http://www.rcalbum.com/index.php?sum=229&amode=
kroxigor

#62 Příspěvek od kroxigor »

Já nemám nas transparent taky odvahu :wink:
Takže to zatím vypadá, že bude shora modro-bílá a zespoda červená. Zatím mám jen bílej Oracover další barvy se chystám teprve zajet koupit, ale nějak se mi nechce do Práglu a poštou by se to dost prodražilo.
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
sramy
Kontaktovat uživatele:

#63 Příspěvek od sramy »

Co budeš dávat za motor a bat. do Tracy-E? Já jí měl kdysi, ale to ještě se Speed 600, lítala slušně.
Q X7S,Bolero,Q10,Rival,Limit,FW190,Flash,SK450,Viking2E,PikePerfect,Bf109,Aladin
www.lmkchotebor.cz
kroxigor

#64 Příspěvek od kroxigor »

Ještě nevím co seženu dřív. Mám slíbenej MIG 400/14 a nebo tam dám RAY C2836. Nápájení buď PowerIon 2S1P nebo Lipol 2S1P. Sice to nebude stíhačka, ale na pohodové lítání by to mělo stačit.
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
sramy
Kontaktovat uživatele:

#65 Příspěvek od sramy »

Jasně je to větroň. Nebo nějaký Turnigy třeba zde http://www.hobbyarena.cz/inshop/scripts ... ageindex=1 .
Q X7S,Bolero,Q10,Rival,Limit,FW190,Flash,SK450,Viking2E,PikePerfect,Bf109,Aladin
www.lmkchotebor.cz
kroxigor

#66 Příspěvek od kroxigor »

Tak pánové opět se hlásím se stavbou Tracy-e. Už se mi tu rýsuje trup. Křídlo je hotové a čeká na broušení.

Obrázek
JardaF

#67 Příspěvek od JardaF »

kroxigor píše:Tak pánové opět se hlásím se stavbou Tracy-e. Už se mi tu rýsuje trup. Křídlo je hotové a čeká na broušení.
Už se opakuju ale nedá mi to... Jedeš jak drak! :wink:
kroxigor

#68 Příspěvek od kroxigor »

No a to jsem byl dneska nakoupil i Oracover na kompletní potah. Snad to do Velikonoc stihnu a půjde do vzduchu :lol:
JardaF

#69 Příspěvek od JardaF »

kroxigor píše:No a to jsem byl dneska nakoupil i Oracover na kompletní potah. Snad to do Velikonoc stihnu a půjde do vzduchu :lol:
Při tomhle tempu to stihneš určitě!
kroxigor

#70 Příspěvek od kroxigor »

Problém je že furt nemám motor :cry:

Ještě dotaz potahoval jsi už s nalepenou VOP a SOP, nebo jsi je potáhnul a pak nalepil?
Připadá mi jednodušší nejdřív potáhnout VOP a SOP a pak je teprva přilepit. (Samozřejmě v místě lepení odstranit potah tak jak se to dělá u ARF stavebnic)
kratas
Kontaktovat uživatele:

#71 Příspěvek od kratas »

2kroxigor: Hele, jak jsi řešil ten negativ na konci křídla? Nebo jej budeš kroutit až při potahování?
kroxigor

#72 Příspěvek od kroxigor »

Lepil jsem to disperzí, takže slepil na rovné ploše. Po zavadnutí cca 1h jsem to opatrně odšpendlil, podložil, zafixoval a nechal proschnout do druhého dne.
were
Kontaktovat uživatele:

#73 Příspěvek od were »

kroxigor píše:Ještě dotaz potahoval jsi už s nalepenou VOP a SOP, nebo jsi je potáhnul a pak nalepil?
Připadá mi jednodušší nejdřív potáhnout VOP a SOP a pak je teprva přilepit. (Samozřejmě v místě lepení odstranit potah tak jak se to dělá u ARF stavebnic)

Ja bych volil postup SOP nejdriv poradne bytelne zalepit a potahnout az pri potahovani trupu, VOP potahnout samostatne a pak odstranit potah na lepene casti (nebo ji rovnou vynechat) a prilepit az po potazeni.
Nejlépe to nosí nad hlavou a ještě ke všemu směrem do slunce.
Nejlepší investice jsou peníze vyhozené do vzduchu.
Žádný učený ještě z nebe nespadl.
JardaF

#74 Příspěvek od JardaF »

kroxigor píše: Ještě dotaz potahoval jsi už s nalepenou VOP a SOP, nebo jsi je potáhnul a pak nalepil?
Jojo napřed jsem to potáhnul a pak teprve přilepil, samozřejmě v místě slepení jsem odstranil fólii. Přesně jak píšeš.
kroxigor

#75 Příspěvek od kroxigor »

Díky za rady :wink:
Právě jsem se vrátil z kopce s přeraženou VOP na ES trochu to foukalo :lol:
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“