Free Spirit vs. kastrel 500sx

Coaxiální vrtulníky od hraček až po průzkumné prostředky.
Zpráva
Autor
scaly

Free Spirit vs. kastrel 500sx

#1 Příspěvek od scaly »

čau lidi chtěl bych si někdy během 2 měsíců koupit free spirit nebo akstrela 500sx a nevím do čeho jít protože cena je skoro stejná... Tak bych se rád na vás obrátil kterej z nich je lepší s nahradníma dílama a kterej má lepši letové vlastnosti atp.. díky moc za radu :wink:
kiny

#2 Příspěvek od kiny »

prakticky stejné stoje..velice stabilní....SPIRIT má větší dosah vysílačky... podle mě je jedno co koupíš
Minititan E325,DX6i,Phoenix,Blade MCPX,Gaui 200V2
scaly

#3 Příspěvek od scaly »

a nevíš co má víc náhradních dílů?
off
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od off »

Osobně bych byl pro Spirita, protože 1) líp se může mechanice 2) ocasní vrtulke není na plastové karoserii, ale na uhlíkové trubce, tak bych si myslel, že vydrží víc. Ale to je jen domněnka :-)

Lítaj nejspíš oba stejně, díly jsou z 90% záměnné, takže je jich víceméně stejně na oba.
Rotvík

#5 Příspěvek od Rotvík »

off píše:2) ocasní vrtulke není na plastové karoserii, ale na uhlíkové trubce, tak bych si myslel, že vydrží víc. Ale to je jen domněnka :-)

Lítaj nejspíš oba stejně, díly jsou z 90% záměnné, takže je jich víceméně stejně na oba.

A celkem správná :) povedlo se mi při poletování v předsálí kina při otáčení škrtnout o sloup.Žádná rána to nebyla a přesto se ocas prohnul a vrtulka ho spolehlivě přesekla 8O
scaly

#6 Příspěvek od scaly »

:D :D to naštve mno... tak já půjdu asi do toho free spirita protože prej má i lepší kastli pro poletování venku :)
off
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od off »

Ujišťuju Tě že z tohohle hlediska je to úplně jedno, stejně není do ničeho jiného než bezvětří, max. opravdu lehýnkého vánku :-O
dj_krata
Kontaktovat uživatele:

vyber heli

#8 Příspěvek od dj_krata »

ahoj , pokud mohu doporucit jdi do toho kastrala jednorotor a pro zacatek budes maximalne spokojen..

https://www.rczona.cz/index.php?page=sh ... 26&lang=cz
JR DSX7, T-Rex 450PRO FBL beastX , T-Rex 600 EFL beastX , RC-Factory Sbach , DJI f550 naza-m V2
scaly

#9 Příspěvek od scaly »

ok díky moc jsem z toho na váškách do čeho jít, ale jak se tak dívám tak asi je to jedno. Jenom by mě zajímalo jak rychle se zhruba může rozlítnout, protože na dvourotoráku mě štve to že jakmile se rozletí tak ta vrchní vrtule ho hnedka začne spomalovat takže hlavně z tohoto důvodu jdu do jednorotoráku abych se už pořádně prolítl :D
off
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od off »

V základním nastavení se to rozletí, ale pak zase zpomalí, počítej tak 1-2 m/s max.
Pokud to dovážíš na čumák, je to o něco lepší, ale ani tak to není v římém letu nějaký rychlík .
Ale když se s tím naučíš a naučíš se využívat reakční moment rotoru, tak objevíš ďáblíka v těle :-) taková pravá trochu utažená zatáčka to pak rozjede sakra rychle :-)
kiny

#11 Příspěvek od kiny »

jj přesně jak říká Off
Minititan E325,DX6i,Phoenix,Blade MCPX,Gaui 200V2
scaly

#12 Příspěvek od scaly »

:D tak to je super protože ja to s dvourotorákem umím celkem rozpálit problém je v tom že mu to vydrží max 20m a pak zase začne vyrovnávat :D jinak teda kolik? třeba kolem 50km/h nebo 30km/h ? já jsem na toto strašně závislí :D
off
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od off »

Myslím že je to asi 47,5 km/s... :-) ne vážně fakt netuším, je to jak u RollsRoyse s výkonem motoru - prostě "dostatečný" :-)
scaly

#14 Příspěvek od scaly »

heh i kdyby to bylo těch 40 tak je to naprosto v kliduprotože s dvourotorákem jsem to dal max kolem 25 a byl jsem rád a připadlo mi to jako pěknej fičák :D :D
Skazik
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Skazik »

no jak psal off stou pravotočivou zatáčkou, když to uděláš v místnosti, tak s tím máš pěkně co dělat. teda aspoň mě už to stálo kabinku a úchyt listu. ještě s tím moc neumím. mám to 14 dní ale dá se to
Auta: REVO 3,3, Schumacher Cougar SV, HPI Bullet ST FLUX, Himoto
Letadla: Pioneer
Lodě: Micro Magic
Odpovědět

Zpět na „Heli - dvourotory“