Graupner Elektro Junior S
Graupner Elektro Junior S
Ahoj,
Koupil jsem si tuhle poletuchu za barák. Je to konkurent Easyglidera.
http://www.diasguimaraes.com/catalog/images/4527.jpg
Stavba celkem bezproblémů ale dělal jsem pár úprav kvůli uložení serv. Model je již prodávaný s elektromotorem 1500ot/V max I 35A, kuželem a vrtulí 9x6. Odběr mám 20A při použití dvojčlánku A123. Hmotnost 1Kg. Výkonu je na bezpečné stoupání dost. Pevnost na běžné létání ok.
Letové vlastnosti velice dobré. Do vývrtky se tomu nechce a létá to krásně v termice.
Nevýhoda jako u každé houby je omačkání trupu při přistáních na strniště.
Koupil jsem si tuhle poletuchu za barák. Je to konkurent Easyglidera.
http://www.diasguimaraes.com/catalog/images/4527.jpg
Stavba celkem bezproblémů ale dělal jsem pár úprav kvůli uložení serv. Model je již prodávaný s elektromotorem 1500ot/V max I 35A, kuželem a vrtulí 9x6. Odběr mám 20A při použití dvojčlánku A123. Hmotnost 1Kg. Výkonu je na bezpečné stoupání dost. Pevnost na běžné létání ok.
Letové vlastnosti velice dobré. Do vývrtky se tomu nechce a létá to krásně v termice.
Nevýhoda jako u každé houby je omačkání trupu při přistáních na strniště.
Re: Graupner Elektro Junior S
Vigo píše:......Nevýhoda jako u každé houby je omačkání trupu při přistáních na strniště.
Vigo, u vás už byly žně?
Re: Graupner Elektro Junior S
Vigo píše:Stavba celkem bezproblémů ale dělal jsem pár úprav kvůli uložení serv.
Zdravím, bylo by možné popsat tý úpravy uložení serv?
Díval jsem se do návodu, že model je má mít vlepené ve směrovce, což se mi nezdá moc praktické. Předělával jsi je dopředu do trupu?
- Vašek66
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj chlapci a chlapi,
tak jsem si přines domů svůj první "vylisovaný" model od Graupnera - Junior S.
Potřeboval bych se Vás zeptat na několik drobností.
Sestavil jsem sklapovací vrtuli, ale něják nerozumím systému aterace vrtule při běhu motoru. Není tam žádná zarážka, a tak mohu listy sklopit dopředu úplně stejně, jako když se sklopí na trup. Kde je chyba fakt nevím. V návodu nic není.
Na slepení mi byl doporučen Styrolep od Pelikána. Je ale hodně hustý, má se nanést na jednu plochu a nechat 30 sec zavadnout. Jak ste lepili trup? Lepili jste všechny styčné plochy v trupu, nebo jste nanášeli lepidlo jen po obvodu trupu? A co ta ztužující trubka? Tu jste asi zalepili celou, že?
Předem díky za rady.
tak jsem si přines domů svůj první "vylisovaný" model od Graupnera - Junior S.
Potřeboval bych se Vás zeptat na několik drobností.
Sestavil jsem sklapovací vrtuli, ale něják nerozumím systému aterace vrtule při běhu motoru. Není tam žádná zarážka, a tak mohu listy sklopit dopředu úplně stejně, jako když se sklopí na trup. Kde je chyba fakt nevím. V návodu nic není.
Na slepení mi byl doporučen Styrolep od Pelikána. Je ale hodně hustý, má se nanést na jednu plochu a nechat 30 sec zavadnout. Jak ste lepili trup? Lepili jste všechny styčné plochy v trupu, nebo jste nanášeli lepidlo jen po obvodu trupu? A co ta ztužující trubka? Tu jste asi zalepili celou, že?
Předem díky za rady.
Seřízení oken.
www.Burysek.cz
DogFighter, Antonov AN-2, Freewing F-16, ME-262, A-10, Futaba T18SZ,
www.Burysek.cz
Vašek66 píše:Není tam žádná zarážka, a tak mohu listy sklopit dopředu úplně stejně, jako když se sklopí na trup.
To je v poroiadku. Za letu ich odstredivá sila bude držať roztiahnuté v správnej polohe a po zastavení sa sklopia k trupu vlastným odporom, ktorý budú klásť obtekajúcemu vzduchu za letu.
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=72
- Vašek66
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj chlapci a chlapi,
tak jsem to vše konečně "sestavil" a mám dotaz na ovládání křidélek, nastavení trimů a výchylek u každého samostatně s DX6i.
Pokud zapojím (viz návod od ASTRAMODEL) jedno křidélko do GEAR a nastavím Mix1 na AILE x GEAR, RATE D na +100%, RATE U taky na +100% (aby se mi křídélka vychylovala opačně), tak stejně nemůžu najít nastavení různých výchylek - nevím kde . A hlavně na jednu stranu mi to servo zapojené do GEAR jde jen kousek a na druhou stranu běží až na doraz. Pokud přepnu páčku GEAR do polohy 1, pohyb serva se otočí (na jednu stranu jde na doraz a na druhou jen malý kousek). V MONITER je toto křidílko vidět na první, nebo po přepnutí páčky GEAR na předposlední čárce. (Není ve středu s možností stejného pohybu na obě strany.
A ještě jsem necpochopil jaký je rozdíl pokud nastavím TRIM na ACTIVE, nebo INACTIVE. Kde se mi to projeví?
MOC děkuji
tak jsem to vše konečně "sestavil" a mám dotaz na ovládání křidélek, nastavení trimů a výchylek u každého samostatně s DX6i.
Pokud zapojím (viz návod od ASTRAMODEL) jedno křidélko do GEAR a nastavím Mix1 na AILE x GEAR, RATE D na +100%, RATE U taky na +100% (aby se mi křídélka vychylovala opačně), tak stejně nemůžu najít nastavení různých výchylek - nevím kde . A hlavně na jednu stranu mi to servo zapojené do GEAR jde jen kousek a na druhou stranu běží až na doraz. Pokud přepnu páčku GEAR do polohy 1, pohyb serva se otočí (na jednu stranu jde na doraz a na druhou jen malý kousek). V MONITER je toto křidílko vidět na první, nebo po přepnutí páčky GEAR na předposlední čárce. (Není ve středu s možností stejného pohybu na obě strany.
A ještě jsem necpochopil jaký je rozdíl pokud nastavím TRIM na ACTIVE, nebo INACTIVE. Kde se mi to projeví?
MOC děkuji
Seřízení oken.
www.Burysek.cz
www.Burysek.cz
-
were
- Kontaktovat uživatele:
Ad ta sklopka, ted jsem odkoukal hezky (samozrejme vsem krome me notoricky znamy) figl - vezme se obycejna gumicka vhodne delky a natahne se tak, ze obtaci koren listu vrtule, pak jde podel tramce a na druhe strane je zase chycena kolem korene - vysledkem je to, ze svym tahem pomaha po vypnuti motoru sklopit vrtuli a navic pri manipulaci s trupem drzi listy hezky u trupu a neplandaji a neprekazeji.
Nejlépe to nosí nad hlavou a ještě ke všemu směrem do slunce.
Nejlepší investice jsou peníze vyhozené do vzduchu.
Žádný učený ještě z nebe nespadl.
Nejlepší investice jsou peníze vyhozené do vzduchu.
Žádný učený ještě z nebe nespadl.
Vašek66 píše:Ahoj chlapci a chlapi,
MOC děkuji
Druhé křidélko do AUX.